Hae
Aino Mäkelä

DIY: Viikunahillo

ViikunahilloRakastan viikunoita. Niiden suloista makeutta ja ihanaa pehmeyttä, sekä hampaissa kevyesti rouskuvia siemeniä. Ne on mulle se heikko lenkki, joita en voi vastustaa. Mun Fazerin sininen, jonka jättäminen kaupan hyllyyn tuntuu pahalta.

Herkuttelenkin viikunoilla lähes päivittäin, joko sellaisenaan napostellen tai niistä jotain kokkaillen. Oma viimeaikainen lempparini onkin viikunahillo, joka on huippunopea valmistaa ja sopii loistavasti nautittavaksi mun toisen paheen – kerran vuodessa päätään nostavan juustohulluuden kanssa 😛

VIIKUNAHILLO
15 kuivattua viikunaa
0,5 dl vettä
1 rkl chia-siemeniä
1 tl aitoa vaniljaa

Liota viikunoita pari tuntia runsaassa vedessä. Laita liotetut viikunat blenderiin ja lisää vesi sekä chia-siemenet ja vanilja. Sekoita ensin hellävaraisesti matalalla teholla ja viikunan rakenteen ollessa rikki voimista pikkuhiljaa, kunnes hillo on koostumukseltaan tasaista. Laita hillo purkkiin ja säilytä sitä jääkaapissa.

Itsetehty viikunahillo on juuri niitä pieniä valintoja, joilla joulun herkuttelusta voi tehdä entistä nautinnollisempaa! Viikunat kun herkullisen maun lisäksi sisältää myös kivennäisaineita ja antioksidantteja, sekä ruansulatusta tukevia kuituja. Unohtamatta kalsiumia, kaliumia ja rautaa 🙂 Viikunahillo
Kotona blenderi siis on hurissut. Eikä mikä tahansa blenderi, vaan Wilfan uusi Raw Fuel jonka sain kotiini juuri sopivasti joulun alla testiajettavaksi! Pittailun lisäksi siinä lienee toinen syy, miksi keittiössä onkin tullut viihdyttyä niin paljon viimeaikoina.. Kukas nyt malttais pysyä pois, kun ruonlaitto ja kokkaaminen on yhtäkkiä niin mukavaa ja vaivatonta? 😉PersimonjäätelöWilfa Raw Fuel

Toki mulla oli jo entuudestaan blenderi käytössä, mutta blendereissäkin on eroja. Tässäpä omia ajatuksiani Wilfasta:

+Monia eri toimintoja, joiden säätely on helppoa. Erityistä plussaa on lämmittävä keitto-ominaisuus, sekä koville kasviksille ja jäisille smoothieille omat ohjelmansa.
+ Tehokas! Watteja löytyy, minkä vuoksi blenderi tekee selvää myös haastavimmastakin massasta ja jäkevimmistäkin raaka-aineista.
+ Hiljainen, minkä vuoksi myös naapurisopu pysyy yllä 🙂
+ Kevyt kannu, joka kestää kuumuutta jopa 100°C
+ Helppo puhdistaa ja pitää siistinä
+ Sekoitinsauva, joka mittaa lämpötilat – näin pidät huolen ettei massa kuumu liikaa!
+ Tyylikäs ja näppärän kokoinen
– Sekoitinsauva on aavistuksen lyhyt jämäköille kakkumassoille

Oon aina tykännyt Wilfan blendereistä niiden loistavan hinta-laatusuhteen vuoksi eikä Raw Fuel tehnyt tässäkään poikkeusta. Jäiset persimonit surahti vaivattomasti samettisen pehmeäksi jäätelöksi, tiiviistä raakakakun massasta tuli juuri toivotun silkkisen sileä ja työläämmästäkin pohjasta vaivattomasti tasainen. Myös mantelimaidon valmistus sujui kuin lasten leikki eikä jäljelle jäänyt liiemmin ylimääräistä, hyödyntämätöntä massaa! Tämä viikunahillokin oli helppo valmistaa ilman, että mun tarvi menettää hermoja massan leviämisestä pitkin kannun seinämiä.

Kaikenkaikkiaan oon tosi tyytyväinen uuteen blenderiini. Käyttömukavuus ja tehokkuus kun on kuitenkin ne tekijät, mitkä loppuviimein määrittää sen kuinka paljon blenderiä tulee käytettyä ja uskoisin viimeaikaisen aktiivisuuteni puhuvan ainoastaan hyvää Wilfan puolesta 🙂

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Katjapop kirjoitti:

    Moikka! Ootko edelleen tyytyväinen raw fueliin? Itellä gizmosta aika jätti ja vitamixista haaveilen mutta pakko ensin perehtyä vähän halvempiinkin malleihin ?

    • Aino kirjoitti:

      Heippa! Ja sori.. oon tainnu unohtaa vastata sun kommenttiin 🙂 Oon tosi tyytyväinen Wilfaan, edelleen. Meillä on töissä Vitamix ja pakko myöntää etten oikeasti huomaa niissä hirveästi mitään eroa… Wilfassa tosin on vähän leveämpi se kannun pohja, joten se on välillä vähän helpompi puhistaa (toki riippuen siitä mitä tekee) 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.