Hae
Aino Mäkelä

Paahdetut uunibataatit

Paahdetut uunibataatit

 

 

Jottei blogi muuttuis mun loman aikana pelkäksi reissublogiksi oon ajastanut tänne myös muutamia muita kivoja juttuja näiden viikkojen ajaksi 🙂 Lähinnä reseptejä, sillä juuri niiden kanssa musta tuntuu että oon ollu aivan fiiliksissä itse viimeaikoina! Intiassa oiskin ihan supersiistiä mennä paikalliselle kokkauskurssille hakemaan vielä lisää inspiraatiota, joten toivottavasti saan sen tavalla tai toisella onnistumaan.

Seuraava resepti on yksinkertaisen herkullinen ja silti samalla jollain tapaa yllättävä. Alkuperäisen idean sain kylmänä pakkasaamuna, kun Jotain maukasta -ruokablogin postaus osui mun silmiin Facebookissa – sillä samalla sekunnilla tiesin, mitä haluaisin syödä päivälliseksi. Ja sen päivän jälkeen yhä uudelleen, aina päivä toisensa jälkeen 😉 Hahha!

Paahdetut uunibataatit

Paahdetut uunibataatit

PAAHDETUT UUNIBATAATIT

2 bataattia (noin kämmenen kokoista)
oliiviöljyä
suolaa

0,5 dl kvinoaa
0,5 dl punaisia linssejä
n. 1 dl hienonnettua fenkolia
5 herkkusientä
200g pinaattia
1 rkl (kirkastettua) voita
1 tl jeeraa, 0,5 tl korianteria, 0,5 tl kurkumaa
ripaus mustapippuria
suolaa

Halkaise bataatit kahtia pitkittäissuunnassa ja asettele ne uunipellille, sivele sisäpinnat oliiviöljyllä ja ripottele päälle suolaa. Laita 200 asteiseen uuniin paahtumaan n. tunnin ajaksi.

Keitä kvinoa ja linssit ohjeen mukaan kypsiksi. Kuumenna pannu ja hienonna fenkoli, sienet sekä pinaatti pehmeiksi. Lisää valmis kvinoa-linssiseos pannulle ja laske lämpötilaa, sulata joukkoon kirkastettu voi sekä lisää mausteet. Hauduta matalalla lämpötilalla muutama minuutti.

Ota kypsät, pehmeäksi karamellisoituneet bataattilohkot uunista ja nosta ne lautaselle viilentymään. Kaiverra lusikalla lohkoja niin, että reunoille jää n. sentin paksuinen kerros bataattia. Täytä bataatit kvinoaseoksella ja lisää halutessasi mukaan vielä tuoretta korianteria. Nauti joko sellaisenaan tai salaatin kera!

Ehdottoman täydellistä talviruokaa, aivan ihanaa kerrassaan! Toivottavasti nautitte reseptistä yhtä paljon kuin minä – tiedänpä ainakin, mitä aion syödä kotona kun reissu jälkeen riisi saattaa tulla korvista ulos 😉

Herkkullisia hetkiä,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.