Hae
Aino Mäkelä

Näin valehtelen netissä

Hoksasin viime viikolla Nooran ottaneen vastaan haasteen, jossa oli kaikenlaisia väittämiä bloggaajista ja blogimaailmasta. Kun lueskelin kysymyksiä tajusin, että mun on otettava osaa tähän sillä mä taidan olla niin epätyypillinen bloggaaja kuin olla ja voi! 😀

Toivottavasti tää osuu kaikkien mun tuttujenkin silmiin – ihan vaan, että kaikki tietää ettei mun kans tarvi odotella ravintolassa annos nenän edessä kun yritän ikuistaa pöydän antimet kameran muistikortille joka kulmasta 😉

Menen niihin hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olevan some-ystävällisiä ja kaunista kuvattavaa.

Ehkä joskus oon tehnyt niin, mutta nykyään mä harvoin edes kuvailen missään ”huvikseni”. Yleensä matkoilla oon ihan ryytynyt ja ravintolassa keskityn syömiseen – tapahtumissa jos sometan, niin sometan fiiliksen vuoksi. Ylipäätään mun koko somemaailma on enemmänkin täynnä fiilistä entä sitä, että kaiken pitäisi olla kaunista.

Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia.

Silloin jos mulla on joku tarkoitus kuvien ottamiseen niin kyllä, mutta en todellakaan tee sitä joka päivä tai edes joka viikko.

En ota itsestäni kuvia, enkä Insta stories -videoita, joissa minulla ei ole meikkiä.

Höpöhöpö. Mä meikkaan niin harvoin, että jos rajaisin kaiken vain niihin hetkiin niin en somettais ikinä 😀

 

Teen asioita ja kerron asioista blogissa, joiden tiedän tukevan omaa brändiäni.

Osittain kyllä. Tai siis teen myös sellaisia asioita, jotka ei tue ”mun brändiä”, mutta harvoin mä niistä kerron julkisesti, koska haluan jollain tapaa pitää jotku asiat myös enemmän yksityisinä. Tosin nyt kun blogi koki taas muutoksen hypätessään Vaikuttajamedian kyytiin, niin varmasti kehitän ja laajennan myös ”mun brändiä” niin, että jatkossa myös tulee kirjoitettua omista arkisistakin asioista laajemmalla skaalalla.

PS. Apua miten vaikeaa tuntuu ajatella omaavansa jonkun brändin..

Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalle.

Käsittelen kuvat niin, että kuvista tulee oman silmään kauniimpia. Itseäni en kuvissa editoi mitenkään erityisemmin 🙂

Silottelen elämääni somessa.

No en mä ehkä ajattele sitä mitenkään silottelevani, en vaan kerro kaikkea mikä ei mun mielestä kaikkien silmille ja korville kuulu. Kyllä mä yleensä kerron niistä vaikeammistakin ja kurjemmistakin jutuista sitten ajan kanssa  – kirjoittaminen kun on mulle myös tapa käsitellä asioita.

Kadun joitakin blogiyhteistöitäni.

En oikeastaan. Kadun ainoastaan niitä juttuja, joissa oon joutunut vähän höynäytetyksi tai oon antanut palveluitani liian halvalla – tai jopa ilmaiseksi 🙂

Bloggaajien elämä on glamourista.

En oo kyllä samaa mieltä. Oon elänyt myös Helsingissä blogiaikoinani ja kyllähän niitä ilmaisen ruuan (ja viinan) kekkereitä oli ihan jatkuvasti, mutta mitä niistä oikeastaan hyötyy? Ihmiset on siellä näyttäytymässä ja aitoja kohtaamisia on loppupeleissä hyvin vähän, ja fiilis tuntuu yleensä aika feikiltä. Kotiinviemisinä saa toki yleensä aina jotain kivaa ilmaista, jota onkin sitten nurkat täynnä ja ne on yhä vuosienkin päästä koskemattomina jossain laatikon pohjalla.

Okei, tuo oli ehkä vähän kärjistettyä, mutta kuitenkin. Bloggaajien elämä on ihan tavallista ja ihan yhtälailla kuka tahansa voi tehdä elämästään samanlaista ”glamouria” eli nautiskella hitaita aamupaloja aamutakeissa ja matkustella viikonloppuisin. Bloggaajat maksaa työllään tästä glamourista ja toiset sitten rahalla, mutta mielestäni niissä ei kyllä sitten olekaan muuta eroa 🙂

Ajattelen hetket Instagram-kuvina.

😀 En. Ehkä joskus jotkut hetket tulee lavastettua Tarinoihin, mutta muuten mun insta on aikalailla fiilispohjainen.

Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin.

En, en ja en. En jaksa liiemmin kiinnostua siitä, mitä ihmiset musta ajattelee 🙂

Bloggaaminen ei ole oikeaa työtä.

On se ja tähän saa upotettua niin paljon aikaa kuin vaan ikinä jaksaa. Ja sillä ajalla ja panostuksella blogin voi saada kukoistamaan loistoonsa! Kuvien ottaminen ja ediotoiminen sekä kirjoittaminen ei oo mitään helppoa puuhaa – varsinkaan jos haluaa saada teksteistään kiinnostavia ja vielä kaupallisestikkin potentiaalisia. Kaikkien epäilijöiden pitäisi yrittää itse tehdä sama 🙂

Kaikki mitä kehut, on saatu (tai saat kehumisesta rahaa).

Ihan ihmisiä me bloggaajatkin ollaan ja aivan samalla tavalla, kun suosittelen työkavereilleni löytämääni ravintolaa tai katsomaani elokuvaa teen sen saman myös teille – koska mitäpä sitä pitämään hyviä löytöjä itellään? 🙂 Tottakai osa jutuista on saatuja ja onneksi onkin, nimittäin aina kaikkea ei vaan voi löytää itse ja silloin vois jäädä moni sellainen juttu pimentoon, mistä vois olla itselle ja monelle muullekkin iloa ja apua.

HAASTE:

  • Kerro, keneltä sait haasteen.
  • Vastaa väittämiin.
  • Lisää listaan yksi bloggaamista koskeva väittämä lisää  (ehkä sellainen, jonka olet joskus kuullut) ja vastaa myös siihen itse.
  • Lähetä haaste kolmelle muulle bloggaajalle.

Haastan mukaan kaikki Vaikuttajamedian tytöt, koska haluan oppia teistä lisää! <3

<3 Aino

SEURAA MYÖS: IG @makelaino / FB RAWinto

2 kommenttia

  1. emmasuortti kirjoitti:

    Hei miehän haluun tehdä tän 😀

  2. aino kirjoitti:

    Jee! Tottakai sä teet! 😀 <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.