Hae
Aino Mäkelä

Kivoimmat kesälajit

Näin kesän alkumetreillä olis ehkä reilua varoittaa, että seuraavat kuukaudet on luvass armotonta aurinkofiilistelyä – en vaan pysty käsittään, kuinka paljon energiaa ja iloa mä siitä saan imettyä itteeni! Ja ruudun toiselta puolen löytyy varmasti kohtalotovereita, eiks vaan?

Kiitos auringon mulla myös tekee kokoajan entistä enemmän mieli hengata ulkona, raittiissa ilmassa. Salitreenit vaihtuu helposti puistojumpaksi tai reippaaksi maailmanparannussessioksi kaverin kanssa. Myönnän myös päivä päivältä kaipaavan enemmän hikisiä juoksulenkkejä, joissa saa vetää ittensä ihan piippuun ja palkkioksi saa nauttia äärettömästä endorfiiniryöpystä.. Nauttikaa te niistä munkin puolesta!

Kivoimmat kesälajit

Kuva: Laura Iisalo

Luonnollisesti kesällä liikkuminen on kivempaa ja kaiken kivan lisäksi myös paljon helpompaa. Listasin teille vähän omia lemppareita kesälajeista sekä helpoista tavoista lisätä omaa aktiivisuuttaan 🙂

SUP

Viime kesänä neitsymatkani SUPpailun maailmaan voin kertoa rakastuneeni lajiin täysin ja kesän lopussa haaveilin jopa oman laudan hommaamisesta. Lajissa yhdistyy elementtejä, joista nautin täysillä: ulkoilma ja luonto, oma rauha sekä tasapaino ja kehonhallinta. Halutessaan SUP-laudan päällä voi tehdä myös joogaa ja kehonpainotreenejä, joista saa kivaa haastetta ja vaihtelua perus retkisuppailuun! Sanomattakin selvää tää on yks kesän hittilajeista, joka sopii niin ensitreffeille kuin koko perheen sunnuntaiviihteeksi.

Suppailusta kiinnostuneille on tulevana viikonloppuna tarjolla kivoja ilmaisia tapahtumia niin Oulussa kuin Helsingissäkin.

Pyöräily

Yks kesän helpoimmista liikuntamuodoista! Kesäksi voi luopua julkisista ja hypätä pyörän selkään kulkien vaivattomasti paikasta toiseen. Nyt juoksun ollessa mulle mahdotonta on pyöräilyn merkitys noussu entisestään. Pyöräilessä tosin vaan tulee petollisen hiki, puhumattakaan jälkihiestä joka yllättää varsinkin viileimpinä kesäpäivinä! Sen vuoksi suosittelenkin kaikille hieman väljempää aikataulutusta pyörällä liikkuessa ja ottaa aikaa myös freessaantumiselle.

Pyörällä voi tehdä myös kivoja päiväretkiä lähipaikkakunnille, viikonloppureissuja mökille tai pidempiä retkiä vaikkapa Helsingistä Ouluun. Yllättäen vaihtoehdoista viimeinen on allekirjoittaneen tämän kesän ”TO DO” -listalla, mutta ekana pitäis hankkia kunnon pyörä alle.. Kaikki pyöräilyvinkit, varsinkin pitkän matkan suhteen, otetaan siis lämmöllä vastaan!

Pihajooga 

Jooga! Voi että mä rakastan joogaa ja yks kesän parhaimmista jutuista onkin ilmaiset puistojoogat, jotka valtaa Helsingin puistot ja pihanurmet.Ainakin Koffinpuistoissa ja Cafe Regatan pihanurmella eikä mukaan tarvita kuin iloinen mieli ja oma matto. Harjoituksia löytyy aina liikkuvasta flowsta rauhalliseen yiniin useiden eri ohjaajien vetämänä eli uskoisin jokaiselle löytävän itselleen sopiva harjoituksen myös ajankohdan ja sijainninkin puolesta.

Muissakin kaupungeissa varmasti on samanlaista kulttuuria, mutta tuskin yhtä isossa määrin. Jos joku tietää Oulussa jotain vastaavaa, niin oisin ilonen vinkeistä!

Kalastus & vaeltaminen

Kesälajeista parhaimmat, jos sietää hyttysiä. Mä rakastan luonnossa oleilua ja kesä onkin siihen ihan parasta aikaa minkä vuoksi aina yöttömän yön aikaan aina halajankin Lappiin rauhoittumaan – voin kertoa, että parin päivän oleilu metsän keskellä ilman puhelinta ja tietokonetta tekee ihmeitä! Eikä sitä usko, ennenkuin kokee itse. Kalastus tekee kokemuksesta kokonaisvaltaisen sillä siinä ei pahemmin voi höntyillä tai menettää hermojaan, muuten jää nälkäiseksi. Karaiseva kokemus, jota suosittelen jokaselle kaupunkikissalle ja -kollille.

Hortoilu

Villiyrttien keräily on ihan parasta: siinä saa samalla kertaa rentoutua luonnossa sekä kerätä mukaansa luonnon parhaat superfoodit! Sen parempaa lähiruokaa tai ravitsevampaa ravintoa on vaikeampaa käsiinsä saada. Ekalla kerralla kannattaa tosin ottaa oppaaksi kokenut hortoilija tai tutustua ennakkoon pariin hyötykasviin niin ei käy hassusti. Omia lemppareita on auringonkukat, horsmat, nokkoset, vuohenputket ja poimunlehdet.

Siinäpä ne – parhaista parhaimmat meikäläisen makuun! Mitkä on sun kesälempparit?

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Minskuliina kirjoitti:

    Oih tuo pyöräreissu Helsingistä Ouluun kuulostaa kivalta. Pari erilaista pidempää pyöräreissua tehneenä neuvoisin pakkaamaan satulalaukkuun tavarat. Mahtuu muuten hitosti tavaraa kaksipuoleiseen laukkuun. Teltta, makuupussi, alusta, trangia ja vaihtovaatetta. Sillä pärjää pitkälle! Ravintoloista ja kaupoista saa ruokaa tarvittaessa,eli trangiankin voi jättää pois. Menettää toki sen retkifiiliksen kun ei keitäkään aamupuuroja/kahveja teltan edessä 🙂
    Myös pyöräksi suosittelen vähän vanhempaa ja hyväksi havaittua kuin uutta 🙂

    • Aino Mäkelä kirjoitti:

      Joo oon ihan fiiliksissä ollu, ku oon suunnitellu tota reissua! Nyt tosi joudun siirtämään sitä vähän aiottua syksymmälle, mutta todellakin tuun sen vielä joku päivä tekemään – ensimmäisenä tosiaan hankin sen pyörän jolla matka on hyvä taittaa, sillä mun raskaalla kaupunki-mummopyörällä ei paljon semmosia matkoja taiteta 😀 Kiitos vinkeistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.