Hae
Aino Mäkelä

Vihervoimaa

Kuuleman mukaan sisäisesti nautittuna kaikki vihreä vahvistaa sydämen chakraa ja jo pelkästään sen tiedon puitteissa haluaisin jokaisen aloittavan aamunsa vihermehulla! Tai smoothiella. Tai edes jollain joka vähän vihertäis 😉 Kun koko homma vielä viimeisteltäisiin mieltä kohottavalla ja kroppaa hellivällä raakasuklaalla niin varmasti kärttyisimmästäkin muorista saataisin muovailtua ainakin vähän miellyttävämpi tapaus.

Vai mitäs te tuumaatte?

Varsinaiseen aiheeseen liittymättä haluan kuitenkin sanoa, että vaikka omalla asenteella voikin vaikuttaa paljon niin kyllä silti ympärillä olevilla ihmisillä on tosi suuri vaikutus – niistä joko saa lisää iloa sekä positiivista energiaa tai sitten ne omalla käytöksellään onnistuu riistämään sitä meiltä mukanaan.

Vihermehu

Vihermehuista on tullut jokapäiväinen osa mun arkea ja lähes poikkeuksetta aloitankin aamuni mehustamalla muun muassa kurkkua, varsiselleriä, lehtikaalta, parsakaalta ja sitruunaa ihanan raikkaaksi aamudrinkiksi! Mehustus onkin mitä kätevin tapa saada nautittua paljon tuoreita, hyvää tekeviä raaka-aineita yhdellä kertaa ja mikä parasta: ruoansulatuselimistö saa samalla ansaitsemaansa lepoa.

Koska mehustaminen ei ole kaikilla mahdollista on onni, että viherjauheet ovat löytäneet tiensä markkinoille – siinä onkin sitten toinen tapa saada helposti paljon vihreiden hyvää tekeviä ravinteita roppakaupalla kehoonsa! Vihreät vihannekset kun kätkee sisäänsä paljon ravinteita, jotka saavat muun muassa aineenvaihdunnan tehostumaan samalla elimistöä emäksisöiden minkä vuoksi niitä onkin hyvä nauttia runsaasti ja mielellään päivittäin. Halutessaan vihermehunsa voi terästää vielä viherjauheella – kuten minäkin teen.

Health Force Vitamineral Green
Olen kokeillut monia viherjauheita ja vuosien käyttökokemuksien myötä olen jo tottunut niiden hieman outoon makuun, joka omasta mielestäni on lähinnä raikas ja terveellinen. Jos viherjauheen makua haluaa jotenkin peittää suosittelen puristamaan sen sekaan sitruunan mehua – toimii! Tietysti aina on parasta, kun jokin sisällöltään huippulaadukas tuote on myös saatu maultaan sisältönsä veroiseksi.

Omalla kohdallani makua tärkeämpi (koska kaikkeen voi tottua) on ehdottomasti koostumus – jauheen tulee sekoittua tasaisesti eikä se saa jättää klimppistä koostumusta tai paakkuuntua, jolloin kumottuani viherdrinksun kurkkuun yskin hetken päästä viherjauhetta kurkustani. Viherjauheen on myös sisällettävä ainesosia, joita en pelkästään mehustamalla saa minkä vuoksi suosinkin mielummin sekoitusta yhden tietyn, esimerkiksi chlorellan tai spiruliinan, sijaan.

Maku ja koostumus takaa siis hyvän käyttökokemuksen, mutta myös sisällön on oltava kunnossa. Raaka-aineiden on oltava laadukkaita ja täydennettävä toisiaan. Kaikista parastahan on jos selviää yhdellä purkilla, eikö totta? 
Health Force Vitamineral Green
Onnekseni sellainen löytyykin mun keittiöstä, nimittäin Health Forcen Vitamineral Green. Tyypillisten chlorellan ja spirulinan lisäksi se sisältää muun muassa myös nokkosta, peltokortetta, ohranorasta, vehnänorasta, basilikaa, tulsia, inkiväärtä, amlamarjaa, noria, dulcea ja rakkolevää. Eikä siinä vielä kaikki vaan superhyvien vihreiden lisäksi jauheessa on mukana myös entsyymit sekä probiootit!

Jauhe, joka todellakin sisältää eniten mitä mikään muu tuote. Purkki, joka pitää sisällään lukuisien vastaavien ravintoaineet ja vielä enemmän. Jos joku tällä hetkellä pyytäisi mua valitsemaan yhden mun keittiön lukuisista purnukoista voin kertoa, että valinta olis helppo.

Vaikuttaako sun valintaan maku, koostumus vai ravintosisältö?

<3 Aino

* Viherjauhe saatu blogin kautta. Löydä lähin jälleenmyyjäsi TÄÄLTÄ.

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

6 kommenttia

  1. Maiju kirjoitti:

    Mun valintaan vaikuttaa maku ja yritän kyllä katsoa myös ravintosisältöä. Ne on tärkeimmät.

  2. Annie kirjoitti:

    Itselleni ei harmi vaan passaa nuo viherjauheet 🙁 Olen kokeillut montaa merkkiä, pienillä annoksilla ja pitkään, mutta turvottavat tosi ikävästi. Kärsin IBS -oireista (jo ainakin 15 vuotta) ja syön osin Fodmap ruokavalion mukaan ja pannassa on useita kasviksia, mm. kaalit ja sipulit. Teen kuitenkin päivittäin vihersmoothien, johon laitan pakastepinaattia ja -mangoa, kurkkua, persiljaa, limen mehua ja inkivääriä 🙂 Oikein raikasta ja hyvää! Itselleni kyllä merkkaa maku, aiemmat vihersmoothie -kokeilut olivat aika karmeita ja jäivätkin pitkäksi aikaa pois, onneksi löytyi testaamalla hyvänmakuinen resepti mitä kehtaa tehdä joka päivä 😀

  3. mOm kirjoitti:

    Hö, jos tuommosta viherjauhetiivistettä hankkis, nii oisko mahista sekottaa se vaan veteen? Siis ettei tarttis räpöstellä smoothien sekaan? Kyselee Kiireinen&UusavutonUuno 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.