Hae
Aino Mäkelä

Elämäntaparemontti: Motivaation ylläpito

Monesti hyvinkin alkanut elämäntaparemontti lopahtaa kuukauden-parin jälkeen. Tulee kiireitä, innostus loppuu ja tekosyitä alkaa kertymään.. Kuinka välttyä tältä lopahtamisen kierteeltä? Motivaation ylläpito on onneksi helpompaa entä uudelleen aloittaminen!
 
 
 
Kannattaa asettaa selkeitä tavotteita. Tavoite voi olla vaikka tietyn senttimäärän kapeampi vyötärö, tietty pudotettu kilomäärä, tietty määrä treenikertoja viikkoon tai mitä vaan – kunhan olet päättänyt selkeän tavoitteen se kannattaa kirjata ylös. Ja kun tavoite on saavutettu kannattaa palkita itsensä jollakin mukavalla, vaikkapa hemmotteluhoidolla kosmetelogin käsittelyssä 🙂
 

Selkeiden tavotteiden myötä on myös helpompi seurata omaa kehittymistä ja mikä motivoiskaan enemmän kuin niiden haluttujen tulosten saavuttaminen?
Musta ainakin on ihan huippua katsella viime syksynä otettuja kuvia mun kropasta ja seurata kehonkoostumusmittausten tuloksia. Konkreettiset tulokset on ainakin mulle ihan huippu motivaation lähde!

Vaikka toki konkreettisten mittanauhasta, puntarista ja peilistä nähtävien tuloksien lisäksi kannattaa muistaa kuinka paljon liikunta ja aktiivisuus vaikuttaa omaan mielialaan, jaksamiseen, ruokahaluun ja motivaatioon ylläpitää muuten terveellistä elämää sekä pitämään itsestä huolta 🙂 Liikunnan kautta oon ainakin itse oppinut arvostamaan itseäni paljon enemmän.

 

 
Pakko myöntää että tavotevaatteiden ostaminen on ihan parasta. Ensinnäkin mä rakastan vaatteita, joten aina kun löytyy hyvä tekosyy shoppailuun niin oon onnellinen. Toiseksi.. kuinka hyvä on se fiilis kun ne kokoa pienemmät farkut menee jalkaan eikä vyötärölle tule edes jenkkakahvoja kiusaksi?! M-a-h-t-a-v-a…voin kertoa!

Jos oikeasti tuntuu vaikealta päästä itsekseen treenaamaan, kannattaa hommata treenikaveri. Mä kyllä treenaan pääsääntöisesti yksin sillä haluan keskittyä 100% mun treeniin, mutta liikuntaharrastuksen alkuaikoina treenasin mun parhaan ystävän kanssa. Kun etukäteen sovittiin, että silloin mennään niin ei sitä vaan kehdannut perua! Sitten jälkeenpäin on mukava fiilistellä yhdessä kuin siistiä oli että sai ittensä liikkeelle 🙂 Ja kaverista saa tukea ja kannustusta sinne jumppatunnille tai salille, jonne on joskus aika isokin kynnys mennä.

 
 
Mä kun oon aika suunnitelmallinen ihminen niin merkkaan mun kalenteriin ylös kaikki treenikerrat. Oon tehnyt tätä jo yli vuoden ajan ja täytyy myöntää, että montaa treeniä en oo välistä jättänyt. Kun suunnittelee treenit valmiiksi on pienempi kynnys jäädä kotisohvalle makaamaan, mulla ainakin tulee siitä tosi huono omatunto. Kalenteri on tainnut korvata treenikaverin, en kehtaa tuottaa sille pettymystä ja vetää raksia treenin päälle – hahha 😀 Mä monesti otan treenikamppeet mukaan töihin ja lähden sieltä suoraan salille, jotta sohvan houkutus ei kasvais liian suureksi. Suunnitelmallisuus siis toimii ainakin mun kohdalla tosi hyvin 🙂
 
 
 
Motivaatio voi lopahtaa myös siksi, että harrastaa väärää lajia joka ei oo itselle mieluista. Liikuntaa voi harrastaa lukemattomilla eri tavoilla, joten varmasti jokaiselle löytyy joku kiva! Kannattaa rohkeasti kokeilla kaikkea erilaista ja antaa lajille aina pari mahdollisuutta niin varmasti se oma laji löytyy 🙂 Liikunnan tulee olla kivaa eikä missään nimessä pakkopuuhaa!
 

motivaatiokuvat weheartit.com

Yksi kommentti

  1. Venla Jumppaa kirjoitti:

    AAMEN! 😀 Hyvin kirjoitettu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.