Hae
Aino Mäkelä

Protskupommi jämäaineksista

Keittiön siivous ja jämäkokkailut osoittautui erittäin toimiviksi viime viikolla. Sain loihdittua mitä maittavimman aterian, kun nakkelin pannulle kaikkea mitä kaapista sattui löytymään. Jos ostat hyviä raaka-aineita, syöt myös hyvin, hihhi. Tästä setistä tuli niin iso, että söin sitä koko viikon – eikä ruennut edes kyllästyttämään 😉 Ja ravintoarvoiltaan juuri passeli tuomaan virtaa kuluttavaan arkeen – hiilareita 38%, rasvaa 29% ja proteiineja 32%.
TARVITSET
kookosöljyä
currya
punasipulia
valkosipulia
tuoretta chiliä
450g broilerin suikaleita
200g maissia
purkillisen käyttövalmiita linssejä
2dl kookosmaitoa/kermaa
2dl kvinoaa (raakana)

(1. Laita kvinoa valmistumaan kattilaan.)
1. Kuumenna kookosöljyä paistinpannulla ja lisää siihen currya. Kuullota siinä hetki hienonnettuja punasipulia, valkosipulinkynsiä sekä chiliä.
2. Lisää broilerit joukkoon ja paista kypsiksi. 
3. Miedonna lämpöä ja lisää pannulle sekä maissit että linssit – kuumenna hetki.
4. Lisää kookosmaito joukkoon ja sekoita.
5. Viimeisenä lisää kvinoa ja anna vetäytyä hetken aikaa ennen nauttimista.

Food prepping... hahha ;)

Food prepping… hahha 😉

Curry+kookos+kana.. pettämätön yhdistelmä! Lisänä vielä proteiinipitoisia linssejä sekä kvinoaa ja maissia tuomaan makeutta tulisen chilin kaveriksi. Ahh niin nerokas kombo, että melkeen itkettää kun en oo tätä aiemmin keksinyt. Noh, ainakin tietää mitä viikonloppuna kokataan.. 😉

Linssithän on muutenkin aivan loistava raaka-aine, joka on ollu kovassa käytössä omassa keittiössä jo muutaman vuoden ajan. Yleensä oon käyttänyt niitä keitoissa, mutta nykyään ne on päässy myös mukaan pata- ja laatikkoruokiin. Ne on ravitoarvoltaan loistavia – hyviä hiilareita, runsaasti kuituja, vähän rasvaa ja paljon proteiineja 🙂 Massu täytttyy ja linjat kiittää!

Tykkäättekö te käytättää paljon linssejä ruuanvalmistukseen? Lempparireseptejä? 🙂

2 kommenttia

    • Aino kirjoitti:

      Oi nammmm!! Kiitos:)

      Ja muistinpa juuri, että mähän oon tehnyt aivan huippuhyviä bataatti-linssipihvejä myös joskus. Jeijj niitäkin pitää taas testata! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.