Hae
Aino Mäkelä

Viikon parhaat

Perjantaina havahduin siihen tosiasiaan, että mun sairasloma on kohta lopuillaan – ihan hassua kuinka nopeesti aika on oikeasti kulunut! Samalla havahduin myös siihen, että mun ois varmaan kannattanut levätä vähän enemmän.. Mutta minkäs sille mahtaa, että on niin paljon kivoja juttuja joissa haluaa olla mukana ja ihmisiä joiden kanssa tahtoo viettää aina vaan yhä enemmän aikaa.

Kokosinkin teille mun viikon parhaimmat jutut yhteen kokoon mun instagramin (@makelaino) kuvista. Viikko on lyhyt aika, mutta paljon kerkes tapahtua – monta juttua, joiden fiilistely nostaa vieläkin hymyn huulille.

Tässä välissä muuten sanon vielä sellasen jutun, että nyt blogin muutossa osa kommenteista harmillisesti katosi ja puolestaan joulukalenterin kommentoinnin vuoksi myös mulla on varmasti jäänyt osa kommenteista huomaamatta. Eli kommentoikaa vaikkapa tähän postaukseen niitä juttuja, joihin multa kaipaatte vielä jotain vastausta tai huomiota 🙂

Twisted Street Kitchen, Tuomaan MarkkinatMaanantaina oli Tuomaan Markkinoiden avajaispäivä Senaatintorilla, jonne kokoonnuttiin yhdessä koossa bloggaajien voimin. Sää ei valitettavasti ollu kovin jouluinen, mutta seura ja ruoka sen sijaan onnistui pelastamaan tilanteen niin hienosti ettei katoksessa syödessään enää edes muistanut ulkona vallitsevaa syyssäätä – ainoastaan pystyi keskittymään ihanien jouluvalojen fiilistelyyn.

Tuomaan Markkinoita suosittelen kaikille näin Joulun alla! Mäkin palaan sinne heti paremmalla säällä, toivottavasti silloin kun lumi on jo maassa. Siellä on ilmainen karuselli ja sauna sekä paljon ruokakojuja joiden valikoimasta varmasti jokainen löytää jotain mieleistään. Twisted Street Kitchenin Mussaman curry oli herkullista (sekä maidotonta ja gluteenitonta) ja viimassa viilentynyt kroppa lämpesi mukavasti se jouluisista mauista.

Samsung Joululounas

Kuvasta kiitos Jonnalle!

PUR Pikkujoulut, Ruoto Catering

Tiistaina mentiinkin sitten Ullan kanssa Samsungin Joululounaalle ja oli ihana yllätys nähdä myös kasa muitakin ihania tyyppejä paikanpäällä. Oltiin myös taidettu olla aika kilttejä sillä saatiin joululahjat itse Musta Barbaarilta, jonka kans tietty piti päästä yhteiskuvaan.

Sairaslomasta huolimatta mun oli päästävä illalla myös PURin pikkujouluihin nautiskelemaan herkuista ja fiilistelemään tunnelmaa. Ja kyllä kannatti! Paikalla oli mitä täydellisin maidoton ja gluteeniton pikkujoulumenu, josta vastas Ruoto Catering. Mun mielestä ehdottomasti illan kohokohta hyvän seuran lisäksi.

Meksikolainen ravintola PuebloKeskiviikkona olinkin aika poikki pitkästä tiistaista – jalka oli turvoksissa ja selkää jomotti minkä vuoksi päivä kuluikin aika pitkästi sohvanpohjalla löhöillen. Illalla mentiin kuitenkin tyttöjen kanssa juhlistamaan pikkujouluja Puebloon ja ilta oli ihan älyttömän onnistunut! Upea makumatka meksikoon ihanassa seurassa, tyttöjen kanssa maailmaa parantaen.

Siitä voit lukea lisää TÄÄLTÄ.

HIFK-Oulun KärpätRemonttihommat
Torstai oli varmaan mun tähänastisista saikkupäivistä paras. Aamusta asti kieriskelin kiitollisuudessa nauttien hyvästä seurasta ja ihanista tyypeistä kaiken vaan parantuen iltaa kohden! Nimittäin ensin pääsin katsomaan HIFK-Kärpät peliä (tän kauden eka jääkiekkopeli!) ja oli ihana kannustaa Oulun oma ylpeys hienoon 1-2 voittoon!

Myöhään illalla vielä mun kaverit tuli treeniensä jälkeen mun luo laittamaan mulle vihdoin kuukauden pimeässä oleilun jälkeen lamput kattoon sekä laitettiin samalla myös seinään naula odottelemaan mun taulun kotiutumista. Sen jälkeen voinkin sitten tehdä teille sen mun lupaamani kotipostauksen, hihhi.

Tuukan haastateltavanaTäydellinen aamu Raaka-herkkuboksiNyt jälkikäteen voin myöntää, että perjantai oli vähän turhan pitkä päivä jalkapuolelle – vaikkakin ihan älyttömän mukava sellainen!

Päivä alkoi, kun Tuukka haastatteli mua mun ruokavalion tiimoilta koulutehtäväänsä varten. Vaikka kysymykset oli yksinkertaisen simppeleitä herätti ne mussa paljon ajatuksia ja ne innostikin mut kirjottamaan aivan oman postauksen aiheesta, josta pääsette sitten nauttimaan ensi viikolla. Sen jälkeen hoidin pikaisesti työasioita tarkoituksena tavata tyttöjä lounaan merkeissä, mutta siinä vaiheessa päivää olin niin väsynyt ja Factoryyn raahautuminen niin haasteellista, että mun oli pakko ottaa vähän lepoa..

Kerkesin onneksi pikaisesti treffata ihanaa Tiiaa, joka ihanasti piristi mua pienellä herkkuboksilla joka kätki sisälleen pieniä raakakakkusia sekä raakasuklaata. Awwww! Sen jälkeen pyyhälsinkin kahvitreffeille juomaan mitä hassuinta kurkuma-inkivääri teetä keskustellen maailmanmenosta inspiroivan Saran kanssa. Siinä vasta tyttö, jolla on ihana asenne elämään!

Ravinto- ja fytoterapiaopinnotGlögi-pipariraakajäätelö
Mites tää viikonloppu sitten? Villisti oon kuluttanut aikaani koulunpenkillä istuen. Opiskelen siis ravinto- ja fytoterpiaa Terveysopisto Saluksessa, joka on juurikin mun tyylistä ”ruoka on lääkkeesi” kaltaista. Kiinnostaisko teitä kattavampi postaus mun opiskeluista? Koulun jälkeen mulla oli tarkoitus tavata tyttöjä pikkujoulujen merkeissä, mutta olin aivan raato ja jalka hermosäryn kourissa minkä vuoksi näin fiksummaksi mennä kotiin lepäämään vaikken millään olis halunnut.

Päätös osottaitui oikeaksi sillä kotiin päästyä mulla alkoi jostain syystä aivan järkyttävän vihlova vatsakipu, jota yritin parantaa glögi-piparijäätelöllä. Kelpaisko teille resepti? 😉 Jossain vaiheessa iltaa olin jo valmis menemään päivystykseen sillä en muista milloin viimeksi muhun ois sattunut noin paljoa (edes jalan murtuminen ei oikeasti ollut yhtä paha), mutta onnistuin nukahtamaan sohvalle ja aamulla herätessä olo oli taas täysin normaali. Outoa.

Helsinki AleksanterinkatuRaakaa, vegaania, luomua
Tänään oon jo aamulla kerennyt fiilistellä Aleksanterinkadun jouluvaloja ja nautiskelemaan maailman parhaasta valmiista raakasuklaasta: Lovechockista. Niissä on aina sisällä tollainen pieni söpö lappu ja jotenkin kummassa ne on aina oikeassa. ”I remember my connection to mother earth.”. Hah! Kyllähän sitä tälläisten oppien parissa muistaakin.

Ens viikolla palaan jo toivonmukaan töihin ja reilun viikon päästä sitten oiskin vuorossa joululoma. Aika ihana ajatus!

Joko te odotatte Joulua innolla?

Ens viikolla kannattaa tarkkailla blogin joulukalenteria intensiivisesti – tulossa on aika mukavia juttuja! Parhaillaan vielä edellisistä luukuista on auki 8.LUUKKU, 10. LUUKKU, 11. LUUKKU 12. LUUKKU ja 13.LUUKKU sekä tietysti 1.LUUKKU. Ei muuta kuin rohkeasti mukaan vaan!

<3 Aino

18 kommenttia

 1. Susanna kirjoitti:

  Kiinnostaisi kovasti tietää lisää siitä sun koulunkäynnistä. 🙂

 2. Sonja kirjoitti:

  Glögi-piparijäätelön resepti kiinnostaa kyllä kovasti; kuulostaa ja näyttää herkulta, lurps! 🙂

 3. MM kirjoitti:

  Jäätelöresepti kiinnostaa

 4. Salla kirjoitti:

  Opiskelupostaus ja glögijäätelön resepti kiinnostaisi! 🙂

  Mistä Helsingissä saa tuota Lovechockia? Kävin Foorumin P&S:ssä kyselemässä eikä niillä ollut. 🙁

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Lovechockia saa ainakin PURilta 😉 Ja kuulemma myös Ruohonjuuresta ja joistain Lifeista – niiden kohdalla varmasti hyvin myymäläkohtasta!

 5. Laura kirjoitti:

  Ai että kelpaisko jäätelöresepti – et kai oo tosissas? 😀 EHDOTTOMASTI!
  Sun viikko kuulostaa kyllä olleen huikean hieno ja melko mukava muistutus siitä, ettei sen sairasloman tarvitse aina välttämättä olla kauhea ja tylsä 😉

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Joo se on kyllä ihan totta, mutta välillä pitää muistuttaa itseään siitäkin että ois hyvä levätä – sairasloma on nimittäin parantumista varten. Se vaan on välillä vaikea muistaa sillä tää vamma ei kuitenkaan kovin oleellisesti onnistu mua hidastamaan.. heh 😀

 6. Tytti kirjoitti:

  Yks (ehkä aika yksinkertainen) ajatus tuli mieleen tuosta vatsakivusta, voiko olla ovulaatio? Mulla ne ei aina tunnu mut joskus koski kans niin kovasti et olin jo ihan varma et pitää lähtee lääkäriin.. Sit kaveri vinkkas et voisko olla ovulaatio. Ja niin se ilmeisesti oli. 😀

 7. Linta kirjoitti:

  Ehdottomasti postausta opiskelujutuista!! 🙂

 8. Linta kirjoitti:

  … Ja yksi juttu mitä kaipaan blogiisi… Ruokapäiväkirja!!! Esim muutaman päivän ajan olis loistava juttu 🙂

 9. sarianna kirjoitti:

  Maksaako tuo sun koulutus 8000e?

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Mä saan osan kursseista hyväksiluettua, joten kaikkia mun ei tarvitse käydä. Maksut on siis kurssikohtaisia eikä kaikkia oo pakko käydä, mutta toki se vaihtelee sitten pohjakoulutuksen ja henkilökohtaisen kiinnostuksen mukaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.