Hae
Aino Mäkelä

Nautiskelua

Oon koko kevään tehnyt kovasti niin töitä kuin valmistautunut pääsykokeisiinkin. Välillä oon ollut itselleni liiankin ankara ja vapaa-aikaa on ollut ihan liian vähän. Mutta oikeestaan oon tehnyt sen ihan tarkotuksella sillä viimeset pari viikkoa oon pystynyt ottamaan ihan lunkisti – mulla ei oikeastaan oo ollut hetkeen tarvetta lukea ja oon vaan pystynyt loiventelemaan mun stressitasoja kohti pääsykokeita 😉 Odotan nyt hyvillä mielin perjantaita ja ens tiistaita eikä mua oikeastaan ees hirveästi jännitä kun tiedän, että on valmistautunut parhaansa mukaan.

Tänään mä sitten hemmottelin itseäni kasvohoidolla. Tää hiivakuuri on aika hienosti tunkenut kaikenlaista töhnää myös ihostakin läpi, joten kosmetologin käsittely oli ihan tarpeellinen.. Paljon oli siis työmaata tässä naamassa ja vaikka koko hoito kuorintoineen sekä puhdistuksineen olikin ihanan rentouttava, niin kyllä sitä taas sai lisäbuustia hoitaa ihoa vähän paremmin. Varsinkin näin kesäisin on tosi tärkeetä suojata ihoa auringolta! Joten muistakaahan läträtä niitä aurinkorasvoja, ei niitä turhaan oo keksitty 😉

Oon myös tehnyt tuttavuutta uusiin herkkuihin! Jotenkin kummasti mulla nimittäin alkoi heti hiivakuurin aloittamisen jälkeen, kun sokerit siirtyi kokonaan kiellettyjen listalle, tekemään makeaa mieli 😉 Raakasuklaaherkkuja oon kotiuttanut Lifestä pariinkin otteeseen ja stevialla makeutettua suklaata taisin ostaa ihan perus kauppareissulla. Steviasuklaa ei ollut mitenkään erityisen maininnan arvoista, sillä se maistui musta aika perussuklaalta.. mutta noi raakasuklaat! Voi luoja. Ihan älyttömän hyvää ja tuollainen pieni patukka vie kyllä makeannälän mennessään.

Nyt mulla tekis mieli seuraavaksi kokeilla itse raakasuklaan valmistusta. Ootteko te tehneet sitä itse? Mietin, että riittäisköhän mun kärsivällisyys sen valmistukseen vai onko se ihan simppeliä hommaa? 😀

6 kommenttia

 1. Una kirjoitti:

  Moi! Raakasuklaa on herkkua ja helppo valmistaa. Tein itse ensimmaiset raakasuklaani nailla Jaakon ohjeilla ja hyvin onnistui: http://raakasuklaa.com/wordpress/valmistaminen/ tsemppia! 🙂

 2. Linda kirjoitti:

  Tulee tosi hyvää ja hurjan helppoa myös. Ensin kokeilin itse tavallisella luomuvoilla, mutta ei yhtään niin hyvää. Täytyy siis olla kaakaovoita niin tulee huippua <3

  • Aino kirjoitti:

   Jes, huippua! Multa löytyykin kaakaovoita kaapista:) Nyt ei malta oottaa että pääsis leipomaan!

 3. Minttu kirjoitti:

  Heippa,
  Kuten edellinen kommentoija mainitsi, niin raakasuklaan teko on vähän liiankin helppoa. Itse en ole kyllä koskaan temperoinut, mikä toisi pientä lisähaastetta. Ainoa miinus koko touhussa on tietty raaka-aineiden hinta ja se että noi taivaaliset suklaat koukuttaa aika helposti.
  Tämä on ehdottomasti yksi parhaimmista ohjeista mitä oon kokeillu:
  http://www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/reseptit/jalkkariherkut/afrodiittinen-raakasuklaa/?L=bbxqmmmhouqhse

  • Aino kirjoitti:

   Oijoijoii kuinka herkun kuuloinen ohje! Tosiaan nuo raaka-aineethan on aika hintavat, mutta kyllä hyvästä (ja terveellisestä) voi joskus vähän ekstraa maksaakkin;) Kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.