Hae
Aino Mäkelä

Villiyrttejä ja makupareja

Yhteistyössä Asennemedia ja Neito rypsiöljyt.

Viime viikolla tein neitsytmatkani villiyrttien pariin ja heti ensimmäisellä kerralla hurahdin hortoiluun täysin! Suomen luonto on ihmeellinen ja aivan liian aliarvostettu sillä se kätkee sisälleen monenmoista herkullista sekä vaikutuksiltaan uskomatonta superkasvia.

Hortoiluun yhdistyy vielä toinenkin mulle kovin rakas komponentti, jota lomalla ikävöin lähes päivittäin nimittäin kokkaaminen. Kuluneen viikon aikana oonkin häärännyt keittiössä halaillen omia rakkaita purkkeja ja purnukoita loihtien toinen toistaan parempia herkkuja nautiskellen kaikista aidoista, puhtaista mauista.
Neito -kotimainen rypsiöljy
Omin pikku kätösin kerätyt villiyrtit yhdistyivätkin keittiössä yksinkertaisesti superherkuiksi kotimaisten Neito -rypsiöljyjen kanssa, joiden kuudesta eri mausta voi yhdistellä jos jonkinlaisia makupareja! Mä twistasin mun villiyrtit harmoonisella valkosipulin ja yrtin yhdistelmällä, joka toimi kuin rasvattu. Ja ilouutisena valkosipulin ystäville voin kertoa, että kerrankin mausta sai nauttia ilman kiusaksi jäävää valkosipulin ominaistuoksua 😛

PASTAA VUOHENPUTKIPESTOLLA

60g (gluteenitonta) pastaa
3dl vuohenputkea
3rkl Neito Yrtti-rypsiöljyä
puolikkaan limen mehu
ripaus suolaa

Valmista pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Mittaa vuohenputken lehdet ja rypsiöljy sekä suola korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella hienoksi tahnaksi. Purista vielä joukkoon limen mehu ja sekoita pesto tasaiseksi, jonka jälkeen voit lisätä valmiin peston keitetyn pastan joukkoon.

VALKOSIPULINEN HORSMAWOKKI

2rkl Neito Valkosipuli -rypsiöljyä
punasipuli
100g nuoria horsmia
kolme porkkanaa
2dl käyttövalmiita papuja

Aloita suikaloimalla punasipuli ja tekemällä porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen valkosipulilla maustettua rypsiöljyä sekä punasipuli. Hetken kuumennuksen jälkeen lisää pannulle myös porkkanasuikaleet sekä horsmat. Madalla lämpötilaa ja anna kasvisten pehmentyä pannulla. Lisää viimeisenä joukkoon käyttövalmiit pavut ja sekoita ne joukkoon maustumaan muutaman minuutin ajaksi. Nauti yhdessä vuohenputkipestopastan kanssa!

Neito - kotimainen rypsiöljyKannattaa käydä tutustumassa Neidon kotisivuilla kilpailuun, johon osallistumalla voi voittaa viikkoarvonnan palkintojen lisäksi pääpalkintona Master Chef -kokin pitämän kokkauskurssin! Kotisivuilta löytyy myös inspiroivaa reseptiikkaa kesäkokkailuihin, joista munkin vuohenputkipesto sai alkuperää inspiraationsa 😉

Villiyrteistä saa kokkailtua vaikka ja mitä kivaa sekä maustetuilla öljyillä pystyy tuomaan mukaan jos jonkinmoista vivahdetta simppelisti ilman sen kummempaa vaivannäköä! Tää on just sellaista kokkailua, mistä mä tykkään – simppeliä, ravitsevaa ja ennenkaikkea maukasta.

Herkullista viikkoa,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.