Hae
Aino Mäkelä

Spontaani syksy

Syksy tais yllättää meidät jokaisen spontaanisuudellaan. Kuka olis uskonut, että saadaan lokakuun lähestyessä nauttia vuoden kauneimmista ilmoista –  yllättävästä auringonpaisteesta ja sen lämmöstä sekä raikkaasta tuulenvireestä?

En mä ainakaan ja sen takia nää kuluneet viikot onkin ollu erityisen nautinnollisia. Tosin myös tuskasia, sillä oon onnistunut lähes poikkeuksetta ylipukeutumaan ja sen seurauksena mun kasvoilla valuva hikinoro onkin ollut enemmän sääntö kuin poikkeus. Mut hei, mielummin näin päin!

Spontaani syksy
Varmaankin jokainen, joka odotti lämmintä ja aurinkoista kesää koki jonkinmoisen pettymyksen. Niinhän se yleensä menee – mitä enemmän ennakko-odotuksia, sitä isompi mahdollisuus on pudota korkelata ja kovaa. Onneksi mä en tänä kesänä kuulunut siihen sakkiin, vaan olin kaukaa viisas ja kävin toukokuussa ottamassa pienen varaslähdön Aasiassa missä sainkin tankattua D-vitamiinia niin paljon kuin jaksoin – hahha, siinä siis vähän vinkkiä ens keväälle!

Muutenkin nää tälläiset odottamattomat jutut onnistuu aina ilostuttamaan eniten, sillä jotenkin ne kohtaa paljon avoimemmin mielin. Ilman odotuksia tai mielikuvia siitä, miten asioiden pitäis mennä. Useinhan ne suunnitelmat kuitenkin menee mönkään, joten oon oppinut jo aika hyvin heittäytymään virran vietäväksi ja asiat sitten tapahtuukin omalla painolla kuin on tapahtuakseen.

Harvoinpa sitä kuitenkaan onnistuu mitään peruuttamatonta tekemään, ainakaan jos omat aikeet on puhtoiset. Pieni viaton hölmöys kuitenkin on ainakin omasta mielestäni sallittavaa ja tekee mun arjesta hitusen rennompaa, kun taas liika vakavuus saattaa sulkea mun silmät yksinkertaisilta asioilta, niitä joita pidetään itsestäänselvinä mutta joiden potentiaali on valtava.

Spontaani syksy
Huomenna tähän aikaan istunkin lentokoneessa matkalla kohti Budapestiä. Varasin lennot hetken mielijohteesta odotellessani omaa vuoroani Limingan poliisilaitoksella enkä sen koommin oo oikeastaan koko reissua edes miettinyt. Loppuviikko tuleekin varmasti olemaan yllätyksellinen ja ainutlaatuinen, sillä saanhan onneksi matkaseurakseni kaksi mitä ihaninta naista.

Suosittelenkin vaan spontaanisti seuraamaan omaa fiilistä. Tänään mä skippasin salitreenin ja aion kohta lähteä ulos nauttimaan ihanasta auringonpaisteesta, joka ilostuttaa mua aina kun erehdyn vilkaisemaan ikkunasta ulos. Kaikesta kannattaa ottaa ilo irti sillä eihän sitä tiedä, vaikka huomenna taivas ois jo ihan synkkä ja saadaan vettä niskaan koko syyskuun edestä.

Nyt mä vedän hupparin niskaan, lenkkarit jalkaan ja laitan aurinkolasit päähän – ihan vaan siksi, koska mä voin.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Kuvat: Viiskulma

2 kommenttia

  1. Christina kirjoitti:

    Et usko kuinka innostunu fiilis tuli tuosta sinun jutusta kun kerroit, että ihan vaan hetken mielijohteesta varasit matkan! Hitsi kun osais itekki tehdä vaan noin 😀
    Vaikka ainahan ne jutut on, ainaki itellä, tosi riippuvaisia rahatilanteesta (erityisesti jotkut matkat yms) mutta ko hoksais mitä kaikkea voi tehä ihan arjessa spontaanisti! 🙂

    • Aino Mäkelä kirjoitti:

      Hahha hei aivan ihana kuulla! Kyl spontaanius on vaan ihan parasta 🙂 Pieni rajojen rikkominen tuo kivaa vaihtelua arkeen, suosittelen sitä lämpimästi ihan kaikille 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.