Hae
Aino Mäkelä

Sanattomaksi vetää

Aino tammikuuTyttöjen brunssiVälipalat Virtaa Superfoodeista
Huomenna on edessä tärkeä päivä ja musta tuntuu, että mun kaikki ajatukset keskittyy nyt siihen. Vaikka ajatuksia olis miljoona (kaikenkaikkiaan 13 tekstiä odottaa valmiina luonnoksissa juolkaisuaan) en saa niihin aikaan sitä ”viimeistä silausta”, jotta olisin niihin tyytyväinen. Luovuutta ei voi pakottaa – siksi nyt odotellaan hetkinen, että se palaisi.

Pyysin teitä eilen miettimään löytyykö teidän arjesta sellaista tekijää, joka vie enemmän energiaa kuin tuo mukanaan. Niitä ei aina ole helppo huomata ja mitä syvemmälle se energiasyöppö on arkeen päässyt sisälle sitä vaikeampi siitä on päästä eroon. Sitä ajatusta pohtimalla halusin aloittaa Huolettoman Helmikuun sillä tiedostaminen on aina edellytys, jotta tilanne saataisiin korjattua – jos niin vain itse haluaa.

Päätös onkin seuraava asia mikä tulee tehdä ja sen on kummuttava omasta halusta – omasta tarpeesta muuttua ja voida paremmin. Viime viikolla omat seinäni alkoivat kaatua päälle, kun huomasin haalineeni aivan liikaa töitä ja koulujuttuja samalle viikolle. Ajankäyttö ei oo koskaan ollut mun vahvimpia puolia vaan sen suhteen mulla on vielä paljon opittavaa, erityisesti hidastamisen suhteen. Ronskisti siirsin välttämättömät koulujutut myöhemmäksi ja säästääkseni aikaa vaihdoin kahden tunnin aamutreenisessiot (matkat+treeni+suihku jne) vartista puoleen tuntiin kotona tehtäviin kehonpainotreeneihin, joista sain kivasti energiaa päivän puuhailuihin ja illalla sammuinkin tyytyväisenä unille.

Huolettoman Helmikuun ensimmäinen askel: Anna päivittäin vähintään 5-15minuuttia aikaa itsellesi. Voit esimerkiksi herätä 15minuuttia normaalia aikaisemmin ja aloittaa päivän joogaharjoituksella, jonka aikana keskityt luonnollisesti itseesi. Tai lounaalla jätät puhelimen laukkuun ja istut rauhassa yksin, ajatuksella pureksien ja makuelämyksistä nauttien – keskittyen ruokaan kaiken ylimääräisen ja ulkopuolisen sijaan. Kyseinen aika voi olla ihan mitä tahansa mikä saa sut hetkeksi unohtamaan ulkopuolisen maailman ja keskittymään hetkeksi itseesi.

Onko sulla antaa jokin hyvä vinkki miten omaa aikaa voisi lisätä arkeen? Oman sisäisen energian voima: siihen on hyvä keskittyä ja sitä on hyvä vahvistaa sillä ilman sitä olemme vain puolet siitä mitä voisimme olla. Eikä ilman sitä meillä ole voimia antaa energiaa muillekaan – oli sitten kyse ystävistä, töistä tai vaikkapa treeneistä.

Mä oon huomannut, että varsinkin keskellä päivää tehtyinä tälläiset ”paot todellisuudesta” antaa ihan älyttömästi voimaa ja energiaa loppupäivään. Varsinkin niinä hetkinä, kun kaikki tuntuu kaatuvan käsiin on hyvä hengähtää hetki ja antaa omien ajatusten tasaantua ja rauhoittua, keskittyä omiin voimavaroihin ja sen jälkeen niitä hyödyntäen järjestellä hajonneen palapelin palaset uudestaan kokoon.

Kuulostaako yhtään loogiselta?

Tänään muuten kannattaa klo 16:00 olla radion äärellä ja kääntää kanava YLE Puheelle! Siellä me ollaan Maijun, Monnan ja Hannan kanssa juttelemassa mukavia uudesta kirjastamme.

Ihanaa alkavaa viikkoa,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Essi kirjoitti:

    Aino ihana!! Taas niin hyviä ajatuksia ja sait mutkin todella miettimään omaa arkea ja mistä kaikesta se yleensä koostuu.. Pitkä lento pian edessä, niin aionkin koneessa kirjotella paljon! Mitenhän tuun kestämään kaks viikkoa ilman tätä blogia 😀 Hotellilla ei meinaan ole wifiä. Ehkä ihan hyväkin niin! Mut onneks näihin voi palata aina. 🙂

    Parasta viikkoa <3 Olet super!!

  2. Melina kirjoitti:

    Tähän alkuun haluun sanoo et tää sun blogi on aivan ihana! <3 sun kirjoitukset on antanu mulle tosi paljon voimia, ku tällä hetkellä oon hiljaa mutta varmasti toipumassa ylikunnosta. Tää postaus osu ja uppos! Antoi varmuutta siihen, että kyllä mä vielä täältä pohjalta nousen taas, kunhan maltan antaa keholle aikaa korjata ittensä. Urheilu on aina ollu osa mun elämää, mut tällä hetkellä se on just se energiasyöppö, joka ottaa enemmän ku antaa. Kiitos Aino näistä rohkaisevista sanoista! <3 Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.