Hae
Aino Mäkelä

Huoleton kesä – myös iholle

*Sisältää mainoslinkkejä

Onpas meillä ollut taas kaunis alkukesä! Aurinko on paistanut ja lämpöäkin on ollut riittämiin – ja vaikka mä en helteistä tykkääkkään, niin nautin kyllä silti kesästä omalla tavallani 🙂

Harva varmaan ajattelee, kuinka koville meidän keho joutuu neljän vuodenajan vaihdellessa. Juuri kun totutaan kylmään ja pimeään, onkin yöttömät yöt ja shortsikelit.. No ei ihan, onneksi välissä on aina ”totuttelukaudet” nimeltään syksy ja kevät.

Meidän suojakerros – eli iho! – on myös koetuksella ja haluankin jakaa omat vinkkini kesän aikaiseen ihonhoitoon. Nää vinkit onkin hyvä huomioida omissa arkisissa valinnoissaan, jos haluaa pitää ihon kunnosta huolta ja nauttia kesästä huolettomasti 🙂

AURINKOSUOJAT

Tiesitkö, että synteettiset aurinkovoiteet imeytyvät ihoon ja reagoivat auringon kanssa? Kuulostaa aika hurjalta – eikä pelkästään niiden sisältämien haitallisten kemikaalien takia vaan siksi, ettemme tiedä miten nämä reaktiot vaikuttaa ihoomme.

Sen vuoksi mä en suostukkaan levittämään iholleni synteettisiä aurinkovoiteita vaan käytän sen sijaan fysikaalisia aurinkosuojia – tai oon kokonaan ilman oleskellen auringolta suojassa. Luonnollisissa, fysikaalisissa aurinkosuojissa suoja muodostuu pienistä mineraalipartikkeleistä, jotka heijastavat auringonsäteet pois iholta eivätkä siis imeydy ihoon. Fysikaalisten aurinkosuojien suojaava vaikutus alkaa myös heti voiteen levityksestä, minkä takia se on myös kemiallista vaihtoehtoa parempi.

Omia suosikkejani on Biosoliksen aurinkovoiteet, jotka luonnonkosmetiikan voiteiden lailla ne eivät vain pelkästään suojaa auringolta. Voiteissa nimitään käytetään luomulaatuisia kasviöljyjä ja -vahoja, joilla on myös muita iholle tärkeitä ominaisuuksia! Raaka-aineet ravitsevat, suojaavat ja vaikuttavat antioksidanttisesti ihoon ja neutralisoivat auringon haittoja, minkä lisäksi aloe vera myös syväkosteuttaa ihoa.

… MUU IHONHOITO

Aloin tänä kesänä ystävän suosituksesta käyttämään Whamisan BB-voidetta, jolla on SPF50 suojakerroin. Suosittelenkin hommaamaan käyttöön jonkun vastaavan voiteen, jossa on aurinkosuoja jo itsessään niin kasvojen herkkä iho on suojassa 🙂

Ja mitä varsinaisiin ihonhoitorutiineihin tulee, niin normaalisti en oo niiden kanssa niin tarkka, mutta kesällä huomaan että iho kaipaa tiettyjä asioita enemmän – kuumuus ja aurinko saa ihon ärtymään ja herkistymään helpommin, ja kasvot tuntuu paljon kireämmältä. Puhdistan kasvot kevyesti ja fysikaalisiset aurinkosuojat puhdistan jämäkämmin  Konjac Spongella.

Kesällä mun kasvoille ihan ykkösjuttu onkin kasvosuihkeet! Mulla on myös töissä työpöydällä yksi, sillä tuntuu että kasvot tarvitsee niin paljon kosteutusta. Mun ihan ensimmäinen suihkerakkaus on kosteuttavaa aloe veraa sisältävä Madaran Nokkossuihke, joka on ominaisuuksiltaan erinomainen suojaamaan, hoitamaan ja rauhoittamaan ihoa. Kuitenkin Pitta-ihonhoitoon tutustuttuani ihana Rasasaran viilentävä Pitta-kasvovesi on noussut mun omaksi suosikikseni.

Auringossa oleskelun jälkeen vartalolle kannattaa levittää ravitsevaa antioksidantteja sisältävää, kosteuttavaa ja palauttavaa vartalovoidetta. Mun oma suosikki on luomulaatuinen, viilentävä kookosöljy joka kosteututtaa ja viilentää, minkä lisäksi sillä on antibakteeristia ja rauhoittavia ominaisuuksien –  siis ihan loistava kaveri ärtyneelle iholle.

SISÄISET SUOJAT

Ihoa voi ja kannalta suojata myös sisäisesti nauttimalla monipuolisesti suojaravintoaineita. Mun oma suosikki vuodesta toiseen on runsaasti karotenoideja sisältävä spirulina. Se on ihan lyömätön ravinne kesällä ja lämpimissä maissa reissatessa, sillä sen suojaravinteet eivät pelkästään suojaa ihoa auringon haitalliselta säteilyltä vaan se myös syventää ihon luonnollista sävyä ja tehostaa rusketusta!

Myös laadukkaat rasvat on hyvä muistaa, silä ne kosteuttaa ihoa tehokkaasti sisäisesti.. Tähän tarkoitukseen Kylmäpuristettu hamppuöljy on ihan loistava sillä se sisältää optimaalisessa suhteessa omega-rasvahappoja. Tuo hamppuöljy on itseasiassa se, joka on auttanut monella myös kuivaan ihoon, juuri sellaiseen johon ei mikään ulkoinen voide tai pilleri ole tehonnut! Tästä todistusaineistona on esimerkiksi mun oma isä.

Vaihteleeko sun ihonhoitorutiinit eri vuodenaikojen mukaan? Oliko mun vinkeistä sulle jotain iloa? Jätä ihmeessä myös omat vinkit kommenttiboksiin meidän muiden iloksi – sillä parastahan se ois, että kaikilla ois huolettoman hauska kesä!

<3 Aino

SEURAA MYÖS: IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.