Hae
Aino Mäkelä

Herkkujen helmikuu – banskuu ja protskuu!

Mä tykkään hulluna leipoa ja viihdyn keittiössä tosi hyvin – myös keittiön siivominen kuuluu mun lempparipuuhiin 😀 Viimeaikoina on vaan jäänyt leipomishommat vähemmälle, kun ei hirveästi rasvassa uitetut hiilarivehnäsokerimössöt enää maistu. Mutta hei, leipoahan voi terveellisestikin ja niin että herkutella voi hyvällä omallatunnolla. Ajattelin nyt helmikuussa skarpata mun rakkaan leipomisharrastuksen kanssa ja jakaa täällä teille sitten reseptivinkkejä, nammmm 🙂

Mä nyt vähän huijaan, nimittäin tätä reseptiä testailin jo keskiviikkona, kun elettiin vielä tammikuuta. Mulla on tehnyt mieli kokeilla tätä reseptiä siitä asti, kun sen Fitness Recipes -sivuilta Facebookista ja vihdoin mä sen sitten tein! Onneksi, oli odottamisen arvoista.

Eihän mikään missä on banaania, voi olla pahaa ;)…

Maapähkinävoin ja teen kanssa, mmm!
Myös esimerkiksi hunaja ois voinu olla tosi hyvää tuossa maapähkinävoin tilalla..?
BANAANI-KOOKOSLEIPÄ

TARVITSET
2 banaania

2 kananmunaa
100g proteiinijauhetta (mä käytin kookoksen makuista)
150g spelttijauhoja
20g kookoshiutaleita
15g tummaa suklaata
kanelia
½tl leivinjauhetta
Lisää muut ainekset muussattujen banaanien joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada taikina öljyttyyn vuokaan ja paista 180asteisessa uunissa 30-40minuuttia. Anna jäähytä hieman ja nauti 🙂
Jos mielit makeaa sipase päälle maapähkinävoita, suolasen himoon toimii raejuusto tän herkun päällä! Omnomnom 🙂

Ootteko te harrastanu noihin protskujauheisiin leipomista? Vinkkejä ja reseptejä saa jakaa kommenttiboksiin! 🙂

Banaanihan on muutenkin mun lempparihedelmä, se on ihan mahtavaa herkkua ja urheilijan paras ystävä! Banaanissa on paljon kaliumia, B6 & C-vitamiinia, kuituja, hyviä hiilareita (haitattomia) – banaani on kunnon energiapommi. Energian lisäksi banaanista saa myös paaaljon hyvää mieltä sillä se buustaa serotoniinien määrää. Banaani päivässä pitää miehen tiellä voiskin olla mun motto, hahha 😉

Löytyykö muita banskulovereita? ;D

8 kommenttia

 1. Tanja kirjoitti:

  Täällä yksi leivontahullu ilmoittautuu! Monesti koitan (jopa liiankin kanssa) muokata monia leivonnaisia vähän terveellisemmiksi, mutta oon huomannu ettei se mun taidoilla kannata, ainakaan ilman minkäännäköistä ohjetta 😀 menee aina överiksi se terveellisyyden tavoittelu ja tuloksena on kuivia ja mauttomia könttejä…MUTTA! Onneksi voi tulla täältä sun blogista vähän lunttailemaan ihania reseptejä 🙂 näitä lisää!

  • Aino kirjoitti:

   Jeee, mä oon löytäny netistä ihan hirveesti kaikkia hyviä ideoita! Joten näitä kyllä tulee, no worries :)Mullakin on jotkut kokeilut joskus menneet ihan mönkään, mutta nykyään onneksi enemmän onnistunu entä menny pilalle 😀

 2. Viivi kirjoitti:

  Tää oli mulle jotain täysin uutta. Ja nyt on erittäin pakko koittaa! Kiitos vinkistä. Mäkin tykkään leipoa, mutta viime aikoina se on jäänyt 🙁 Kuten myös keittiön siivoaminen 😀

  • Aino kirjoitti:

   Suosittelen, on nimittäin tosi hyvää 🙂 Maistui töissä duunikavereillekkin! PS pakko myöntää.. munkin tiskialtaassa lojuu tiskit tällähetkellä ;D

 3. essipessi kirjoitti:

  Täällä kanssa yksi leivontahullu! Ihanaa, en malta odottaa reseptejä! 🙂

 4. Jennika kirjoitti:

  Mä oon tehnyt vaan protskupannareita, -keksejä ja -patukoita. Valmennus rajottaa aika paljon nykyään, vaikka tekiskin terveellistä. Mut pitää kysyä olisko mahdollisuutta joskus leipoa tälläsiä, kun Instagramissakin on tullu vastaa kaikkia hyvännäkösiä reseptejä! Et reseptit jakoon vaan, laitan sit kirjamerkkeihin odottelemaan 😉

  • Aino kirjoitti:

   Joo, tosi paljon kaikenlaista hyvää noista saa aikaseksi!! 🙂 Ja kyllähän näitä nyt tulee, kerta näköjään nää on tosi tykättyjä..:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.