Hae
Aino Mäkelä

Bataattisämpylät

BataattisämpylätRakastan bataattia, se ei lienee ole jäänyt epäselväksi? Bataattiranskiksia, bataattipuuroa, bataattilaatikkoa, bataattikeittoa, bataattipataa ja -mehunnosta, bataattikakkua… ja bataattisämpylöitä! Enkä varmaan tuu näkemään sellaista päivää, ettei mulle maistuis bataatti eikä mun eteen tulemaan ruokaa, johon bataatti ei sopisi.

Rakkauteni bataattiin ei liity ainoastaan sen makuun tai sen sisältämiin tärkeisiin hiilihydraatteihin sekä ravinteisiin, vaan myös sen loistavaan mukautumiseen suolaisten makuparien kanssa. Suolaisen ja makean yhdistelmä nimittäin uppoaa muhun kuin häkä ja seuraava resepti on taas oiva osoitus sen verrattomuudesta!


BATAATTISÄMPYLÄT
300g bataattisosetta
1 dl vettä
2 tl psylliumia
4 dl kurpitsansiemenjauhoa
1 dl tapiokatärkkelystä
ripaus suolaa & mustapippuria
kuivattua korianteria
1/2 tl kurkumaa
2 rkl kookosöljyä

Kuutioi ja hienonna bataatti, keitä pehmeäksi ja soseuta tai käytä vaihtoehtoisesti valmista bataattisosetta. Lisää bataattisoseen joukkoon vesi ja siihen turvonnut psyllium sekä huolellisen sekoituksen jälkeen jauhot. Viimeistele taikina mausteilla sekä kookosölljyllä. Muotoile taikinasta kämmenen kokoisia sämpylöitä uunipellille ja paista sämpylöitä n. 30 minuutin ajan 225 asteisessa uunissa. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua.

Käärin sämpylät mehiläisvahapintaiseen Abeego -kääreeseen, joka mun keittiössä toimii ekologisena vaihtoehtona elmukelmulle. Kääreen voi pestä kylmällä vedellä ja luonnonmukaisella pesuaineella minkä vuoksi sitä voi käyttää aina uudestaan ja uudestaan. Mun uuden vuoden lupaus fiksummasta kuluttamisesta on siis startannut mallikkaasti!Bataattisämpylät
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

4 kommenttia

  1. T kirjoitti:

    Bataatti on tosi nam! Sosekeitoissa erityisesti tuo hyvää makua.

  2. nuppu kirjoitti:

    Millä vois korvata kurpitsansiemenjauhon?

  3. Piia kirjoitti:

    Millä tapiotärkkelyksen voi korvata?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.