Hae
Aino Mäkelä

Naisellisuudesta

Ihan ekana se tärkein: Ihanaa Naistenpäivää! <3

Eka ajattelin, että kirjottelisin teille vähän mun ajatuksia siitä miten naiset näkee itsensä ja siitä kuinka ristiriidassa se on todellisuuden kanssa. Siitä armottomasta ankaruudesta itseään kohtaan. Mutta sitten mun fiksu ystävä Siiri kirjoitti eilen aiheesta niin hyvän postauksen, joka herätteli omia ajatuksia sen verran, että päätin vaihtaa omaa näkökulmaani ihan pikkusen vasemmalle.

Naisellisuudesta

Tyytymättömyys. Se on varmaan jokaiselle naiselle aika tuttu tilanne – varsinkin, kun jatkuvasti verrataan itseämme toisiin ja nyt somen aikakaudella se on entistä helpompaa. Katsellaan muokattuja, filteröityjä kuvia ja samaan aikaan katsellaan peilistä etsien itsestä vikoja. Pieni nenä, lyhyet jalat, ruma napa. Siis ihan hassuja juttuja, sellaisia joille me ei mahdeta yhtään mitään!

Mä oon kokenut sen, kun oon halunnut olla timmimpi ja sen, kun oon ollut timmi enkä siltikään tyytyväinen itseeni. Silloin kun ruetaan vertaamaan itseään muihin, ei tulla koskaan olemaan tyytyväisiä. Koska me ei voida koskaan olla niinkuin joku toinen. Jokainen meistä on uniikki, ainutlaatuinen yksilö ja täydellinen just sellaisena kuin on. Iloisena, tyytyväisenä itseensä.

Me suomalaiset ollaan aika vaatimatonta kansaa ja musta jopa vähän tuntuu siltä ettei yleisesti itseensä sais olla tyytyväinen. Niinkuin se ois jotenkin outoa. Varsinkin, jos on jenkkakahvat tai kaksoisleuka. Siis oikeesti, voiko sillon muka olla onnellinen? Voi. Tosin se vaatii itsensä katsomista jostain muualta kuin peilin kautta ja sitä kautta itsensä arvostamista, ymmärtämistä ettei ulkokuori oo meille mikään määritelmä jonka mukaan toinen ois toista parempi.

Naisellisuudesta

Mä oon elänyt aikakausia, jolloin oon ollut niin väsynyt ettei mun oma ulkoinen habitus oo kiinnostanut mua yhtään. Kun oon ollut niin laiska ja mukavuudenhaluinen, että oon kulkenut 24/7 jumppatrikoissa ja reikäsessä neuleessa. En pitänyt silloin itseäni tärkeänä, vaan ainoastaan niitä rukseja joita sain vetää yli suoritusten listaan. Ajattelin, että mitä sillä on väliä miltä näytän.

Eipä sillä sinällään ollukkaan, muille kun mulle itselleni mikä tietysti laski mun viehättävyyttä omissa silmissäni hevosen hännän lailla. Oikeastaan ne oli just niitä aikoja, kun mun hormonitoiminta oli ihan vinksallaan ja valtoimenaan jylläävä kortisoli oli polkenut kaiken muun jalkoihinsa. Se sai mun mielenkiinnon lopehtamaan itseäni kohtaan täysin. Olin haluton – epämotivoitunut, monessakin suhteessa ja oikeestaan olis ollu aika hassua jos se ei olisi näkynyt mitenkään ulospäin.

Naisellisuudesta

Pikkuhiljaa herättyäni horroksesta aloin tajuamaan mitä L’Oréalin ”Because you’re worth it” -slogan ajoi takaa. Se ei ollut turhamaisuutta, mitä olin aiemmin ajatellut, vaan se oli jotain enemmän. Ja tuntuu hassulta myöntää, mutta nykyään mä nautin laittautumisesta! Musta on ihana entisen viiden minuutin pikaehostuksen sijaan leikitellä meikkien kanssa ja korostaa mun omia parhaita puolia, pukeutua kivoihin vaatteisiin joissa tunnen oloni kotoisaksi.

En siksi, että olisin turhamainen, vaan siksi että musta on kiva panostaa itseeni. En siksi, että näyttäisin paremmalta vaan siksi, että välillä se sellainen hömppäily vaan tekee mulle kivan olon ja edelleenkin arjessa on enemmän päiviä, jollon nautiskelen olostani ihan meikittömänä. Ja eilen joku fiksu sanoikin mulle, että itseensä sijoittaminen on aina paras ratkaisu – oli sitten kyseessä raha tai tässä tapauksessa aika. Ne aamuiset ylimääräiset minuutit itseni kanssa on varmasti itsessään tärkeämmät, kuin niiden vaikutus mun ulkonäköön.

NaisellisuudestaNaisellisuudesta

Joten naiset: nauttikaa ja iloitkaa naiseudestanne, ootte ihania ja täydellisiä just sellaisena kuin ootte! Ja muistakaa: because you’re worth it. Olemalla itsensä paras ystävä, kiltti, ymmärtäväinen ja anteeksiantavainen, voi puhjeta kukkaan aivan uudella tavalla.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

PS. Mulla on käytössä uus kamera ja vitsi saan taas kuvaamisesta uudenlaisia kiksejä! I warned wou…

4 kommenttia

 1. Jasmine kirjoitti:

  Kiitos, tää oli ihana teksti. Ja niin totta munkin mielestä joka sana.

 2. Kiitos! kirjoitti:

  Aino!

  Mulla ei oo tapana kommentoida blogeja, mutta oon niin koukuttunut näihin sun ihanan maanläheisiin juttuihin ja sun tapaas käsitellä itsensä hyväksymistä, just sitä tyytyväisyyttä ja ylpeyttä siihen mitä todella on. Näillä sun kirjoituksilla on oikeasti merkitystä, me tarvitaan enemmän nuoria naisia jotka avoimesti puhuu epävarmuuksista ja kyvystä hyväksyä niitäkin osia itsestään jotka ei täsmää niihin photoshopattuihin mainoskuviin.
  Jatka samaan malliin, aidosti ja omana itsenäs, elämästä, liikunnasta ja ruoasta nauttien, hyväksyen itses kaikkine puolinesi <3

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Heippa,

   ja voi kiitos! <3 Tosi ihanasti sanottu, kiitos tosi paljon 🙂 Mä teen parhaani, että jatkossakin onnistun tekemään samaa, kiitos! Ihanaa kevättä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.