Hae
Aino Mäkelä

Vanilja-tyrniraakakakku ilman pähkinää ja avokadoa

Tänään teidän odotus palkitaan! Saatte siis vihdoin pähkinättömän ja avokadottoman raakakakun ohjeen, jonka loihdin juhannuksen iloksi 🙂 Kakku on ihanan pehmeä ja vanilja yhdistettynä kirpsakkaan tyrniin on makuyhdistelmänä lumoava.

Ja anteeksi, että jouduitte odottamaan reseptiä – tässähän onkin teille nyt mitä loistavin tekosyy (jos sellaista kaipaa 😉 ) alkaa taikomaan herkkua viikonlopun kunniaksi

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPOHJA
1dl tiikeripähkinöitä
2dl mulperinmarjoja
1tl ruususuolaa
puolikkaan sitruunan mehu
2rkl kookosöljyä

Hienonna tiikeripähkinät ja mulperinmarjat tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Lisää joukkoon ruususuola sekä purista sitruunan mehu. Viimeistele pohja kookosöljyllä ja painele se kakkuvuoan pohjalle tasaisesti.

TÄYTE
banaani
5dl kookoskermaa
1rkl psylliumia
puolikkaan sitruunan mehu
4rkl riisinlesejauhetta
2tl vaniljaa
2rkl kookosnektaria
4rkl kookosöljyä
+ purkki ananasmurskaa (mehu pois valutettuna)

Laita blenderiin banaani ja kookoskerma. Liuota psyllium sitruunan mehuun ja lisää se täyteen joukkoon. Lisää riisinlesejauhe ja makeuta sekä vaniljalla että kookosnektarilla ja sen jälkeen lisää kookosöljy. Nosta neljäsosa täytteestä erilleen tyrnitäytettä varten ja sen jälkeen viimeistele täyte ananasmurskalla. 

TYRNITÄYTE
neljäsosa täytettä ilman ananasta
2 rkl tyrnijauhetta
1rkl kookosöljyä

Lisää täytteen joukkoon sekä tyrnijauhe että kookosöljy ja sekoita tasaisesti.

Kaada ensin perus täyte pohjan päälle ja sen jälkeen lisää tyrnitäyte haluamallasi tavalla joko tasaisesti tai kuvioita tehden täytteitä hieman sekoittaen. Sen jälkeen nosta kakku jääkaappiin hyytymään parin tunnin ajaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKun ennen Juhannusta sain toimeksiannon ja tiedon, että kakussa ei saa olla pähkinää eikä avokadoa innostuin heti sillä molemmat on niitä tyypilissimpiä raaka-aineita, kun puhutaan raakakakuista. Oli ihana laittaa luovuus valloilleen ja kokeilla jotain ihan uutta! Ja parasta tietysti – onnistua siinä. Tällä kakulla sain nimittäin loihdittua mökillisen onnellisia herkuttelijoita sekä vietyä kaikkien raakakkuneitsyyden! Success 😉

Ja jos haluatte lisää pähkinättömiä, avokadottomia tai sekä-että raakakakkureseptejä niin hihkaiskaa kommenttiboksiin – niitä nimittäin löytyy sillä tästä onnistuneesta kokeilusta innostuneena oon kehitellyt niitä rutkasti lisääkin!Tässä vielä eilisen herkku: raaka omena-murupiirakka. Namnamnammmm! Oon unelmoinu tästäkin pitkään ja ideoinut reseptiä päässäni – siellä muhiessaan siitä onnistuikin tulemaan aikamoinen herkku. Ja kaikille fittaajille tiedoksi: tässä herkussa on proteiinilisät kohdillaan 😉 Siitä että kuuluuko proteiinihype raakakakkuun voi olla montaa eri mieltä, mutta tähän se sopi kuin nenä päähän – ja jokainen tallaa tavallaan, eikö totta?

Herkullista torstaita,
<3 Aino

12 kommenttia

 1. Titta kirjoitti:

  Nam! Olisin ehdottoman kiinnostunut omena-murupiiraasta!

 2. Tanja kirjoitti:

  Kiitos ihanasta reseptistä. Itse AIP: noudattaja (autoimmuuni prokolla), jossa pähkinät, siemenet ja mantelit kiellettyjä, mutta tiikeripähkinähän ei ole mitään noista 🙂 Lisää näitä kyllä kaivataan, avokadoa tosin saa olla. Monessa kakussa lisäksi suklaata, joka sitten taas AIP:ssä kielletty 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Aaaa aivan. En ookkaan AIP:hen kovinkaan tutustunut – pitääkin ottaa tarkempaan syyniin ja kehitellä AIP-sopivia herkkuja myös! Kiitos inspiraatiosta 🙂

 3. Ella kirjoitti:

  Jes postasit tän!

  Pari tarkentavaa kysymystä; Kookoskerma, tarkoitatko sitä mikä on kookosmaitopurkin jähmeä osuus? Mistä saa tiikeripähkinöitä ja mitä se käytännössä on:D ? Ja onko riisilese välttämätön tai voiko käyttää jotain korvikkeena? Ainiin, ja käytetään ananasmurskasta myös mehuosuus?

  Tätä mä niin teen!

  • Aino kirjoitti:

   Hahhaa ihanaa, että kysymyksiä riittää! Kaupassa on siis myynnissä ihan kookoskermaa kookosmaidon lisäksi eli tuhdimpaa ja jähmeämpää tavaraa – sitä siis 🙂 Ja tiikeripähkinöitä pitäis saada ainakin Punnitse&säästä, Life ja Ruohonjuuri -myymälöistä. Jos ei löydy niin ne voi korvata myös jollain muilla pähkinöillä tai manteleilla! Tiikeripähkinä ei siis nimestään huolimatta oo pähkinä vaan maamanteleita eli siksi käytin niitä tässä pähkinättömässä versiossa 🙂 Riisinlese tekee täytteestä suussasulavan pehmeän, mutta halutessaan sen voi toki jättää pois – koostumus tosin kärsii siitä. Ja jajajaja murska ilman mehua! 😀 Lisään sen vielä tuohon alkuperäiseen reseptiin.

   Kiitos hyvistä kysymyksistä Ella! Ja ihania herkkuhetkiä <3

 4. Ellae kirjoitti:

  Ojojojoj, Aino sinä senkin rakkauden lähettiläs! Kokeilen taatusti, ja hei laita ihmeessä tuo omenapiirakankin resepti 🙂

  Haleja!

 5. henna kirjoitti:

  Heippa! Onnistuisikohan tuo resepti jos kookoskerman tilalla käyttäisi kookos- tai mantelimaitoa, ”hyydyttääkö” psyllium ja riisinlesejauhe tarpeeksi koostumusta? 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Mä en usko, että hyydyttää – on se niin velliä silloin :/ Lisäämällä banaania massasta sais tiiviimmän, mutta se kyllä makeutuu sitten aikalailla lisää myös.

 6. Leena kirjoitti:

  Olen kiinnostunut saamaan lisää pähkinättömiä, taatelittomia ilman avokaadoa olevia raakakakkujen ohjeita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.