Hae
Aino Mäkelä

Kohti luonnollista kauneutta

Oon huomannut kuinka sillä mitä syön on vaikutusta siihen missä kunnossa mun iho on. Tajusin, että samallailla myös ne sisäisesti iholle hyvää tekevät aineet tekee sille hyvää myös ulkoisesti mikä saikin mut pohtimaan siirtymistä luonnonkosmetiikan pariin. Miksi ihmeessä hoitaisin ihoani jollain mikä ei ole sille luonnollista, jos myös muitakin vaihtoehtoja on olemassa? Yhtälaillahan sisäisesti nautittuina eteeriset öljyt ja kauneuteen vaikuttavat yrtit tekee ihmeitä myös ulkoisesti käytettyinä!OLYMPUS DIGITAL CAMERAKipinäni luonnonkosmetiikkaan siis syttyi luonnon omien raaka-aineiden rikkauden monimuotoisuuden tajuamisesta – luonnosta kun löytyy aivan uskomattoman paljon hienouksia, joilla on positiivisia vaikutuksia myös ulkoiseen olemukseemme ja luonnolliseen hehkuun! Mutta mulle kosmetiikka on aina ollut se osa-alue, jonka suhteen oon ollut todella tietämätön ja oman tietämättömyyden vuoksi ajatus kokonaan uudesta kosmetiikkakulttuurista hirvitti.

Onnekseni sainkin EloNaturan ihanan Marimiinan avukseni kertomaan ja opastamaan mulle luonnonkosmetiikan salat. Ensimmäistä kertaa tavatessamme istuttiinkin useampi tunti keskustellen juttujen rönsyillen ravinnosta liikunnan kautta takaisin kosmetiikkaan sillä hassua, mutta totta: ne kaikki jutut linkittyy toisiinsa! Nimenomaan sen luonnollisuuden ja maanläheisyyden kautta, joiden avulla voidaan tehdä itselle niin paljon hyvää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMeikitön naama aamulenkin jälkeen

Huomasin silloin aikoinani, kun siirryin puhtaaseen ja luonnonmukaisempaan ravintoon, että kroppa reagoi paljon herkemmin kaikkiin ärsykkeisiin ja aluksi tietysti vähän ärsytti, kun heti sokeriherkkuihin sekaannuttua naama puhkesi täyteen finnejä. Nyt se ei mua enää ärsytä vaan oon siitä kiitollinen sillä sehän on merkki siitä, että mun kroppa toimii ja on terve: se pyrkii pääsemään eroon aineista, jotka on sille vieraita!

Sain Marimiinalta kiitosta mun ihon hyvästä kunnosta ja oonkin tosi tyytyväinen siihen miten oon saanut sen kunnon parantumaan kiinnittämällä huomiota ruokavalioon. Mun mielestä sisäisesti ajateltuna ihon kunnolle on tärkeää syödä oikeanlaisia rasvoja riittävästi ja juoda paljon vettä, mutta puhutaan niistä vaikka joskus myöhemmin lisää jos tahdotte? Ja eihän ihon tarvitse ollakkaan huonossa kunnossa, jotta siihen kannattaa panostaa sen ansaitsemalla tavalla – päinvastoin!OLYMPUS DIGITAL CAMERAEnnen asiaan perehtymistä mä kuvittelin, että luonnonkosmetiikka ei olis yhtä tehokasta kuin synteettiset tuotteet, mutta olin väärässä – mä oonkin ollut erittäin tyytyväinen Gamarden puhdistustuotteiden tehoon, joita sain käyttööni ensikosketukseksi luonnonkosmetiikkaan! Mun iho tuntuu ihan erillailla puhtaalta niiden käytön jälkeen, vaikka olisi ollut tuhdimpikin meikkikerros naamaa peittämässä. Luonnonkosmetiikan hienous piileekin siinä, että se puhdistaa ja korjaa ihoa hoitaen sitä pintaa syvemmältä kun taas tavallinen kosmetiikka tunkee ongelman ihoa syvemmälle vaikuttaen ainoastaan sen pintaan.

Kun siirtyy tavallisen kosmetiikan käytöstä luonnonkosmetiikan pariin kestää siis iholla hetken aikaa tottua siihen – joskus jopa kuukaudesta kolmeen. Se on se vaihe, jolloin iho alkaa korjaamaan itseään sekä puhdistautumaan sisältä päin – voi ehkä tuntua hassulta, mutta aluksi siis iho saattaa mennä hieman huonompaan kuntoon! Mutta kuten jo aiemmin sanoinkin se on vaan positiivinen merkki sillä se tarkoittaa sitä, että elimistö reagoi ja on terve sillä kaikki mitä kehoon otetaan sisään tulee myös jostain ulos – ja ihohan on meidän suurin elimemme, hihhi.OLYMPUS DIGITAL CAMERAEnsimmäinen tuotesarja johon lähdin tutustumaan Miinamarin avustuksella on siis Gamarde, joka on tehty rauhoittavaksi siten, että sen avulla on helppo siirtyä luonnonkosmetiikan pariin sillä samalla kun iho reagoi niin se myös rauhoittaa – eli iho ei välttämättä edes reagoi! Gramade sopii myös herkkäihoisille sillä kun on kyseessä luomutuote niin voi kokeilla myös tuoksullisiakin tuotteita

Marimiina kertoi, että yleensä suomalaiset ”hoitavat” ihoaan liikaa ja lotraa paljon hanavedellä. Käsitelty hanavesi kuivattaa ihoa eikä puhdista sitä tarpeeksi, kun taas luonnon lähde- ja mineraalivedet ovat asia aivan erikseen – erittäin helppo luonnonkosmeettinen hoitokeino iholle onkin lisätä lähdeveteen merisuolaa ja pestä ihoa sillä! Huomasin myös itse Juhannuksena peseydyttyäni merivedessä, että mun iho eikä hiukset tarvineet puhdistusaineita voidakseen hyvin. Suomen ilmasto on vielä poikkeuksellisen rankka iholle, jonka vuoksi puhdistusaineiden olisikin tärkeä olla sellaisia että vettä ei tarvitsisi käyttää paljon – liika peseminen myös vaurioittaa ihon omaa suojakerrosta mikä tekee siitä herkemmän ulkoisille ärsykkeille.OLYMPUS DIGITAL CAMERAGamarden tuotteissa on siis pohjana luomu mineraalivesi ja luomuarganöljy, jotka tekee hyvää herkälle ja reagoivalle iholle. Puhdistus on erittäin tärkeää iholle sillä sen on hyvä saada hengittää ja turhaa tuotteiden kanssa läträämistä kannattaa välttää: mielummin kannattaakin käyttää pienempiä määriä laadukkaampaa tuotetta! Gamarden tuotteet on 100% luonnollisia ja silti koostumukseltaan sekä tuoksultaan miellyttäviä eli ihonhoidon mieltä hemmotteleva vaikutus ei kärsi. Tuotteet valmistetaan yrityksen omassa laboratoiriossa mikä takaa lähiympäristön työllistymisen sekä matalan hiilijalanjäljen. Ulkonäöltään pakkaukset on hyvin yksinkertaisia ja ne onkin valmistettu yksinomaan hajoavista ja kierrätettävistä pakkausmateriaaleista.

Garmade on luomusertifioitu ”Qualité France” -laatumerkillä mikä takaa sen, että tuotteet on valmistettu luonnonkosmetiikan standardien mukaisesti kasvikunnan raaka-aineista, jotka on luonnonkosmetiikan kriteetejä noudattavilta ja luonnonvaroja kunnioittavilta luomutiloilta. Sen lisäksi Gamardella on myös oma sertifikaatti, joka takaa tuotteiden olevan valmistettu 100% ilman synteettisiä raaka- ja väriaineita, säilöntäaineita ja etoksylaatteja – Gamarden ollessa ainoa ihonhoitosarja, joka pystyy sen kuluttajille tarjoamaan.

Mä oonkin todennu Gamarden tuotteista sen, että kosmetiikassa pätee sama kuin ruoassa: myös terveellinen voi olla hyvää! Ihonhoidosta onkin tullut mulle Gamarden avulla arjen luksusta.OLYMPUS DIGITAL CAMERAItselläni mulla on päivittäisessä käytössä mineraalivesisuihke, joka onkin lähes kaikkien Gamarden tuotteiden pohjalla, mitä käytän ihon kosteutukseen ja rauhoitukseen esimerkiksi hikitreenien ja sheivaamisen jälkeen. Tää onkin pelastanut mun kesän, sillä mun iho ainakin punoittaa ihan hirveästi sheivaamisen jälkeen ja sen takia nää kesät onkin tosi inhottavaa aikaa, kun kokoajan täytyy olla sääret sileänä.. sama kainaloiden kanssa! Kasvoni pesen ja kosteutan puhdistusvedellä, joka on itsessään tosi monivaikutteinen tuote: se sopii niin meikinpuhdistukseen, kasvovedeksi kuin kosteuttaman ihoa! Puhdistusvettä käyttäessä ei tarvitse käyttää vettä ollenkaan ja se onkin erittäin hellävarainen jättäen iholle raikkaan tunteen.

Kasvojenhoitorutiinini viimeinen silaus on kosteusemulsio, joka on mun iholle riittävä kosteuttaja – sitä voi hyvin laittaa myös aamulla ennen meikkaamista, sillä sen sisältämä pii jättää iholle kauniin mattapinnan! Tuotteet on erittäin riittoisia sillä niitä ei tarvitse käyttää paljoa vaan pienikin nokare riittää – esimerkiksi suihkuöljy on loistava esimerkki siitä. Kerran viikossa ihon voi myös kuoria sekä laittaa siihen naamion mikä auttaa ihoa hengittämään.

Gamardelta löytyy runsaasti valikoimaa ja kaikille ihotyypeille sopivia tuotteita: niihin voitte käydä tutustumassa tarkemmin TÄÄLLÄ.OLYMPUS DIGITAL CAMERAVälillä on myös ihana hengailla ihan vaan ilman meikkiä ja antaa ihon vaan olla. Jos iho tuntuu puhtaalta ei sitä välttämättä tarvi pestä vain siksi, että kosmetologi on joskus niin ohjaistanut – sama pätee rasvaamisen suhteen: jos iho tuntuu pehmeältä ja terveeltä ei sitä tarvi turhaan rasvata. Luonnonkosmetiikan myötä iho nimittäin oppii myös itse huolehtimaan itsestään mikä helposti myös vähentää ulkoisten tuotteiden käytön tarvetta!

Ja jos uskallatte – tiedän, tieto lisää tuskaa.. – niin kannattaa käydä tutkimassa sivustoa Incihaku.fi sillä sieltä näette mitä oikeasti kosmetiikkatuotteet sisältää. Ja se on se sisältö millä on merkitystä! Mun kaveri, joka mulle sivustosta vinkkas, totesikin hyvin että ihmisille myydään nykypäivänä uskomuksia: perus markettikosmetiikka nimittäin lähes poikkeuksetta sisältää samoja aineita luki purkin kyljessä sitten ”rasvoittuvalle iholle” tai ”ärtyneelle iholle” …

Millaisia fiiliksiä teiltä löytyy luonnonkosmetiikasta?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMä palaan asiaan vielä tarkemmin omien käyttökokemuksieni myötä sitten, kun mulla on enemmän konkreettista sanottavaa. Pienin askelin mäkin tässä lähden liikkeelle, tuote kerrallaan siirtyen pienemmistä osa-alueista kohti isompia kokonaisuuksia – toivottavasti kohtapuolin mun koko kosmetiikkaosasto on uudistunut, hihhi.

Aurinkoa,
<3 Aino

6 kommenttia

 1. Kaisa kirjoitti:

  Miten voit olla varma, että Gamarde on _ainoa_ 100% luontainen ihonhoitoasarja? Terveisin itsekin luonnonkosmetiikkaan siirtynyt.

  • Aino kirjoitti:

   Luotan siihen tietoon mitä oon aiheesta tutkinut ja saanut 🙂 Muut sertifikaatit sallii 5% ”epäluonnollisuuden” tuotteilleen – Gramaden sertifikaatin vaatimus on tosiaan 100%. Toki voihan olla, että tässä kevään aikana on ilmestynyt jokin toinenkin 100% luonnollinen tuotesarja, joka ei mun seulaan vaan oo sattunut 😀

   • Marimiina kirjoitti:

    Moi!

    Vastauksena Kaisalle 100-prosenttisesta luonnollisuudesta: Gamarde ei toki ole ainoa, joka tarjoaa 100% luontaisista kasvikunnan aineista olevia luonnon-/luomukosmetiikan tuotteita, joskin Gamarden oma biosertifikaatti takaa kuluttajille sen, että tuotteet ovat 100% luontaisia. Moni sertifikaatti sisältää tuon Ainon mainitseman 5% mahdollisuuden – mm. Ecocert ja Cosmebio – joista jälkimmäinen on Gamarden käyttämä. Toisin sanoen, Ainon sanoin Gamarde on turvallinen vaihtoehto, sillä Gamarde ei hyödynnä sertifikaatin ”porsaan reikää”, vaan haluaa tarjota aidosti luontaisia, puhtaita tuotteita. Oman laboratorion ja asiantuntevan henkilöstön (mm. proviisorit ja ihotautilääkärit) ansiosta yrityksen tuotekehitys on huippuluokkaa, ja he pystyvät toimimaan luonnonkosmetiikan edelläkävijöiden joukossa.

    Tämän lisäksi Gamarde toimii eettisesti ja kestävän kehityksen ideologian mukaan, sekä puhuu reilun kaupan projektien puolesta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että missään tuotantovaiheessa ei millään tavoin haluta riistää ihmisiä, eläimiä tai luontoa. Esimerkkinä tuo Susannan mainitsema arganöljy, joka sinänsä öljynä ei ole uhanalainen. Uhanalaiseksi sen sijaan on luokiteltu Arganpuu (Unesco 1998), sillä se estää tehokkaasti maaperän köyhtymistä ja siten aavikoitumista. Toisin sanoen Unesco velvoittaa allaan toimivia yrityksiä käyttämään öljyä puuta millään tavalla vahingoittamatta. Kaikki eivät valitettavasti näin tee. Gamarden käyttämä öljy tulee Unescon standardien alla toimivalta marokkolaiselta berbeerinaisheimolta. Öljy ostetaan suoraan – ilman välikäsiä, ja kauppa toteutetaan reilun kaupan ohjeistusten mukaan; tavoitteena tarjota berbeerinaisille työtä, ja siten itsenäisempi, valoisampi tulevaisuus. Ja samalla ylläpitää alueen hedelmällisyyttä säilyttämällä Arganpuut huolehtimalla niistä, ei ainoastaan sadonkorjuun aikaan vaan läpi vuoden.

    Toivottavasti tämä vastasi kysymyksiinne. Ja lisäkysymyksien ilmaantuessa, aina saa kysyä lisää 🙂 !
    Terkuin, Marimiina

    • Aino kirjoitti:

     Ihanaa – kiitos Marimiina tyhjentävästä vastauksesta 🙂 Muokkasin nää jutut postaukseenkin järkevämpään muotoon, jotta ei tuu jatkossa samanlaisia ”väärinkäsityksiä”, hihhi!

 2. Susanna kirjoitti:

  Hitsi kuulostais muuten hyvältä, mutta toi arganöljy. :/ Sehän on uhanalainen kasvi, kun sitä on alettu käyttämään niin paljon kosmetiikkateollisuudessa.

  • Aino kirjoitti:

   Siinä oot ihan oikeessa! Mä otan aiheesta enemmän selvää, kun huomenna tapaan taas Marimiinaa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.