Hae
Aino Mäkelä

Kehonkoostumusmittausta ja silleen……

Perjantaina (siis tänään.. kirjottelin näitä etukäteisfiiliksiä ylös vähän ennakkoon että tulokset ei pääse huijaamaan mun pääkoppaa 😉 ) mulla on edessä se kehonkoostumusmittaus, jonka piti olla itseasiassa jo yli 2viikkoa sitten. Hirveän hankala on ollut löytää arkiaamua jolloin voisin ensitöikseni mennä salille tyhjällä vatsalla.

Ilman mittaustuloksia voin sanoa että viimeisen vajaan 3kk aikana mun kropassa ja päänsisällä on tapahtunu aika paljon. Mun piti taas kesän jäljiltä laittaa mun elämäntavat kuntoon ja priorisoida asioita uudelleen, opetella pois sitä ärsytyksestä jota koin itseäni kohtaan – miksi oi miksi olin antanut itseni repsahtaa niin pahasti…Positiivista tässä on se, että muutos on saatu aikaan ja fiilis on mitä parhain! Mun elämäntavat on nyt enemmän kohdillaan mitä ne oli esimerkiksi ennen kevättä.

Tällähetkellä mä..
– oon todella tyytyväinen mun peilikuvaan. Vatsanseutu on ruennut timmiintymään ja alakropassakin on tapahtunut tiivistymistä – hyvästi rasva, tervetuloa lihakset!
– syön monipuolisemmin ja enemmän, eikä näläntunne vaivaa. Oon myös perehtynyt paljon ravitsemukseen ja opetellut pois tietyistä harhaanjohtavista uskomuksista – hiilareihin ei kuole 😉
– oon iloisempi, avoimempi ja hymyileväisempi. Viihdyn paljon paremmin itseni seurassa ja niin tekee muutkin!
– jaksan töissä paremmin eikä mun enää tarvi aina pyytää pojilta apua poikien jutuissa.
– mahdun housuihin jotka oli elokuun alussa liian pienet! Itseasiassa ne on nyt niin isot, että ei meinaa pysyä jalassa ja joudun nostelemaan niitä kokoajan.
– osaan kuunnella mun kroppaa paremmin ja oon päässyt treenipakkomielteestä (edes jollaintasolla) yli.

Kaikenkaikkiaan tää syksyn/alkutalven elämäntaparemontti on ollut siis erittäin onnistunut! 🙂

 Tänään salilla ennen treeniä.. ja joo tuossa on kyllä jotain mitä työstää! Kiinteyttä lisää kiiiiiiitos 🙂

No mites se kehonkoostumusmittaus sitten? Mä oon lievästi pettynyt omaan tyhmyyteen, osittain sen takia halusin tän mittauksen jotta todistan itselleni sen mitä epäilin koko syksyn…. syön liian vähän. Käytiin mun ruokavalio läpi ja siinä ei ollut muuta moitittavaa kuin liian alhainen energiansaanti mun liikkumiseen nähden 🙂 No kappas kummaa… arvaatte varmaan?

Paino oli tippunut 7kg… ja lihasta siinä mukana myös 🙁 Tottakai rasvaakin oli lähtenyt ja kesäkilot on nyt kyllä todellakin karistettu pois, mutta lihasten menettäminen harmittaa. Mä osasin tavallaan odottaa tätä sillä mulla oli pitkään fiilis että en syö tarpeeks..  miksi en sitten lisännyt ruokamääriä? Vaikka oon opiskellut asiaa ja tiedän ravitsemuksesta sekä liikunnasta paljon en silti osannut suhteuttaa sitä kaikkea omaan kroppaan 😀

No mutta nyt ainakin ollaan yhtä kokemusta viisaampia! Eli toivottavasti jokainen viimeistään nyt tajuaa että se riittävä syöminen on tärkeää ja liian vähäisellä energiansaannilla tekee vaan hallaa itselleen! Ainakin jos tavoitteena on kasvattaa sitä lihasmassaa. Jos kroppaa ajattelee talona (Elisan blogissa oli hieno vertaus lepoon tän esimerkin kautta!) niin eihän se talokaan rakennu ilman rakennusaineita 🙂

Vaikka on hieman hassut fiilikset siitä että oon sortunu moiseen typeryyteen niin tästähän ei voi ottaa kun opiksi! Mulla rupeskin päässä heti raksuttamaan jos jonkinmoisia ruokavalion parannusideoita ja treeniohjelmaa salille 🙂 Niistä lisää sitten myöhemmin.

6 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Saako kysyä mitkä oli niitä harhaanjohtavia uskomuksia? 😀 ps. kiva blogi!:)

  • Aino kirjoitti:

   Mähän oon siis aikoinaan laihdutellut ties minkälaisilla dieeteillä ja niistä ajoista on jääny ajatuksia mm että hiilareita ei saa syödä, kaiken pitää vähärasvaista jne 😛 Tärkein juttu minkä oon oppinu on ehdottomasti että en kyttää kuinka paljon ruuassa on kaloreita vaan mitä se ruoka sisältää! :)PS Kiitos<3

  • Aino kirjoitti:

   Tai siis oon kyllä aiemminkin nää asiat tiennyt, mulla on vaan ollu hieman kieroutunut suhtautuminen ruokaan joten oon ns oppinut olemaan pelkäämättä hiilareita ja kaloreita – voisko sen niin sanoa? 😀

 2. Anonymous kirjoitti:

  Samoilla linjoilla 🙂 Ikinä en ole kaloreita katsonut (ei mitään hajua kuinka paljon mikäkin ruoka sisältää :D) ja ihmetyttää kuinka jotkut ihmiset vain jaksavat laskea niitä päivästä toiseen.. Kun tosiaan tärkeintä on se sisältö 🙂 Ja itse en ole ikinä uskonut vähärasvaisuuteen. Enkä eläinrasvojen pahuuteen. Oikeastaan aika paljon on tullut konkreettisesti tiedostettua tuolta eläinpuolelta. Esim. sika on ihmisen kaltainen sekasyöjä jonka ruoansulatus vastaa ihmisen omaa. Eikä sikoja millään rasvalla lihoteta vaan hiilihydraateilla. Ja rapakon toisella puolella itse asiassa joissain paikoissa jopa rasvattomalla maidolla 😀 Mutta en ole ihan hiilarikammoiseksi alannut (en siis laske hiilihydraattejakaan ;)) vaan kannatan aitoa ruokaa ja vältän pitkälle jalostettuja tuotteita (einesten lisäksi margariinia ja sitä rasvatonta maitoa. Ohops, tulipa romaani.

  • Aino kirjoitti:

   No sulla kyllä vaikuttaa olevan ruokafilosofiat kohdillaan :)! Kiitos kommentista, kiva kuulla muidenkin ajatuksia:) Ruokajutuista kun on mielipidettä vähän joka suuntaan, onhan se osa meidän jokapäiväistä elämää 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.