Hae
Aino Mäkelä

Piha-unelmia

Kun vuoden vaihteessa muutettiin uuteen unelmakotiimme, en arvannut millainen kevät meillä olisi edessä. Voin rehellisesti myöntää, etten ollut ajatellutkaan meidän ihanan isoa terassia tai pihaa – ja niitä kaikkia mahdollisuuksia mitä ne meille tarjoaakaan! Koska lapsuuteni jälkeen olen aina asunut kerrostalossa en ole koskaan viljellyt itse mitään tai muutenkaan saanut tehdä pihahommia, joten tuleva kevät ja kesä tulee olemaan täynnä kaikkea uutta ja innostavaa. Viimeiset viikot oonkin googlettanut ohjeita ja selaillut pinterestistä inspiraatiokuvia suunnitellen pihaprojektia, jota päästään pian starttailemaan!

lavakauluskasvimaa

Luin aiemmin Hillan kirjoitusta heidän lavakasvimaasta ja tajusin heti, että tämä olis meidän juttu! Joten siispä ryhdyttiin tuumasta toimeen ja hommattiin pihalle neljä lavakaulusta, sekä tehtiin yksi iso meidän vanhasta TV-tasosta. Pienempiin laitetaan ainakin salaatteja, juureksia, herneitä, kesäkurpitsaa ja kurkkua, kun taas iso on varattu kokonaan mansikoille. Lavakauluksista tehty kasvimaa on helpompi pitää siistinä ja hoidettuna. Ajattelen tän tyylin olevan muutenkin olevan helppo ja siisti tapa viljellä itselleen ravinteikasta ruokaa sen sijaan, että tehtäis pihalle varsinainen iso kasvimaa.

Meillä on vielä yöpakkasia, joten istutuspuuhiin ei ihan heti päästä. Sitä ennen onkin hyvä maalailla lavakauluksia ja suunnitella tarkemmin millainen viljelykokonaisuus laitetaan kasvamaan! Näiden lisäksi haluan istuttaa pihalle myös mustaviinimarja- sekä vadelmapensaita.

KYLPYTYNNYRI?

Vaikka en oo ikinä ollut paljussa (!!!) niin nyt mulla on ihan hirvittävä paljukuume. Olishan se aivan ihana paljuilla lämpimässä vedessä ilta-auringon loisteessa! Meidän terassiin on myös jätetty selkeästi oma kolo paljulle, joten rima sen hankkimiseen on senkin suhteen matalalla..

Oon yrittänyt olla tän hankinnan suhteen hieman järkevämpi sillä se on kallis ja siitä on sitten aika haasteellista hankkiutua eroon jos se ei tunnukkaan omalta jutulta. Kuitenkin mitä enempää asiaa ajattelen sitä enemmän ajatus alkaa mua innostamaan, joten voi olla että tässä on vain ja ainoastaan yksi mahdollinen ratkaisu edessä.

Vai onko sulla mulle jotain kerrottavaa, joka vois muuttaa mun mielen..?

KODIKKUUTTA

Myös terassin sisustaminen on ollut paljon mielessä ja tilasin meille jo uuden sohvaryhmän, kukkatikkaat, lamppuja, lyhtyjä ja riippumaton! Kunhan huonekalut saapuu ja ilmat lämpenee, niin pääsen kunnolla sisustamaan ja laittamaan kukkia minkä jälkeen on vielä aika loppusilaukselle.

Odotan niin kovasti kesäisellä terassilla vietettyjä hetkiä niin kirjoja lukien kuin ystävien kanssa seurustellen! Koska meillä on sisällä aina enemmän tai vähemmän kaaos, niin terassiin sisustaminen tuntuu todella paljon inspiroivammalta :D! Onneksi nyt on koronan vuoksi taukoa harrastuksista ja sen puolesta rahaa on säästynyt, niin voin huoletta tehdä terassista viihtyisän ja omannäköisen <3

HUOLETTOMUUTTA

Huolettomuuden meidän arkeen ja kesäiseen terassielämään tuo aita, joka pystytetään toivottavasti jo ensi viikonlopun aikana. Vaikka meidän koirat on tosi kilttejä ja pysyy hyvin omalla pihalla, niin lintukoira on aina lintukoira ja jos vainu sattuu tulemaan päälle niin sen mukaan yleensä lähdetään – ja usein vielä täysin huomaamatta! Aita tuo meille turvaa ja huolettomuutta, ja se pitää myös metsän eläimet pois meidän pihalta.

Millaisia pihasuunnitelmia teillä on tulevan kesän varalle? Jos teitä ei haittaa, niin tuun jatkossakin kertomaan miten meidän piha-unelmat etenee – nimittäin näistä jos mistä oon nyt innoissani!

<3 Aino

LUE MYÖS:
Ketogeeninen mustikkajuustokakku / Entä jos..? Yksi koira vai kolmen lauma?

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

2 kommenttia

 1. Airi kirjoitti:

  Hei!

  Kannattaisiko kokeilla kylpytynnytriä ensin vuokraamalla se vaikka viikonlopuksi tai vaikka vain päiväksi. Maksaahan se tietysti jonkin verran, mutta pääsisit kokeilemaan oletko ollenkaan paljuihminen. Vuokrafirmoja löytyy googlaamalla.

  T. Airi

  • aino kirjoitti:

   Kiitos vinkistä Airi! Omaan makuun nuo vuokrapaljut on vähän epähygienisiä eikä siksi kovin mieluisia, mutta onneksi pääsin testaamaan ystävien paljun ja nyt onkin oma tulossa pihaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.