Hae
Aino Mäkelä

Maidottomat, kevyet kesärullat

Maidottomat, kevyet kesärullat

Hola, hola!

Täällä Berliinissä herkutellessani mitä ihanimmilla raikkailla ja tuoreilla ihanuuksilla muistui mieleeni resepti, joka sai mut alkukesästä aivan hurmioon. Kyseisessä herkussa yhdistyi raikkaus ja aidot maut sekä tietysti hyvää tekevät raaka-aineet, jotka hellivät kehoa. Ja mieltä 😉

Nämä ihanat pienet kesärulliksi nimeämäni suupalat sopivat loistavasti myös illanistujaisten tai vaikkapa juhlapöydän tarjottavaksi. Ainoastaan pähkinäallergikkojen on oltava varuillaan sillä rullien juju – itsetehty maidoton tuorejuusto – pitää niitä sisällään reseptin muuten ollessa lähes kaikille sopiva: maidoton, gluteeniton, viljaton, sokeriton ja vieläpä vegaani!

Maidottomat, kevyet kesärullat

Maidottomat, kevyet kesärullat

KEVYET KESÄRULLAT
kurkkua
salaatinlehtiä
silmusalaattia
itsetehtyä tuorejuustoa (katso resepti alhaalta)
TAI tomaattista tuorejuustoa

Tee kurkusta kuorimaveitsellä/juustohöylällä suikaleita. Laita muutama suikale vierekkäin ja aseta niiden päälle salaatinlehti. Aseta salaatinlehden sisään noin ruokalusikallinen tuorejuustoa ja sen päälle reilu kourallinen silmusalaattia. Kääri rulla tiiviiksi ja sulje halutessasi hammastikulla sopivaksi snäckiksi! Voit halutessasi valmistaa sushityylisen tiiviin rullan ja leikata haluamasi kokoisia suupaloja.

Maidottomat, kevyet kesärullat

TOMAATTINEN TUOREJUUSTO
2 dl liotettua cashewpähkinää
10 aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
(1/2-1 tuore chili)
2 rkl ravintohiivahiutaleita

Huuhtele liotetut cashewpähkinät ja aseta ne tehosekoittimeen yhdessä aurinkokuivattujen tomaatin, oliiviöljyn ja tuoreen chilin kanssa. Laita joukkoon hieman suolaa ja aja massa tasaiseksi, voit lisäät öljyä joukkoon tarvittaessa. Lisää sileän juustoseoksen sekaan ravintohiivahiutaleet ja pyöritä vielä hetken aikaa, jotta massasta tulee tasaista. Tarkista maku ja lisää vielä suolaa, jos se on tarpeen.

Maidottomat, kevyet kesärullat

Itsetehdyt maidottomat juustot on kyllä meikäläisellä tällähetkellä erittäin kovassa nosteessa! Ne sopii aivan loistavasti juurikin tälläisiin raikkaisiin suolaisiin snackeihin tai sitten gluteenittomien leipästen kanssa nautittavaksi. Ja mikä parasta – niistä voi varioida vaikka millaisia ihanuuksia, jokaiseen makuun sopivaksi.. Mmmmm <3

Ja jos siellä joku miettii, että mitäs se ravintohiiva on, niin kannattaa kokeilla! Se tuo ihanan juustoisen, hieman kermaisen maun ja sisältää runsaasti aivoille tärkeitä B-vitamiineja. Mä oon itse sen makuun aivan koukussa ja lupaankin jakaa vielä tällä viikolle teille ihanan ”mättöreseptin”, jossa ravintohiivan maku on ratkaisevassa roolissa 🙂

Maidottomat, kevyet kesärullat

Gluteenittomasta puheenollen halusin vielä muistuttaa tän viikon sunnuntain Gluteeniton Leivonta -kurssista, jolle mahtuu vielä mukaan 🙂 Hinta on vaan vaivaiset 57€ ja me käydään läpi yhdeksän helppoa ja innovatiivista reseptiä (mukaanlukien niin makeaa kuin suolaistakin raakakakkua/piirasta!). Ilmoittautua voi mulle suoraan sähköpostitse aino@foodin.fi 🙂

Ihanaa alkavaa viikkoa,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

4 kommenttia

 1. Anita Suopajärvi kirjoitti:

  Haluaisin tehdä tätä juustoa, mutta olen allerginen tomaatille, mitä tilalle?

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Hmm.. Paprika on kans tosi toimiva! Varsinkin kun sitä vähän savustaa pannulla ensin, tosin sillon se ei kyllä oo enää raakaa 😛

 2. Millat kirjoitti:

  Moi mista tuota ravintohiivaa saa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.