Hae
Aino Mäkelä

Enemmän kuin proteiinipatukka

Sunnuntai on yks viikon parhaista päivistä, eikä se pettänyt mua tänäänkään! Oikeastaan mun kulunut viikko oli jotenkin yllättävän rankka ja veti mut aika voimattomaksi loppua kohden.. Eilinen meni aika pitkälti akkuja lataillessa ja se tekikin yllättävän hyvää, sillä tänään onkin taas riittänyt virtaa 😀

Rentoilu ja hetkeksi asioista irti päästäminen antaa yleensä tilaa uusille jutuille, inspiraatiolle ja oivalluksille ja niin kävi tänäänkin. Viime viikolla päässä velloneet, ja ehkä jopa vähän ahdistaneetkin, asiat löysi ratkaisunsa jo ennen kuin ennätin juomaan aamukahvini ja samalla mun olo keveni kuin itsestään 🙂

Tästä kaikesta keveydestä ja vapautuneesta energiasta syntyi jotain todella hedelmällistä, sillä päädyin inspiroituneena puuhastelemaan keittiöön! Aikoinaan tein aina itselleni erilaisia välipalaherkkuja ja proteiinipatukoita siltä varalta, jos pikkunälkä tai herkkuhimo onnistuisi yllättämään yhtäkkiä ja itseasiassa niitä reseptejä löytyykin aika paljon meidän Välipalat -kirjasta 🙂

Omia vanhoja blogipostauksia ja reseptejä selaillessa innostuinkin tekemään nämä proteiinipatukat, jotka luonnollisesti täyttää mun omat standardit: raaka-aineet on laadukkaita ja puhtaita, luontaisesti gluteenittomia eikä näihin tarvitse edes lisätä makeutusta!

Proteiiniin lisäksi näistä patukoista löytyy paljon muutakin hyvää. Muun muassa kookoksen sisältämä öljy on suotuisaa lihaskasvun ja kehittymisen kannalta, maca puolestaan adaptoi kehoa ja parantaa voimaa, reaktiokykyä ja jaksamista sekä tietysti raakakaakao, jonka sisältämä magnesium tekee hyvää energia-aineenvaihdunnalle ja lihaksien jaksamiselle 🙂

PROTEIINIPATUKAT
1 dl parapähkinätahnaa
0,5 dl kookosöljyä
1,5 dl proteiinijauhetta, vanilja
1 dl kaurahiutaleita/kaurajauhoa
2 rkl maca-jauhetta
ripaus suolaa

1 dl kookosmannaa
0,5 dl vettä
1 dl proteiinijauhetta, vanilja

päälle: raakasuklaata

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita öljysulan joukkoon muut raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku, kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja nosta vuoka pakkaseen. Aloita sitten toisen kerroksen valmistus ja sulata kookosmanna vesihauteessa. Lisää sulan kookosmannan joukkoon ensin vesi ja sitten proteiinijauhe. Kaada massa jähmettyneen pohjakerroksen päälle ja nosta takaisin pakkaseen noin puolen tunnin ajaksi. Kuorruta valmiit patukat sulalla raakasuklaalla (halutessasi voit lisätä potkua ja lisätä suklaan joukkoon hieman macaa) ja nosta vielä hetkeksi pakkaseen hyytymään. Nauti!

Patukat toimii siis loistavasti ihan välipalana, herkkuna tai energiabuusterina ennen treeniä 🙂 Näitä pakkaankin laukkuun ens viikolla, kun lähden reissuun! Määränpäänä ois tällä kertaa Saksa ja siellä maailman suurimmat luomumessut, joissa oon halunnut käydä jo useamman vuoden ajan ja nyt vihdoin pääsen matkaan 🙂 Niin kivaa, niin kivaa!

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.