Hae
Aino Mäkelä

Viikon vegeresepti: Pehmeä kasviscurry

Sisältää mainoslinkkejä.

Yllättäenkin mun inspiraatio puhkesi kukkaan, kun Vaikuttajamedia haastoi bloggaajansa tämän viikon ympäristötekona viettämään vähintään yhden kasvisruokapäivän. Yhden sijaan vietin niitä (ainakin tähän mennessä) kaksi sillä kokkailin niin älyttömän ison satsin herkullista, pehmeää ja vienosti makeahkoa kasviscurrya, että siitä riittii useammaksi päiväksi mulle ja työkavereillekkin.

Koska tykästyin niin kovasti tuon loihtimani curryn makumaailmaan ja valmistuksen vaivattomuuteen itse ihan älyttömästi, niin halusin tottakai jakaa reseptin myös teillekkin! Tämä curry on mun työkaverin mukaan pehmeä ja hintsusti makeahko – eikä yhtään liian tulinen. Sellainen lempeän mausteinen lämmike viileään pakkaspäivään <3

PEHMEÄ KASVISCURRY

punasipuli
paprika
parsakaali
persimoni
300g Jalotofun marinoitua tofua
1 dl punaisia linssejä
400ml kookosmaitoa
500g paseerattua tomaattia
2 rkl keltaista currytahnaa
2 tl kookossokeria
ripaus suolaa

Aloita kuutioimalla tofu ja paistamalla se rapeaksi kuumalla pannulla., minkä jälkeen voit nostaa ne odottamaan curryn valmistusta  Kuullota sen jälkeen hienonnetut sipuli ja paprika pannulla kookosöljyssä ja annan niiden pehmentyä hiukan. Lisää sen jälkeen sekä kookosmaito, paseerattu tomaatti ja linssit, minkä jälkeen voit miedontaa lämpöä niin että kastike kevyesti ”kiehuu”. Lisää joukkoon parsakaalin nuput, rapea tofu ja kuutioitu persimoni. Lisää currytahna, mausteet ja sekoita, minkä jälkeen anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin vartin minuutin ajan kunnes linssit ovat kypsyneet. Maista kastiketta ja lisää mausteita oman makusi mukaan! Tarjoile valmista currya basmatiriisin tai riisinuudelien kera.

Curryn ehdottomasti ”se juttu” on perismoni, joka on yks mun lempparihedelmistä ja juuri nyt parhaimmillaan kaudessa. Yksinään se on ehkä aavistuksen liian makea, mutta toimii aivan loistavasti curryn seassa..! Kokeile ja lupaan, että yllätyt 😉

Ruoasta tuli muuten mieleen, että tein tällä viikolla uuden verkkokauppalöydön!

Nimittäin Fiksuruoka.fi , joka on mun mielestä verkkokauppana tosi kiehtova,sillä sen avulla voi tehdä selvää säästöä ja samalla pienentää ruokahävikkiä Suomessa! Mulle tuo verkkokauppa oli ihan uus tuttavuus, mutta kerkesin jo hoksaamaan että siellä on mukavia Black Friday -tarjouksia ja koodilla ”BLACKFRIDAY” ilmainen toimitus yli 29€ tilauksiin. Vaikka mä en muuten ihan hirveästi tykkää Black Fridayn aikaansaamasta kulutushysteriasta, niin ruokaahan meidän kaikkien pitää ostaa – joten miksi sitä ei tekis fiksusti? 😉

<3 Aino

SEURAA MYÖS: IG @makelaino / FB RAWinto

2 kommenttia

  1. Emma kirjoitti:

    Testiin menee <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.