Hae
Aino Mäkelä

Sosiaalinen elämä – mitä se on?

Terve vaan kaikille!

Ootteko huomannu blogin uudistuneen ilmeen?! Mitä tykkäätte? 😉 FitFashionin ulkoasu kokonaisuudessaan on uudistunut ja jos multa kysytään, uudistus on tosi onnistunut – uus look on selkeä ja helppolukuinen, yksinkertaisen tyylikäs! Mulla on tänään ansaittu lepopäivä treeneistä ja alottelinkin aamua lempeästi joogaten. Jooga sopiikin mun mielestä hyvin palauttavaksi treeniksi lepopäivään. Se saa veren virtaamaan ja kuonat liikkeelle aivan erillä tapaa, mikä edesauttaa lihasten vetreytymistä ja parantaa liikkuvuutta eli veikkaanpa, että huomenna kroppa on taas aivan täydessä latingissa tulevia rankkoja treenipäiviä varten!Joogan jälkeen kotiin kevyelle aamupalalle ja sitten kouluun koulukuvaukseen, hahha! En ees muista millon viimeksi olisin ottanu kuvauksiin osaa, mutta tän porukan kanssa ei edes tehnyt mieli jättää välistä 😀 Vaikka laittautuminen laiskottikin ihan hirveästi, hyvä että suihkuun jaksoin mennä.

Päivän luennot meillä käsitteli perhettä ja sosiaalisia ryhmiä, joissa lapset ja nuoret kasvaa. Niistä sain aika paljon ajateltavaa omaan elämääni tai itseasiassa siihen, miten mun omat ajattelumallit on muotoutunut ja jossain määrin myös vääristyneet.

Mun arkihan koostuu hyvin pitkälti koulusta, töistä ja treenaamisesta – siinä on ne peruspilarit, joita sitten vapaa-ajalla täydentää hetket ystävien, kavereiden, perheen ja muiden tärkeiden ihmisten kanssa. Mun kalenteri on aina aika täynnä jos jonkinmoista aktiiviteettia ja lähes poikkeuksetta jokaiselle viikon päivälle on jotain tärkeää tekemistä.

Joskus musta tuntuu että mulla ei oo sosiaalista elämää ollenkaan. Mutta kun pysähdyn miettimään asiaa mä tajuan, että oon päivättäin ihmisten kanssa – sellaisten ihmisten kanssa, joiden seurasta nautin. Puolestaan ne hetket kun oon yksin, ajoittuu ilta kymmenen ja aamu seitsämän välille jolloin oon vetäytynyt kylkiasentoon katsomaan sarjoja, lukemaan, muuten vain rauhottumaan ja lopulta nukkumaan.Nykyään tykkään treenata paljon muiden kanssa ja ne kerrat, kun oon olla yksin salilla, on harvassa mutta välillä erittäin kaivattuja. Koulussa oon päivät mun koulukavereiden kanssa ja iltaisin töissä mun ympärillä on meidän ihanat asiakkaat sekä tietty työkaverit. Kotona puolestaan mulla on seurana mun kämppikset, joten ne hetket kun saan mahdollisuuden olla täysin yksin ja vain itseni kanssa, on oikeasti ainutlaatuisia

Vaikka tykkään ihmisistä mun ympärillä, myös yksinolo on ihanaa ja aivan liian aliarvostettua. On arvokasta osata olla itsekseen ja viihtyä omassa seurassaan. Jos ei osaa olla yksin tai viihdy itsensä kanssa, miten voi osata olla muidenkaan kanssa?Ennen mun sosiaalinen elämä liittyi lähes pelkästään alkoholiin. Kavereita nähtiin kantakapakissa ja hengailut ilman kaljan juontia oli aika harvassa. Työkaverit oli toki asia erikseen, mutta niitä en päästänytkään koskaan lähelle vaan nostin tiukan muurin oman yksityisyyteni suojaksi.

Nykyään nään kavereita kaupungilla, me shoppaillaan ja kahvitellaa, käydään leffassa, taidenäyttelyssä ja milloin missäkin. Hengaillaan toisten luona ja jutellaan, leivotaan ja laitetaan ruokaa, hömpötellään tyttöjuttuja. Milloin mitäkin, sellaisia juttuja joista tykätään ja halutaan tehdä.

Hyvin erilaista siis mitä ennen – mutta niin paljon antoisampaa! 

Se on tosi hassua, että koska en enää entiseen tapaan tunne oloani kotoisaksi humalassa hihhuloiden niin automaattisesti ajattelen olevani tylsä ja yksinäinen vaikka todellisuus on ihan jotain muuta. Johtuu hyvin pitkälti varmasti siitä, että nuoruudessa se oli mulle oikeastaan ainut tapa pitää hauskaa?

Silloin se olikin hauskaa ja antoisaa, aivan omanlaistansa. Nykyään mä taas arvostan elämässä täysin erilaisia asioita ja mun ympärillä on ihmisiä, joiden kanssa jaetaan se sama ajatusmaailma. Parastahan tässä on se, että nää ihmissuhteet on aitoja – meitä yhdistää oikeat asiat sen pelkän kuningas alkoholin sijasta. 

Niin, tätä vissiin kutsutaan sitten siksi aikuistumiseksi? 😉 Loppu lepopäivän aion viettää lounastaen ja kaupungilla hömpötellen. Illalla päivä kruunautuukin sitten leipomisurakkaan – fitnessmuijan tuunattuun raakasuklaakakkuun – josta oon viimeiset pari iltaa haaveillut töissä.

Rentouttavaa torstaita! 

<3 Aino

PS. Kannattaa tsekata mun yhteistyökumppani Zalandon verkkokauppa! Siellä on ens viikon tiistaihin asti käynnissä varastontyhjennys ja jopa -70% alennukset 😀 Mäkin klikkailin päikkäreiden lomassa ostoskoriini muutamat uudet treenivaatteet näin syksyn piristykseksi – palataan niihin vaikka lisää huomenissa 😉

Warehouse

9 kommenttia

 1. Katja kirjoitti:

  Voi Aino kuinka samanlaisia me ollaankaan. Muistan ne lukioajat ja tottahan on se, että jos mulle ois sillon sanottu, että me ollaan tässä elämäntilanteessa missä me molemmat ollaan nyt, niin en ois uskonu. En millään. Tykkään sitäpaitsi paljon enemmän tästä uudesta, iloisesta ja pirteästä Ainosta. Tuun Helsinkiin joulukuussa niin jos treffattais (tällä kertaa jossain muualla kuin koulun tupakkapaikalla 😉 ) ?

  • Aino kirjoitti:

   Joo hahha, jos joku ois sanonu niin oisin varmaan nauranu päin naamaa! Ihan vaan siksikin, että ajatus ois pelottanu niin paljon 😀 Mutta hyvät valinnat ollaan tehty ja tärkeintähän se on, että ollaan ite tyytyväisiä valintoihimme ja ollaan onnellisia, eiks vaan? 🙂

   Ihana kun sun kommentista tuli niin hyvä mieli ja hymy nous korviin – ehottomasti nähään kun tuut! <3

 2. Laura kirjoitti:

  Vitsit, oonkohan mäkin sitten aikuistunut ainakin jollakin tasolla, vaikkei yleisesti ottaen siltä tunnukaan? 😀 Nuorempana mulla oli nimittäin aika lailla sama juttu – kavereita tuli nähtyä lähinnä juhlimisen merkeissä eikä silloin tullut hirveästi käytyä esim. kahvilla tai treenailemassa yhdessä. Nykyään pirskeet sun muut ovat vain mukava lisä sosiaaliseen elämään, kyllä ihmisten kanssa tulee nähtyä muutenkin ja ensisijaisesti nimenomaan muuten kuin alkoholinhuuruisissa merkeissä! Myös käsitteet hauskanpidosta ovat muuttuneet muutamassa vuodessa hurjasti eikä siihen todellakaan tarvita enää siideriä tai muuta rohkaisevaa 🙂 Baarissakin on monesti mukavaa käydä ihan vain tanssimassa vesilasillisten voimin!

  • Aino kirjoitti:

   Jep mä veikkaan että just niin on käyny 😉 Kuulostaa ihan mahtavalta! Ja just samalta mitä mulle on käyny. Taisin ennen ehkä paeta niitä sosiaalisia tilanteita sinne humalan taakse, sillä enää en kaipaa alkoholia samalla tavalla tuomaan sitä rohkeutta vaan saatan olla porukan kovin bilettäjä juurikin sen vesilasini kanssa, hahha! Se on ehkä se elämähumala, jonka voimalla sitä hauskaa oikeasti pidetään? 😀

   Jotenkin kaikesta saa nykyään niin paljon enemmän irti, niin ihmisissuhteista kuin siitä bilettämisestäkin, kun on oppinut olemaan sinut itsensä kanssa 😀

 3. juuliae kirjoitti:

  Eikä – mä niin toivon pääseväni tuohon samaan tilanteeseen pian. Pikkuhiljaa se onkin alkanut iskostua omaan päähän, mutta tapojen muuttaminen on vaikeaa. Tarkoitan tällä siis tätä kavereiden tapaamista bileissä/baarissa vs. muut jutut. Pyrin vähentämään alkoholia elämästäni, kenties jopa poistamaan sen täysin ja keskittymään muihin juttuihin, eiköhän niitäkin ala löytyä ihan uusista paikoista, kun on ”pakotettu” etsimään (:

  • Aino kirjoitti:

   Nää päänsisässä käytävät prosessit on niitä kaikista hitaimpia, mutta hiljaa hyvä tulee 🙂 Vaikeinta on ehkä sisäistää se muutos ja kaikki uusi, tavallaan osata päästää irti vanhasta jotta saa tilaa kaikille uusille kivoille jutuille. Mistään mikä tuntuu hyvältä, ei tietenkään tarvi luopua!

   Kyllä mäkin kavereiden kanssa käyn ulkona ja juhlin, mutta en samalla tavalla enkä samoista syistä kuin ennen 🙂 Ja nimenomaan ne muut, kivemmat, jutut on alkanu ottaa enemmän tilaa mun arjesta ja se on kivaa se!

 4. Iina kirjoitti:

  Hahaa, en usko että tämä on sama Aino Mäkelä ku 5-7 vuotta sitten! En kertakaikkiaan 😀 Sun bogi on aivan mahtava, keep it up! Ei voi ite ko haaveilla tommosesta kuntoremontista minkä sinä oot saanu tehtyä 🙂 Ko ei oikeen tiiä mistä sitä alottais ja miten!

  • Aino kirjoitti:

   No äläpä muuta sano! 😀 Ei se oo muutako pienestä vaan lähtä liikkeelle – helepommin sanottu ko tehty, mä tiiän 😀 Mut kyllä se siitä sitten lähtee, kuhan vaan löytää sen oman juttunsa mistä tykkää ja mitä lähtä viemään eteenpäin:) Tsemppiä!

 5. Karla kirjoitti:

  Kiinnostavaa pohdintaa. Samanlaista muutosta on ollut havaittavissa lähivuosina omassakin sosiaalisessa elämässä. 😀 Tässä omaa pohdintaa aiheesta, erityisesti miten sosiaalista elämää voi vilkastuttaa, jos sellaista haluaa: http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2015/08/case-sosiaalisen-elaman-yllapito-hs.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.