Lämpimät voileivät – pestoa & mozzarellaa
Rakastin lapsena lämpimiä voileipiä. Muistan miten valmistin mikrossa mitä mielikuvituksellisimpia luomuksia ruisleivästä ja voileipägrillissä paahtoleivästä. Ja sitten tuli suolisto-ongelmat ja keliakia – ja lämpimät voileivät jäi historiaan.
Itsesiassa kerkesin unohtaa ne jo, kunnes tänä kesänä inspiroiduin uudestaan! Olin ensin valmistamassa grillissä herkullisia gluteenittomia hampurilaisia, mutta laiskuuttanu oikaisin ja menin sieltä mistä aita oli matalin – ja palasin lämppäreiden maailmaan!
Siinä missä ennen demonisoin leivänsyöntiä, oon nykyään tosi onnellinen että mun ruokavalioon ei kuulu kieltolistaa – paitsi tietysti gluteeni on ehdoton ei ihokeliakian vuoksi. Oon kyllä välillä miettinyt, että ihan uteliaisuudesta ja ammatillisessakin mielessä olis hauska kokeilla ketogeenistä ruokavaliota, mutta vielä toistaiseksi oon halunnut elää ilman minkäänlaisia rajoiteitta ja syödä just niitä juttuja mitä milloinkin tekee mieli.
Tänä kesänä onkin tehnyt paljon mieli pastaa ja leipää. En tiedä onko niiden himo johtunut muutamasta rankasta koettelemuksesta mitkä mun keho on käynyt läpi vai jostain ihan muusta, mutta mä oon kiltisti totellut ja pitänyt kehoni tyytyväisenä. Ja se on toiminut! Energiaa on ollut vaikka muille jakaa ja olo on ollut hyvä. Sekai se on kuitenkin se tärkein juttu, eikö vaan? Oli se oma ruokavalio sitten millainen tahansa.
Tällä kertaa lämpimistä voileivistä ei löytynyt kasapäin juustoa, kinkkua ja majoneesia. Niiden sijaan valitsin raikkaampia vaihtoehtoja ja lopputuloksena syntyikin kesän ihanimmat ”minipizzat”!
PESTO-MOZZARELLA LÄMpimät voileivät
TARVITSET:
gluteenitonta leipää
pestoa
kirsikkatomaatteja
mozzarellaa
(juustoraastetta)
basilikaa
Levitä leivän päälle reippaasti pestoa. Halutessasi lisää päälle juustoraastetta. Siivuta kirsikkatomaatit ja levitä ne leiville. Lisää viimeisenä mozzarellajuuston viipaleet. Paista joko grillissä tai uunissa grillivastuksella 180 asteessa noin 10minuutin ajan – tai niin kauan, kunnes mozzarella on kauniisti sulanut! Nauti tuoreen basilikan kera.
Onko siellä joku muukin, jolle maistuis lämpimät voileivät? 😀 Niin helppoa ja niiiiin hyvää! Ja nykyään mun omien kiireisten päivien pelastus niihin hetkiin, kun varsinaista ruokaa joutuu vielä hetken odottamaan.
<3 Aino
KOKEILE MYÖS:
Raikas hyvisvanukas / Kahvinrakastajille: cold brew / Mun suosikkipasta
SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto