Hae
Aino Mäkelä

Gluteeniton herkku sekä avokado-tonnikalalevite

Jouluna tein gluteenitonta näkkileipää pohjaksi kaikille niille ihanille lisukkeille, joilla Jouluna rakastan herkutella – juustoille, kylmäsavulohelle ja porolle…mmm! Resepti on ihanan helppo sekä yksinkertainen ja leivän valmistus suhteellisen vaivatonta 😉

Kyseessä ei ole mikään kaloriton ihmeherkku vaan erittäin maistuva, ihanan ohut ja rapea näkkileipä joka sisältää paljon hyviä rasvoja, proteiineja sekä kuituja. Voittaa siis perinteisen leivän 100-0 terveydellisyydellään ja sopii loistavasti aktiivisen ihmisen ruokapöytään 😀OLYMPUS DIGITAL CAMERAGLUTEENITON NÄKKILEIPÄ
5dl siemeniä (itse käytin auringonkukan-, kurpitsan-, seesamin- ja pinjansiemeniä)
5rkl pellavansiemeniä
1tl ruususuolaa
4 kananmiunaa
4rkl oliiviöljyä

Hienonna siemeniä tehosekoittimessa/sauvasekoittimella (itse jätin aika karkeaksi, sillä tykkään että leivässä on purupintaa) ja sekoita joukkoon suola, kananmunat sekä oliiviöljy. Levitä taikina uunipellille ja paista 150asteisessa uunissa 30minuuttia.

PSST! Halutessaan taikinaan voi lisätä mausteita tai käyttää maustettua oliiviöljyä (esim valkosipuli, nam!).OLYMPUS DIGITAL CAMERAOmaa näkkäriäni käytin siis sekä suolaisten että makeiden herkkujen pohjana ja voi että oli hyvää! Myös erilaiset levitteet ja täytteet sopii näkkärin kaveriks. Tässä teille resepti yhdestä omasta lempparistani – avokado-tonnikalalevite, jonka maut tulee ihanasti esille ohuen näkkärin päällä.

AVOKADO-TONNIKALALEVITE
1 avokado
1rkl Udo’s kasviöljyseosta/oliiviöljyä
1/2 purkkia tonnikalaa
1/2 tomaatti
kourallinen tuoretta basilikaa
1tl sitruunanmehua
1tl mustapippuria

Sekoita ainekset, tonnikalaa lukuunottamatta, tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimella/sauvasekoittimella ja lisää lopuksi joukkoon tonnikala ja mausta mustapippurilla sekä halutessasi muilla mausteilla. Levitä leivälle tai lusikoi suoraa kulhosta, nam!

Maukasta torstain jatkoa kaikille!

<3 Aino

4 kommenttia

 1. Monna kirjoitti:

  NAM!! Tää tulee kyllä ehdottomasti testaukseen! 🙂

 2. a.k.h kirjoitti:

  heippa, osaatko sanoa kuin kauan tuo säilyis jääkaapissa syömäkelpoisena? 🙂

  hyvää uutta vuotta! (oot nykyää mun fav.bloggareita 🙂

  Nimimerkillä itsekin oulusta ;P

  • Aino kirjoitti:

   Hei! Uskoisin, että sellaiset viitisen päivää ainakin? 🙂 Mulla meni niin nopeasti, että en osaa sanoa! 😀 Huoneenlämmössä mulla säilyi ainakin ihan loistavasti kolmekin päivää.

   Oi kiitos paljon! Terkkuja Ouluun ja hyvät uudet vuodet sinnekkin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.