Hae
Aino Mäkelä

Täydellinen taatelikakku

Mehevä, vegaaninen, gluteeniton ja ahhhh niiin maukas!

Taatelikakku ei oo ikinä kuulunut meidän perheen joulutraditioihin eikä oikeastaan mitkään muutkaan kakut sen koommin, mutta kiitos allekirjoittaneet on asiat viime vuosina ollu vähän toisin. Tänä vuonna halusinkin kehittää monille tutusta taatelikakusta entistä paremman version niin sisältönsä kuin makunsakkin puolesta ja musta tuntuukin, että taisin onnistua aikalailla kympin arvoisesti.. 😉

Taatelikakku

TAATELIKAKKU

250g medjool-taateleita
2 dl kookossokeria
3 dl vettä
2 dl kookosöljyä
2 rkl chiajauhoa (tai siemeniä)
2 tl psylliumia
2 dl vettä
3,5 dl kaurajauhoa
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl aitoa vaniljaa

Poista taateleista kivet ja laita ne kattilaan yhdessä kookossokerin ja veden kanssa. Kiehuta miedolla lämmöllä niin kauan, että seos on soseutunut jolloin voit ottaa kattilan pois liedeltä ja lisätä kookosöljyn. Anna seuraavaksi seoksen jäähtyä kunnolla. Sekoita sulaneen seoksen sekaan ensin chiajauhosta, psylliumista ja vedestä tehty geeli sekä sen jälkeen jauhot, ruokasooda ja leivinjauhe. Viimeistele taikina vaniljalla, jonka jälkeen voit kaataa sen voideltuun vuokaan. Paista noin tunnin ajan 175 asteisessa uunissa.

Alkuperäisen reseptin loin Alku.fi jouluiseen reseptivihkoon, mutta mun teki ihan hirveästi mieli tehdä tästä ”pittaystävällinen” vegaaniversio ja täytyy myöntää että tää oli omaan makuun paljon parempi. Entistä mehevämpi ja kuohkeampi 🙂

Nyt sit ei muutaku hihat heilumaan ja leipomishommiin – tän paremmaks ei joulun herkut voi enää muuttua!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

3 kommenttia

  1. Minna kirjoitti:

    Taitaa mennä kokeiluun tällä viikolla tämä resepti, vaikuttaa sen verran hyvältä 🙂 Kiitos Aino!

  2. RM kirjoitti:

    Hei, Kiitos reseptistä, sellainen huomio, että psylliymin suhteen on hyvä mainita, onko kyse jauheesta vai hiutaleesta. Uskoisin että tässä reseptissä on hiutale. – Tein saman virheen kuin viime jouluna, että pistin mukiin likoamaan psylliumjauhetta ja vasta sitten muistin tarkistaa netistä, kumpi oli kumpi. Jauhe tekee taikinasta tiivistä, ei kuohkeuta kuten hiutale. Rakenteesta tulee hyvin erilainen. No, ehkä muistan ensi vuonna. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.