Hae
Aino Mäkelä

Veikeä vihersmoothie

Mun aamut alkaa lähes poikkeuksetta vihersmoothien voimalla ja se onkin yks niistä päivän rutiineista, joita hymyissä suin suosittelen kaikille muillekkin – sen vaikutukset nimittäin huomaa jokainen!

Kaikessa hienoudessaan fiksusti koottu vihersmoothie herättelee kroppaa lempeästi tasapainottaen kehon happamuutta yön jäljeltä samalla mieltä virkistäen ja antaen kropalle sen kaipaamia ravinteita runsain mitoin. Monelle kuitenkin vihersmoothien kohdalla tulee ”raja vastaan” sen hyvin terveellisen maun vuoksi, vihersmoothiet kun yleensä kootaan pääsääntöisesti nimensä mukaan vihreistä vihanneksista.

Jos et vielä oo onnistunut tekemään vihersmoothieta, joka sekä maistuis hyvälle että ois oikeasti enemmän vihreä entä hedelmäpommi on seuraava resepti kuin sua varten! Tai vastaavasti jos haluat salakavalasti tutustuttaa kaverin terveysherkkujen maailmaan, on tää oiva keino myös siihen.

Veikeä vihersmoothieRaikkaan tasapainoisena makuelämyksenä tää smoothie onkin pehmeä lasku vihersmoothieiden maailmaan. Ruohomaista, kitkerää makua ei kannata pelätä eikä makua ole kuitenkaan peitetty hedelmäpommilla vaan kokonaisuus on tasapainoinen – ei liiemmin kitkerä eikä makea. Tietenkään ravinteikkuudesta ei ole tingitty, vaan superravinteikkaana ainesosana toimii maultaan neutraali silmusalaatti, joka pitää sisällään apilan ja sinimailasen versoja – molemmat tunnettuja turvotuksen vihollisia.

Resepti on tehty Silmusalaatille, jonka tuotteet on luonnonmukaisesti tuotettuja ja luomusertifioituja.

VEIKEÄ VIHERSMOOTHIE
2,5dl vettä
puolikas avokado
omena
neljä kourallista Valloittavan vihreä ALFALFA -silmusalaattia
kourallinen tuoreita mintunlehtiä
puolikkaan limen mehu

Mittaa vesi blenderiin ja lusikoi joukkoon avokadon liha, paloiteltu omena, runsaat kouralliset silmusalaattia ja tuoretta minttua sekä purista joukkoon puolikkaan limen mehu. Hurauta blenderillä tasaiseksi ja lisää tarvittaessa vettä, jos smoothie jäi makuusi liian paksuksi.

Veikeä vihersmoothieTiesitkö muuten, että raikkaan makunsa lisäksi minttu on loistava tehostamaan myös aineenvaihdutaa? Todellisen buustin saa tietysti nauttimalla smoothien tuplana: yhden annoksen aamulla ja toisen päivällä jälkiruokadrinkkinä! Treenin jälkeen juotuna palautuminenkin nopeutuu ja halutessaan joukkoon voi sekoittaa vaikkapa lisäproteiinit lihasten iloksi.

Aurinkoa aamuun ja laitumet lautaselle,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.