Hae
Aino Mäkelä

Kukkakaaliwingsit

KukkakaaliwingsitYhteistyössä Asennemedia ja Urtekram.

Voi morjens! Uskotteko kun kerron, että onnistuin viikonloppuna kehittämään erittäin varteenotettavan haastajan legendaarisille bataattiranskalaisille? Ja vieläpä kukkakaalista! Kannattaa uskoa tai ainakin kokeilla meikäläisen maapähkinäistä reseptiä, joka tuo kukkakaalista aivan uudenlaisen puolen esiin.

Resepti sai inspiraationsa maapähkinävoista, joka useimmiten mielletään makeaksi ja omassakin keittiössäni se kantaa perinteisesti herkkuleimaa. Niinpä saadessani Urtekramilta herkullisen kattauksen maapähkinävoita kotiini tiesin heti, että haluaisin rikkoa rajoja: heittäytyä hurjaksi, päästää inspiraation valloilleen ja tehdä jotain täysin erilaista.

Vaikka myönnetään: maapähkinävoilla täytetyt taatelit on ihan täydellinen makuyhdistelmä..

KukkakaaliwingsitMaapähkinävoin lailla myös muut Urtekramin tuotteet on yks mun oman keittiöni ikisuosikkeja. Tuotevalikoima on todella laaja yltäen aina elintarvikkeista kosmetiikkaan ja mikä parasta: kaikki on luomua. Oon ollut aivan fiiliksissä täysin gluteenittomasta tuoteperheestä ja nyt siirtyessäni entistä kasviperäisempään ruokavalioon on kaapit täyttyneet linsseillä, kvinoalla, pavuilla ja mausteilla!

KukkakaaliwingsitKolmesta sokerittomasta vaihtoehdosta rapea maapähkinävoi sopi parhaiten tuomaan aitoa, luonnollista makua ja koostumusta näihin wingseihin enkä olis voinut valita yhtään paremmin. Täydellinen suutuntuma ja mmmm, mikä maku!

KUKKAKAALIWINGSIT
pieni kukkakaali
2 rkl Urtekram maapähkinävoita, rapea
1 rkl kookosöljyä
2 rkl kaurahiutaleita
2 rkl ravintohiivaa
ripaus suolaa

Pilko kukkakaali suupaloiksi. Sulata vesihauteessa maapähkinävoi ja kookosöljy, sekoita tasaiseksi. Hienonna kaurahiutaleita hieman ja lisää joukkoon yhdessä ravintohiivahiutaleiden sekä suolan kanssa. Pyöritä kukkakaalet yltäpäätä seoksessa ja nosta leivinpaperin päälle. Paista kukkakaaleja 250 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, välillä sekoittaen. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista ja nauti sellaisenaan!

KukkakaaliwingsitKiitos maapähkinävoin maku on niin taivaallisen hyvä, puhumattakaan ihanan rapsakasta koostumuksesta, ettei nää wingist kaipaa kaverikseen edes mitään kastiketta tai dippiä ja mausteeksikkin riittää pelkkä suola. Yksinkertaisen simppeliä ja toimivaa – uskallan veikkata, että tästä herkusta tulee meikäläisen uusi viikonloppujen luottoresepti!

Maistuuko teille maapähkinävoi suolaisen vai makean kera? Vai tunnustaako joku muukin nautiskelevansa sitä ihan vaan lusikalla suoraan purkista? 😉

Makean ystävien kannattaa kurkata Vaimomatskuu-blogin jännittävä Elvis-suklaa, Wellberries-blogin suussasulava smoothieresepti ja 52 weeks of Deliciouness suklainen maapähkinävoikaakao.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

9 kommenttia

 1. Mona kirjoitti:

  Just ostin tota maapähkinävoita ja kröhöm kohta puol purkkia menny vajaassa viikossa :’D Se on hyvää!!!!!!! 🙂

 2. Kisulainen kirjoitti:

  Apua! Kuulostaa taivaalliselta. Voiko ton ravintohiivan korvata jollain perusaineksella? 🙂 Mikä sen rooli noin ylipäänsä tässä reseptissä on?

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Se tuo sellasta ”juustomaista” makua siihen, eli jos sitä ei oo niin sitten voit laittaa vaan lisää kaurahiutaleita niin koostumus pysyy hyvänä 🙂 Ravintohiiva (ts. oluthiiva) on kyllä ihan huippu, mä laitan sitä kotona ihan salaattiinkin kun se on niin hyvän makusta! 😀

 3. nonnu kirjoitti:

  Kiitos ohjeesta! Kuulostaa herkulliselta! Ravintohiiva on mulle uusi tuttavuus ja luin siitä äsken netistä. Sitä ei suositella lämmitettävän yli sadassa asteessa. Onko suositus vain häviävien ravintoaineiden vuoksi?

 4. Christina kirjoitti:

  Jos on herkkä hiivalle (eli ei voi syödä esim. normi leipää tms.), niin kannattaako silloin käyttää ravintohiivaa? Jostain luin ettei ravintohiiva aloita lainkaan käymisprosessia.

 5. Tinja kirjoitti:

  Moikka!

  Mites tuon maapähkinävoin korvaaminen ( allergia?) ? Onnistuuko esim. cashew-tahnalla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.