Hae
Aino Mäkelä

2x kauneusruokaa

Mä tykkään aina antaa ruoalle funktioita, siis makuelämysten lisäksi nauttia ruokaa jolla on joku tarkoitus. Yhdistelemällä eri raaka-aineita saakin kasattua erilaisia kokonaisuuksia, joiden avulla voidaan niin kohottaa mielialaa, stimuloida aivotoimintaa ja tehostaa aineenvaihduntaa sekä jopa vaikuttaa seksuaalisuuteen. Tiivistetystin voisikin kyllä todeta, ettei ole asiaa mihin ravinnolla ei voisi vaikuttaa.

Naisena oon tietysti myös kiinnostunut kauneudesta ja laiskana, sekä erityisen mukavuudenhaluisenan, erityisesti hoitamaan ihoani syömällä sen kauniiksi. Hahhah! Ihon puhutaankin olevan peili maksan kuntoon ja mitä puhtaampi sekä paremmin toimiva maksa oletettavasti sitä paremmassa kunnossa myös ihokin on.

Ravinteet kulkeutuu ihollemme viimeisenä minkä vuoksi ravinnon onkin oltava mahdollisimman ravinteikasta ja sitä on oltava määrällisesti riittävästi, jotta myös ihomme saisi siitä parhaan mahdollisen hyödyn käyttöönsä. Tarpeeksi nestettä ja hyvälaatuisia rasvoja sisältävä ruokavalio onkin kaiken A ja O unohtamatta sitä tärkeintä, eli maksaa. Detox-salaatti
Pelkän kehomme puhdistamisen sijaan myös maksan toimintaa on tuettava ja siihen tarvitaankin energiaa sekä ravinteita. Kvinoasta ja hampusta elinvoimaa antavan DETOX-salaatin reseptin olen blogissa julkaissut jo yli vuosi sitten ja se onkin yhä edelleen yksi omista suosikeistani.

Usein lisään sen joukkoon vielä hieman avokadoa ja terästän oliviiöljykastikkeen chlorellalla, joka itseasiassa antaa kivasti omanlaistaan makua! Viherjauheet voivatkin saada ihmeitä aikaan kaunistaen ja kirkastaen etenkin väsynyttä ja sameaa, elotonta ihoa.

Aino ja vihermehu

Instagram @makelaino

Toinen mistä iho tykkää on tietysti tuorepuristetut mehut! Niiden ravinteikkuus ja etenkin ravinteiden imeytyminen on aivan omaa luokkaansa. Luonnollisesti siis niitä nauttimalla ihokin pysyy paremmin ravittuna mikä näkyy sen luonnollisena hehkuna ja elinvoimaisuutena. Mehustamisessa kannattaa suosia erityisesti vihreitä kasviksia, kuten kurkkua, varsiselleriä, parsakaalta ja lehtikaalta sekä sitruunaa. Myös mehujen joukkossa on helppo nauttia erilaisia viherjauheita!

KAUNEUSMEHU
Mehusta puristimella:
puolikas kurkku
puolikas sitruuna
3 varsiselleriä
kourallinen parsakaalta
omena
4 lehtikaalta varsineen
(+ teelusikallinen chlorellaa)
Aurinkoista alkavaa viikkoa! Äläkä unohda: olet mitä syöt.<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.