Hae
Aino Mäkelä

Ruokapäiväkirja: #kuukaudenkiristely2

Erityisesti tällä hetkellä oikeanlaiseen syömiseen keskittyminen on mulle kaiken A ja O sillä treenilepo näkyy tietysti energiankulutuksen laskuna. Ylipäätäänkin terveellinen ruokavalio on hyvinvoinnin perusta, mutta kun liikkuu enemmän voi ehkä ottaa hieman vapauksia syömisen suhteen kulutuksen ollessa suurempaa. 

Tosin jos kyseessä on tavoitteellinen huippu-urheilu nimittäin mun mielestä silloin ruokavalio vasta nouseekin tapetille, kun halutaan maksimoida sekä oma fyysinen että psyykkinen suorituskyky.

Ootte jo pitkään pyydellet multa ruokapäiväkirjaa, joten nyt vihdoin ois sen aika! Itseasiassa blogin alkuainoina jaoin näitä paljonkin lukijoilleni ja nyt muistinkin kuinka hauska näitä oli tehdä. Haluaisitteko nähdä näitä jatkossa useamminkin?

Ruokapäiväkirja on mitä loistavin tapa seurata omia syömisiään sekä tärkeä työkalu ruokavalion ongelmakohtien havaitsemiseen. Mä myönnän heti, että mulla ainakin on paljon korkeampi motivaatio ”syödä oikein”, jos kirjaan jokaisen suupalani ylös 😉

Ruokapäiväkirja #kuukaudenkiristely2

AAMUPALA

– Vihermehu (kurkku, omena, sitruuna, parsakaali,varsiselleri) + MSM-jauhe, viherjauhe
– Raakakaakao-vanukas (siemeniä ja banaania +kaakaojauhetta, macajauhetta)
– Kuppi vihreää teetä ja Four Sigma Foodsin Cordy Crepsiä + MCT-öljyä

LOUNAS

– Juures-tofuhöystöä (pinaatti, parsakaali, kurkku, punajuuri, porkkana) kera siementen ja merilevän + Udo’s öljyä
– Mustikka-mangosalaatti

+ Töissä 4-5 kuppia vihreää teetä

PÄIVÄLLINEN

– Juures-tofuhöystöä (pinaatti, parsakaali, kurkku, punajuuri, porkkana) kera siementen + Udo’s öljyä
– Smoothie (mantelimaito, cashewpähkinä, päärynä, viikuna, lakritsi, vanilja)

ILTAPALA

– Gluteenittomia, maidottomia ja sokerittomia lettuja kera marjaisen proteiinikastikkeen
– Kuppi Four Sigma Foodsin Reishiä

Täydelliset letut kera marjaisen proteiinikastikkeenKuten sanoin on parhaillaan mulle terveellisen ruokavalion ylläpitäminen kaikista tärkeintä. Sen vuoksi lähdinkin mukaan MT Personal Trainingin #kuukaudenkiristely2:seen, jossa on tavoitteena olla kuukaudi ilman herkkuja sekä alkoholia. Lisätiedot haasteesta ja sen upeista palkinnoista voit käydä katsomassa TÄÄLTÄ! Haasteessa myös raakasuklaa lasketaan herkuksi ja vaikka se onkin osa mun omaa, tasapainoista ruokavaliota enkä nautiskele sitä niinkään herkuttelumielessä mä aion nyt myös kuukauden ajan testata kuinka hyvin pärjään ilman omaa ”pahettani”. Hih! Ainakin ensimmäiset viisi päivää on mennyt aika hienosti.

Alkoholittomuus on mulle nyt muutenkin selvä sillä oonhan kerännyt itse myös joukkueeni 100 päivää ilman viinaa -kampanjaan. Jos haluat mukaan, käy lukemassa lisää TÄÄLTÄ. Senkään suhteen ei oo siis mitään ongelmaa, vaikka erittäin nestepitoista arkea vietänkin mehustelujeni kanssa.

Sain eilen myös mun kameran huollosta – Wubbiduuu!! – joten nyt saan taas panostaa blogin kuvittamiseen täysillä. Ihanaa, ihanaa! Oon taas täynnä aivan uudenlaista intoa.

Ihanaa loppiaista kaikille,
<3 Aino

14 kommenttia

 1. Elina kirjoitti:

  Oi, kuulostaapa ihanalta tuo sun ruokapäiväkirjasi!

 2. Elina kirjoitti:

  Taas kirjoitin pitkän kommentin, mutta se katkesi taas 🙁 no mutta sellainen ajatus mulla oli että kiinnostaisiko sua tehdä videopostaus miten käytät mehuprässiä ja samalla voisit vaikka jakaa lempparimehusi reseptin 🙂

 3. Elina kirjoitti:

  Sun videopostaukset kun on niin ihania

 4. Elina kirjoitti:
 5. Elina kirjoitti:

  <3

 6. Linta kirjoitti:

  Ruokapäiväkirja – iiiihaaanaaaa, toiveeseeni on vastattu <3 Kiitos Aino!
  Käytätkö muuten valmista mantelimaitoa, vai teetkö itse? Ja saisko tuota iltapalan protskukastikkeen ohjetta? 🙂

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Noniin kiva! Ja voisin tehdä tästä sellaisen kerran viikkoon/kahteen tavan jopa blogiinkin sillä kuten sanoin, tätä oli kiva tehdä 🙂 Mä voin laittaa molemmat reseptit, sekä lättyjen ja kastikkeen, ohjeen liveksi vielä tänään.

 7. Jasmi kirjoitti:

  Onko noihin iltapalalettuihin reseptiä?:-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.