Hae
Aino Mäkelä

Vaivattomat ja synnittömät kesäherkut – burgeri ja jäätelö!

Instagram on loistava keksintö etenkin niille hetkille, kun makaat kotona niin nälkäisenä että ajatus ei kulje. Viime viikolla mä makasin just niin lamaantuneena sängyssä, kun hoksasin Monnan instagramista herkullisen ruokavinkin ja heti sen nähdessä mä singahdin sängystä ylös ja suuntasin keittiöön!

Monna oli tehnyt mun rakastamaa bataattia seuraavalla tapaa: ”viipaloi bataatti (kuorineen), keitä kasviliemessä muutama minuutti, paista pannulla n. minuutti per puoli ja lisää vielä päälle pieni nokare vuohenjuustoa.”. Ja eikun tuumasta toimeen! Mä valmistin bataatin lisäksi myös lanttua ja kasvisliemen sijaan keitin viipaleet suolavedessä sekä paistoin chilillä maustetussa kookosöljyssä…. NAM!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ja koska eihän kasvisviipaleet pelkästään mun nälkää tyydyttäneet, vaikka ihan älyttömän herkkuja olikin, tein niiden kaveriksi superhelpot ja mehevät tonnikalapihvit sekä salaattia.

MEHEVÄT TONNIKALAPIHVIT
desilitra kidneypapuja
purkillinen tonnikalaa
desilitra härkäpapurouheseosta
kaksi valkosipulinkynttä
kananmuna

”Soseuta kidneypavut sauvasekoittimella tahnaksi. Sekoita joukkoon tonnikala sekä härkäpapurouheseos ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Tiivistä taikina kananmunalla ja mausta haluamillasi mausteilla: itse käytin sitruunapippuria ja merisuolaa.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVähän erilainen ja kevyempi perjantaiburgeri siis! Mutta kyllä maha täyttyi ja paljon pidemmäksi aikaa entä pelkällä jauhomössösämpylöillä 😉 Rakastan bataatin makeutta yhdistettynä tulisuuteen ja viime aikoina oon myös viehättynyt lantun mausta – oon aina joulupöydässä rakastanut lanttulaatikkoa, joten ei sinällään mikään ihmekkään!

Kuumien kesäpäivien iltoina on myös ihana hiljentyä rauhoittumaan viileän kesäherkun kanssa ja jäätelö onkin itseasiassa mun kesän lemppariherkku. Mitään terveysruokaahan jäätelö ei itsessään ole, mutta onneksi pehmeää suussasulavaa herkkua voi valmistaa myös itse ja aivan täysin vapaana omantunnontuskista! OLYMPUS DIGITAL CAMERAVai miltä tuntuu – maistuisko teille tällänen herkku…? Kolmen ainesosan terveysjätski kera tuoreiden mansikoiden ja makeankirpsakan puolukkakastikkeen kera. Tää oli sellainen nopeasti hädässä kehitelty herkku, joka lähes räjäytti mun makuhermot täydellisyydellään – uskokaa tai älkää, mutta niin maku kuin koostumuskin oli just sellaiset mitä mä täydelliseltä kesäherkulta kaipaan.

Jäätelö syntyy, kun sauvasekoittimella ajetaan tasaiseksi jäädytetty banaani, puoli desilitraa mantelimaitoa ja kaksi ruokalusikallista kermaista riisinlesejauhetta. Uuuuumama – yksinkertaiset asiat on yksinkertaisesti vaan parhaita!OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa päälle vielä nakkasin suklaa-kookosmysliä sillä pitkän päivän jälkeen pelkkä jäätelö ei onnistunu tyydyttämään mun nälkää. Ja taas se tuli todistettua, että kun keittiö on pullollaan terveysherkkuja niin suden nälässäkään ei tuu hairahdetua polulta! Terveellinen burgeri ja vielä terveellisempi jäätelöannos – ei huono suoritus ollenkaan? 😉

Herkullista lauantaita,
<3 Aino

8 kommenttia

 1. Hilla kirjoitti:

  Ai että kun näyttää ihanalta! Mulla ois kaapissa bataattiakin valmiina, ehkä pitäisi kokeilla 😉

  Ihan mielettömän hyviä postauksia ollut viime aikoina! Kiitos Aino 🙂

  ~Hilla
  http://makingthemostofstudentlife.blogspot.fi

  • Aino kirjoitti:

   Kannattaa – ihan älyttömän hyvää! Pehmeää sisältä ja ihanan rapsakkaa ulkoa, namnam 🙂 Ja kiitos itelles Hilla, kiva että oot tykänny! 🙂

 2. Unna kirjoitti:

  Hei! Mistä tuota riisinlesejauhetta saa ostettua? Olen etsinyt vaikka mistä eikä löydy..

 3. Krista kirjoitti:

  Oi, noita burgereita on pakko kokeilla, mä rakastan bataattia! Banskujätskiä tein juurikin tänään. Tosin mä soseutan vaan banskun, en lisää mitään nestettä enkä jauhoja. Joskus nakkaan sekaan lusikallisen raakakaakaojauhia tai esim. mansikoita. Tai sit vähän vaniljan makuista prodejauhoa ja desi pensasmustikoita. Slurps.

  • Aino kirjoitti:

   Bataatti on kyllä ihan täydellistä <3 Banskujätski kyllä toimii ihan tuollaisenaankin, mutta mua jotenkin äklöttää pelkkä banaanin maku – se on jotenkin ehkä liian makeeta? – ja tykkään kikkailla vähän sen koostumuksenkin kanssa aina välillä 😉 Mutta yksinkertasuudessaan ihan loistava sekin!

 4. Marianne kirjoitti:

  Jäätelö testattu mustikoiden kera, toimii!!!! Tekstisi innoittamana ostin tänään myös bataattia. Katsotaan mitä siitä keksitään…

  • Aino kirjoitti:

   Ihanaa, kiva että maistui! 🙂 Ja bataatistahan saa keksittyä vaikka ja mitä – just noita lohkoja, ranskiksia, sipesejä, pihvejä, keittoa, laatikkoa, puuroa, lettuja… nää tälleen mitä tuli ekana mieleen ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.