Hae
Aino Mäkelä

Herkullinen hopeatoffee

Tiedättekö mitä?! Mä onnistuin syksyllä tekemään ihan mielettömän ihanaa hopeatoffeeta! Ja koska en silloin kirjoitellut blogia en tietenkään jakanut reseptiä teille.. Kunnes tänään erään asiakkaan kanssa keskustellessa se tuli mun mieleen ja tajusin, että teidänkin on päästävä maistamaan tätä.

Koska tää on vaan niin Ä-L-Y-T-T-Ö-M-Ä-N hyvää!

Resepti on tietysti gluteeniton ja maidoton, ja täynnä pelkkiä hyvisraaka-aineita <3 Makeutukseenkin on käytetty vain parasta eli kookosnektaria, joka ei heilauttele verensokeria ylinmäärin.

Alkuperäinen resepti on Vaneljan käsialaa ja muokkasin sitä hieman, ja lopputulos oli erittäin onnistunut. Taisin tehdä tätä kuukauden ajan töissä jatkuvasti ja jostain kumman syystä se katosi aina parempiin suihin.. 😉 Suosittelen siis kokeilemaan, jos oot yhtään hopeatoffeen ystävä!

HOPEATOFFEE

1 dl kookosnektaria
0,5 dl cashewtahnaa
0,5 dl kookosmannaa
2-3 rkl lakritsinjuuriuutejauhetta
1/2 tl suolaa
5-10 tippaa anisöljyä

Mittaa kattilaan kookosnektari, cashewtahna ja mausteet.
Laita kattila miedolle lämmölle kuumenemaan ja sekoittele massaa kokoajan.
Kun massa kiehahtaa ota se pois levyltä ja lisää joukkoon kookosmanna. Kaada toffeemassa leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan ja nosta pakkaseen noin tunnin ajaksi.Pilko toffeesta haluamasi kokoisia paloja ja nauti laadukkaan kahvin kera!

Tässä samalla saitte taas yhden tavan lisää käyttää kookosmannaa 😛

Herkullista viikonloppua,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

Yksi kommentti

  1. Cicca kirjoitti:

    Hei mitä luulet kävisikö kookosnektarin sijaan joku muu makeutus? esim vaahterasiirappi? Tai joku muu mitä saisi normikaupasta 😀 Muut ainekset löytyisi kaapista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *