Hae
Aino Mäkelä

3x Brunssiresepti

Viime lauantai alkoi ihanasti, sillä järkättiin tyttöjen kanssa yhdessä brunssi Lauran uudessa ihanassa kodissa Töölössä. Tehtiin jokainen vähän jotakin ja koottiin herkut yhteen, juotiin kahvia ja nautiskeltiin toistemme seurasta, hyvästä ruoasta sekä kiireettömästä lauantaista.

Se oli ihan paras tapa aloittaa viikonloppu kiireisen viikon jälkeen.

Brunssi

Brunssi

Rakastan brunsseja, rakastan ruokaa, rakastan mun ystäviä ja vielä enemmän tykkään osoittaa mun läheisille kuinka mä niistä välitän. Sen vuoksi musta tälläiset kotikutoiset, itsetehdyt brunssit onkin ihania – oikeastaan mun mielestä yks parhaimmista rakkaudenosoituksista toiselle. Ja parasta mitä saan toisilta on vilpitön, aito läsnäolo ja se hetki joka jaetaan yhdessä.

Tytöt onkin jakanut blogeissaan jo reseptejä brunssilta, joten päätin kantaa oman korteni kekoon ja laittaa omankin reseptini kaiken kansan nähtäville. Mä toin mukanani hedelmiä, syntisen hyvää raakakakkua, Foodinin suklaaherkkuja ja vaniljaista chiavanukasta – näiden lisäksi tarjolla oli mm. tyttöjen luomukset: Lauran kesäkurpitsasämpylät ja Katan smoothiebowlit.

Brunssi

Brunssi

Vaniljainen chiavanukas

kolmelle:
6 rkl chiasiemeniä
4 dl kookosmaitoa
3 dl vettä
1 dl riisiproteiinia, vanilja
+ hedelmiä, marjoja, pähkinöitä

Sekoita ainekset keskenään kulhossa. Anna hyytelöityä vähintään 15 minuutin ajan ennen tarjoilua ja lisää joukkoon vielä haluamiasi hedelmiä, marjoja, siemeniä, pähkinöitä tai kuivattuja herkkuja.

Brunssi

Brunssi

Smoothiebowl

by Kata:
banaania
pakastemangoa
pakastepinaattia
vaniljaheraa
loraus kauramaitoa
ripaus vaniljaa

Smoothie valmistetaan kärsivällisesti blendaillen vähäisen nesteen kera ja lopputuloksena on ihanan kermaista ja lusikoitavaa jumalten ruokaa. Päälle kaikkea mitä kaapista löytyy – mun mielestä parhautta on rapeiden ja pehmeiden koristeiden kombo. Rouskuvat pähkinät, pehmeä banaani ja toffeemaiset mulperit ovat yksiä lemppareista. Kaikenlaiset siemenet, hedelmät, hiutaleet, marjat ja muut vastaavat ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja! Nämä bowlit kruunasivat Foodien raakasuklaalla päällystetyt parapähkinät – rakkautta!!

Brunssi

Brunssi

Kesäkurpitsasämpylät

by Laura:

3 dl kurpitsansiemenjauhoa
3dl tattarijauhoa
1 kananmuna tai 1tl psylliumia
keskikokoinen kesäkurpitsa tai puolikas isosta kesäkurpitsasta
0,5 dl oliiviöljyä tai sulaa kookosöljyä
2-3 dl vettä
1 tl leivinjauhetta

HUOM! Koska taikina ei sisällä hiivaa, sämpylöistä ei tule kovin muhkeita. Jos haluat muhkeampia sämpylöitä, lisää taikinaan pussillinen kuivahiivaa ja aloita taikinan valmistus sekoittamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen. Veden määrä on silloin sama, kuin reseptissä.

Laita uuni lämpeämään 200°C. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Raasta sekaan kesäkurpitsa ja öljy, ja sekoita. Lisää lopuksi vielä vesi (lisää ensin vain 2dl ja jos taikina on silloin sopivan kosteaa, muttei liian löysää, älä lisää enää vettä. Muotoile taikinasta noin nyrkin kokoisia paloja leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista noin 30min.

Brunssi

Millasista brunnsseista te tykkäätte? Teettekö mielummin ite vai meettekö suoraan valmiiseen pöytään? 

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Veera Bianca kirjoitti:

    Apua miten herkullisen näköistä <3 Tuo Chia puddingi menee heti testaukseen :O

    • Aino kirjoitti:

      Joo, oli kyllä ihan superhyvääää! Ja jee, se on ihan superhelppoa ja yks mun lemppareista joten toivottavasti maistuu 😛 <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.