Hae
Aino Mäkelä

Muutoksen kevät

Kotia kohtiNyt ois pienen paljastuksen paikka. Osa teistä pitää mua varmaan ihan hulluna tän jälkeen, mutta uskokaa pois: mä oon täysissä ruumiin ja sielun voimissa. Ehkä kaikessa suhteessa eniten elossa, entä pitkään aikaan.

Tää on itseasiassa just niitä juttuja, joita ei oikeen pysty järjellä selittämään. Kun matkaliput polttelee takataskussa, muttet enää haluakkaan lähteä reissuun. Kun eteen tulee yllättäen jotain uutta ja paljon kiehtovampaa – jotain joka tuntuu niin oikealta ja samaan aikaan saa mut hykertelemään innostuksesta pikkutytön lailla.

No mutta hetkinen.. Mikä vois olla siistimpää, kuin seikkailla ympäriinsä maapallon toisella puolen? 

Kotia kohtiTietyssä elämäntilanteessa ei varmastikkaan mikään, mutta just nyt mulla on ikävä päämäärätietoista ja intohimoista Ainoa. Sitä tyyppiä, joka herää aamuisin inspiroituneena tulevasta päivästä ja hommista, joita saa päivän aikana puuhailla. Kaipaan sitä intohimoista tekemistä niiden asioiden eteen, joihin mun sydämessä palaa roihu.

Niinpä mä päätin sitoutua ja asettua aloilleni. Äitini mukaan kuulemma aikuistun – mene ja tiedä siitä sitten. Pakkaan mun elämän muuttolaatikoihin, sanon heipat Helsingille ja otan suunnaksi Jyväskylän. Oi kyllä vaan! Mä muutan Foodinlandiaan ja huhtikuusta alkaen oonkin sitten täyspäiväinen osa ihan huikeeta Foodinin tiimiä! Wuppiduppiduu! 🙂

Olisin toki voinut lähteä reissuun ja vasta sen jälkeen asettua aloilleni, mutta mitä enemmän mä asiaa mietin sitä kovemmin Jyväskylä veti mua puoleensa. Mun silmät loisti, kun puhuin asiasta ystävien kanssa ja ainut asia mikä mua harmitti, oli se etten jo ollut siellä. Että mun piti odottaa, hoitaa velvollisuudet alta pois. Miten ihmeessä olisin malttanut lähteä reissuun? En usko, että olisin osannut nauttia palmujen alla makoilusta, kun mieli ja sydän ois ollu puoleksi jossain muualla.

Oon kaikesta tulevasta todella, siis todella, innoissani ja aivan super kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Oon myös ylpeä omasta rohkeudestani tehdä just niinkuin musta oikealta tuntuu, eikä lähteä reissuun vain siksi että joskus sitä halusin. Tottakai haluan edelleen, reissaaminenhan on aivan ihanaa, mutta niin hassulta kuin se kuulostaakin niin just nyt haluan kaikista eniten just tätä.

Kaikki on loksahtanut paikoilleen aivan kuin elokuvissa ja kaiken lisäksi vielä ihan älyttömän vaivattomasti. Mun ystävä sanoikin, että tuntuu niinkuin universumi haluais oikoa mun mutkat suoriksi Jyväskylään. Ja musta tuntuu ihan samalta! Tää tuntuu niin oikealta. Niin hyvältä. Ja jos ei vielä tullu selväksi, niin oon ihan superinnoissaan!

<3 Aino

PS. Sori kaverit, jotka joudutte lukeen tästä täältä.. En vaan oo kokenu tarvetta ”huudella” tästä sillä tää tuntuu niin luonnolliselta. Eikä musta kukaan tuu silti eroon pääsemään 😛

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kuvat: Siiri Saarela

 

20 kommenttia

 1. Christina kirjoitti:

  Jotenki ymmärrän tuon tunteen ihan täysin! ? Noin sitä kuuluuko elää! Ja jos ei jokin juttu miellytä niin aina voi kelkan kääntää toiseen suuntaan, eikös olekki ihan parasta! Kun ei mikään sido oikeasti muutakun ehkä omat ajatukset! Olen Aino onnellinen puolestasi! <3

  Ps. Pidätkö muuten vielä esim. raakasuklaa kursseja? 🙂

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Joo, ihan totta! Se on kyllä ihan parasta! 😀 Kiitos Christina <3

   PS. Ajatus on kutkutellu mielessä paljonkin joten katsotaan mihin kaikkeen aika riittää, mutta mieli kyllä tekis:)

 2. Tiina kirjoitti:

  Jyväskylä on ihana kaupunki:avoin, energinen ja iloinen-eli aivan kuin sinäkin. Onnea ja iloa tulevaan!

 3. Siiri kirjoitti:

  Oot super hyper <3 innoissaan sun puolesta! Ja onneks Jyväskylään on vaan se 300km :')

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Sää oot ihana <3 Kiitti, kiitti, kiitti! Ja todellakin, VAAN 300km. Mieti, että Ouluun ois vielä yli tuplasti enemmän 😉

 4. Sirpale kirjoitti:

  Jyväskylä on kiva paikka! Ihan huippumestat lenkkeillä yms 🙂 Onnea kaikkeen uuteen, teit juuri niinkuin sydän sanoi, eli oikea ratkaisu 😉

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Kiitos!! 🙂 Mäkin tykkään kyllä Jyväskylästä ja just lenkkipaikat sekä luonto on se, mikä mua siellä kans tosi paljon houkuttelee. Ihanaa! 🙂

 5. Marissa kirjoitti:

  Voi Aino! Kuten puhuttu, tämä on paras päätös minkä voit tehdä ja suunta on varmasti juuri se, mikä pitääkin. Matkustaa ehdit vielä pitkit elämää, mutta arkeen inspiroituminen ja elämän aloittaminen Jyväskylässä on varmasti tämän hetken juuri se oikea juttu. Vaikutat niin onnelliselta, että hassua edes miettiä, että olisit tehnyt jonkun muun päätöksen. Aivan ihanaa, että päädyit pakkaamaan kamasi ja muutat Jyväskylään. Oot huikee, muista se. Kesällä tullaan Monnan kanssa vierailemaan Foodinlandiassa 😉 Puspus! <3

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Rakas! Kiitti, oot kyllä niin oikeassa <3 Hihhihhi, kiitos, että sain puhua asiani ääneen ja rohkasitte mua oikeaan suuntaan. Ootte niin tervetulleita kylään!! <3

 6. Silja kirjoitti:

  Hei! En ole kovin paljoa blogiasi (vielä) lukenut, mutta Instagramista olen sinua seuraillut. Nyt tuli tunne Instan kautta, että pitääpä tarkistaa, mistä kivasta muutoksesta onkaan kyse. Tervetuloa Jyväskylään toivotteleepi jyväskyläläinen 🙂 Villinä vinkkinä, että perustakaa Foodinille vielä oma kiva kahvila tänne. Nyt kun ihana kahvila Säde lopetti (sieltä sai muuten Foodinin tuotteita), niin tilausta vastaavalle ihanalle kahvilalle olisi! Btw, jos tarvitset Jkl-opasta, niin täällä yksi vapaaehtoinen 🙂 Vaikutat todella eloisalta ja iloiselta, joten sinuun olisi muutenkin mukava tutustua!

 7. Rosa kirjoitti:

  Tervetuloa jyväskylään ? – rosa ja roope

 8. Laura kirjoitti:

  Onnea uuteen kaupunkiin:)
  Mitä muuten teet asunnollesi? Laitatko sen mahdollisesti myyntiin? T:Kiinnostunut

 9. Antti kirjoitti:

  Tervetuloa! :—-)

  T: Foodinlandian mannakeisari

 10. Tiina kirjoitti:

  Mahtavaa! Kannattaa kuunnella sydäntä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.