Hae
Aino Mäkelä

Vuoden parhaat löydöt

Vuosi lähenee loppuaan ja tuttuun tapaan ajattelin kasata yhteen parhaita juttuja kuluneen vuoden varrelta. Aloitetaan ensin löydöistä ja jatketaan sitten huomenna tapahtumista, oivalluksista ja elämyksistä.. Niitä nimittäin riittää ja oikeastaan voisin kirjoittaa niistä useamman postauksen verran!

Yritän siis parhaani mukaan tiivistää ne fiksusti yhteen, hah.

Marraskuun makein

Terveys/hyvinvointi

Kesän jälkeen loppuvuotta kohden mun kroppa on vihdoin alkanut palautua ennalleen ja aineenvaihdunta alkanut rullaamaan normaaliin tapaan 🙂 Tähän varmasti yks isoimmista tekijöistä on nuupahtaneen kilpparin elvyttänyt rakkolevä sekä mun loppuvuodesta aloittama pätkäpaastoilu, josta tuun kirjoittamaan teille pian lisää. Lyhyesti voin jo paljastaa, että se on ihan mahtavaa tehny mulle ihmeitä!

Myös suolisto on alkanut rauhoittumaan ja löytämään tasapainonsa, etenkin nyt kun oon saanut siellä villiintyneen hiivan kuriin 🙂 Rauhoittunut suolisto on kokonaisvaltaisesti parantanut mun oloa huomattavasti ja suosittelenkin kaikkia, jolla on vähänkään jotain oireiluja sen kanssa ottamaan asian hoidettavaksi vaikkapa Uuden Vuoden lupauksena itselleen! Oikeastaan mikään ei ole terveydelle tärkeämpää kuin suolisto, joka voi hyvin.

Jos jonkin yksittäisen jutun haluaisin vielä nostaa pinnalle, niin se ois ehdottomasti Wild Nutrition -ravintolisät. Kiinnostuin heti näistä 100% luonnollisista Food Grown -menetelmällä valmistetuista ravintolisistä, joiden ravintoaineet ovat ruoan muodossa ja täten keho tunnistaa ne paremmin – jolloin ne myös imeytyvät tehokkaammin. Vaikuttavan aineen määrä voi olla muita valmisteita vähäisempi, mutta silti tehokkaampi ja ainakin itse huomasin tän käytännössä mm. magnesiumia käyttäessäni 🙂

Vuoden parhaat löydöt

Liikunta

Uutena harrastuksena aloitin tänä talvena avantouinnin ja oon siihen ihan koukussa! Käyn 3-5 kertaa viikossa aamuisin avannossa ennen töitä ja sen piristävä vaikutus saa päivän rullaamaan kevyesti. Pieni pulahdus kylmässä vedessä saa aikaan kunnollisen endorfiiniryöpyn ja onhan sillä tutkitusti vaikutusta myös esimerkiksi stressihormoneihin, (rasva-)aineenvaihduntaan ja sydämen toimintaan.

Mä meen monesti pulahduksen jälkeen treenaamaan ja voin kertoa, että parempaa lämmittelyä saa hakea! Kylmäaltistus saa lihakset lämpimäksi ja veren virtaamaan – suosittelen kokeilemaan 😛

Vuoden parhaat löydöt

Mielenhallinta

Oon tehnyt paljon töitä oman mielenhallinnan ja ennenkaikkea oman minäkuvani kanssa, kehittänyt paljon omaa ajattelutapaani sekä pohtinut omia tuntemuksiani ja niihin johtaneita syitä. Se on ollut kaikenkaikkiaan todella avaavaa ja voimaannuttavaa! Sitä kautta oon myös oppinut nauttimaan elämästä aivan uudella tavalla.

Suosittelenkin kaikille Harri & Ilkka Virolaisen kirjaa ”Mielen voima”, joka on ehdottomasti yks parhaista kirjoista joita luin tänä vuonna.  Se on mulla edelleen hyllyssä ja palaan sen pariin aina välillä etsien sieltä uusia oivalluksia 🙂 Toinen ihan mahtava apuväline oman potentiaalin vapauttamiseen on ollut Mielensävalottajat -verkkokurssi, josta tuun varmasti kertomaan teille vielä lisää sillä se on ollut mulle todella opettavainen ja antoisa.

Ja hei..! Rentoutumiseen ihan parasta on ollut äänikirjat. Kuuntelin koko syksyn Youtubesta Harry Pottereita olinpa sitten palauttavalla kävelyllä pitkän työpäivän jälkeen, ajamassa autolla tai nukahtamaisillani laitoin napit korville ja päästin mun mielikuvituksen Tylypahkan maisemiin. Etenkin iltaisin se on ihan parasta, kun voi sammuttaa valot ja sulkea silmät ja nukahtaa, kun aika on oikea..

3x arjen pelastaja

Luonnonkosmetiikka

Okei, nää onkin sitten niitä varsinaisia löytöjä! Luonnonkosmetiikan saralla kun on vielä paljon sellaista harmaata aluetta, ettei oikein tiedä mikä toimii ja mikä ei.. Itsekkin oon paljon testaillut kaikenlaista, joten tiedän, että näiden suhteen hyvät vinkit on kullan arvoisia 🙂

Ehdottomasti paras luonnonkosmeettinen deodorantti löytyi kesällä, kun sain testiin Schmidt’sin dödön. Uskallan jopa väittää, että se on monia synteettisiäkin tehokkaampi! Tän kanssa mulla on erittäin varma ja turvallinen, sekä raikas olo koko päivän aamusta iltaan 🙂

Toinen arkinen pelastaja on Naturadon BB-voide, joka tekee mun ihosta luonnollisen kuulaan ja tasaisen – aikalailla virheettömän näköisen. Riittoisa BB-voide sisältää myös ihoa kiinteyttävää hyaluronihappoa eli hoitaa ja vahvistaa ihoa samalla 🙂 Ihan verraton!

Kolmantena haluan vielä nostaa esille Zuii:n peitekynän, jonka potentiaalin tajusin kunnolla vasta mun ekokosmetologi ystävän opastuksella. Mulla on kynän vaalein sävy ja käytän sitä niin pohjustukseen kuin myös tuomaan valoa kasvoille – erittäin yksinkertainen ja nopea tapa tuoda kasvoille lisää eloa ja muotoa! Todellinen monitoimituote.

warpaint2-610x407

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä haluan vielä kerran hehkuttaa Warpaint -hampaidenvalkaisua. Täysin luonnollinen ja hellävarainen tapa valkaista hampaat – ja ennenkaikkea todella tehokas! Käytin sitä alussa kahden viikon ajan päivittäin ja nykyään noin kerran viikossa ns. ”huoltotoimenpiteenä”. Purkista riittää noin 150 käyttökertaan eli se on todella riittoisa enkä oo varmaan nyt yli puolessa vuodessa onnistunut käyttämään edes puolta purkista..? Tää on ihan must jokaiselle, joka haaveilee puhtaanvaaleasta hymystä!


Noniin, niitähän riitti! Huomenna sitten tosiaan jatkuu oivalluksien ja elämyksien parissa, enemmän mun omaan arkeen ja elämään liittyvien juttujen parissa 🙂 Niitä tässä miettiessä nousee pintaan niin paljon iloa ja kiitollisuutta, että sitä voi olla hankalaa pukea sanoiksi.. No, mä lupaan  yrittää parhaani.

Mikä susta on ollut parasta kuluneena vuotena?

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.