Hae
Aino Mäkelä

Onko torstaita ilman toivetta?

Hiphei mussukat ja ihanaa, auringontäytteistä torstaita!<3

Heräsin just täydellisiltä päikkäreiltä virkeänä auringonpaisteen täyttämään iltapäivään – vielä laittaessani nukkumaan oli synkkää ja pilvistä, vaikka aamu olikin ihanan aurinkoinen. Nyt tekee vaan mieli lähtä ulos kirmailemaan ja nauttimaan tuosta ilmasta! Laittakaahan tekin lenkkitossut jalkaan ja käykää vaikkapa kaupassa kävellen auton sijaan, kummasti piristää tuo ulkoilma keskellä rankkaa viikkoa.

Mutta nyt taas toivepostausta luvassa – tälläkertaa urheilu- ja lisäravinteista joita käytän 🙂 Mä käytän näitä tuotteita siis mun normaalin ruokavalion tukena enkä missään nimessä suosittele ravintolisillä korvattavan oikeaa ruokavaliota. Terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio on kaiken A ja O, ilman sitä hyvää pohjaa ei näillä lisäravinteillakaan ole samanlaista potkua!

Ja muistakaahan, että postaustoiveita saa laittaa aina jos sellaisia vaan mieleen tulee – kommenttiboksi on avoinna sitä varten!

Urheiluravinteita en oikeastaan paljoa käytä – oikeastaan ainoastaan palautusjuomaa salitreenin jälkeen ja urheilujuomaa potkunyrkkeilytreenien aikana. Vaikka täällä onkin kuvia kaikenmaailman patukoista viimepäivinä pyörinyt, en mielelläni korvaa edes välipaloja energia/proteiinipatukoilla vaan hommaan energiani ihan vaikkapa hedelmistä tai leivästä 🙂

Palautusjuomana mulla on tällähetkellä StarNutritionin Whey80 -heraproteiinia. Se on siis aikalailla samaa tavaraa kuin ihan perus kaupoista saatavat FASTin tuotteet. Siinä on hiilarien ja protskujen suhteet mun käyttötarkoitukseen kohdillaan – eli vähän hiilareita ja paljon protskuja. Hiilareita mä treenin jälkeen saan sitten ihan siitä oikeasta ruuasta eli tää palautusjuoma on pääsääntösesti proteiinilisänä ja lihaksenkasvun tukena 🙂 Tällähetkellä mulla on kaapissa mansikan, vaniljan ja suklaan makuiset pussukat sekä aiemmin oon käyttänyt kookoksen ja sitruunajogurtin makuista – kaikki on ollut oikeen hyviä ja aina oon ne sekoittanut veteen. Koskaan ei oo ollu vaikeuksia saada niitä kurkusta alas 😉

Oon nyt kuitenkin pohtinut, kun pussit alkaa taas uhkaavasti tyhjentyä, että tekisin seuraavaksi tilauksen Fitnessgurulle sillä oon kuullut paljon kehuja niiden OneWhey -palkkarista ja nuo maut houkuttelee kokeilemaan...

Onko teillä kokemuksia Fitnessgurulta tilaamisesta ja tuotteista? Entä makusuosituksia?

Urheilujuomana mulla on tällähetkellä käytössä Maximin Hypotonic Sports Drink ja Total Hydration – niitä tosiaan käytän yleensä vaan potkunyrkkeilytreeneissä, sillä ne on aina pitkäkestoista rääkkiä ja koen että niiden aikana on hyvä saada vähän energiaa – hiilareita ja suoloja. Yleensäkkin urheilujuomia on ihan hyvä käyttää, jos ohjelmassa on jokin pitkä ja kuluttava treeni, kropasta kun hikoilun mukana poistuu muutakin kuin nestettä 🙂

 

Sitten muut lisäravinteet, eli superfoodit joita mun kaapeista tällähetkellä löytyy. Nää tuotteet on pääsääntöisesti CocoVi:n ja käytössä mulla päivittäin 🙂

Hamppuproteiini tuli kuvioihin vielä silloin, kun en syönyt lihaa säännöllisesti ja kaipasin lisää proteiinia ruokavaliooni. Hamppuproteiini sisältääkin noin puolet todella hyvänlaatuista kasviproteiinia! Proteiinin lisäksi hamppuproteiinista saa paljon kuituja sekä tärkeitä rasvahappoja. Laitan sitä aina aamupuuron joukkoon, mikä tekeekin puurosta aika houkuttelevan näköistä ;D

Kookosöljyä käytän päivittäin joko puuron tai smoothien seassa sekä joskus jopa paistorasvana. Kookosöljyn käytön aloitettuani mun ihon ja hiusten kunto on parantunut huomattavasti! Sitähän vois käyttää myös rasvana, mutta mä nautin sitä vaan sisäisesti 🙂 Kookosöljystä saadaan siis paljon tärkeitä, harvinaisia rasvahappoja – vaikka se onkin tyydyttynyttä rasvaa, sen terveysvaikutukset on huomattavat!

Käytän myös pellavansiemenrouhetta – sehän nyt ei oo varsinainen superfood, mutta pidän sitä erittäin tärkeänä osana mun ruokavaliota. Syön sitä joka päivä ruokalusikallisen verran joko puuron tai smoothien mukana, lisään sitä myös usein mun leipomuksien joukkoon 🙂 Pellavansiemenrouheen avulla pidän mun ruuansulatuksen kunnossa.

Aamupuuro – lisänä hamppuproteiini, kookosöljy ja pellavansiemenrouhe

Chiasiemeniä käytän niiden sisältämien välttämättömien rasvahappojen vuoksi 🙂 Niiden lisäksi niissä on paljon proteiinia, kuitua, antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja. Yleensä käytän näitä aina smoothieissa – parasta on, kun tekee smoothien illalla valmiiksi jääkaappiin ja chiasiement sitten yön aikana ”hyytelöityy”, silloin sen ravinteetkin imeytyy parhaiten!

Maca-jauhetta käytän sen fyysistä suorituskykyä parantavan ja stressiä lievittävän vaikutuksen vuoksi. Se sisältää paljon aminohappoja, vitamiineja, kasvisteroleja sekä kivennäis- ja hivenaineita. Macaa laitan aina smoothieiden joukkoon – monet sanoo, että se maistuu pahalle mutta mun mielestä jopa sen tuoksukin on huumaavan hyvä! 😀

Brahmi-yrttijauhe oli täysi heräteostos, mutta jää kyllä varmasti käyttöön pidemmäksi aikaa. Se parantaa kognitiivisia kykyjä, oppimista ja muistamista – juttuja, jotka tälläselle pääsykokeisiin valmistautuvalle on aika tärkeitä 😉 Tämäkin hurahtaa aina smoothien mukana kurkusta alas.

Maca-jauhetta, chiasiemeniä, kookosöljyä ja spirulinaa – aika vihree, eikö? 😉

Spirulina toimii mulla B-vitamiinien lähteenä – erityisesti B6 & B12 -vitamiinien puutostilat on yleisiä paljon liikkuvilla, joten meidän valmentaja suositteli pitämään huolen niiden riittävästä saannista. Se sisältää muitakin urheilijoille tärkeitä ravinteita, esimerkiksi ihan hulluna proteiinia!,  ja on ilmeisesti yksi maailman ravinnerikkaimmista aineista. Spirulinalla on myös kehoa puhdistavia vaikutuksia. Vaikka vähän pahalta se maistuukin, niin mä aina aamuisin sekoitasin sitä vesilasiin ja hurautan kurkusta alas – ellen oo sitä laittanut valmiiksi smoothieen 🙂

Aloe vera -juoma on mun uusin tuttavuus – itseasiassa oon käyttänyt sitä vasta pari päivää, hahha! Elikkäs otan tuota juomaa aina aamuisin ja sen avulla pitäisi mm vastustuskyvyn parantua, ihon puhdistua sisäisesti ja parantaa ravintoaineiden imeytymistä. Lisää voi lukea täältä!

 Siinä mun aamudrinksut ;-D

Pääsääntöisesti yhdistän näitä superfoodeja siis smoothieissa, joita nautin ennen treeniä antamaan lisää energiaa. Erityisesti kookosöljy ja maca-jauhe on siinä aivan huippuja, niiden vaikutuksen oikeasti ihan tuntee! Näiden mun luettelemien vaikutuksen lisäksi aineet vaikuttaa kroppaan ja terveyteen positiivisesti paljon laajemminkin.

Mitä superfoodeja te käytätte, jos käytätte?
 

Ja koska oon tänään erittäin hyvällä tuulella, niin toteutetaan samalla kertaa sitten useampi toive 😉 Tässä teille vielä siis sen banaani-avokadojätskin resepti – tää itseasiassa sopii tähän postaukseen kuin nenä päähän sillä tätähän vois nimittää vaikka superfood-jätskiksi! Tosin jätskin voi tehdä ilman niitäkin, sillä nehän ei varsinaisesti koostumukseen vaikuta – ravintoarvoihin vaan.

AINEKSET
jäädytetty banaani
½ avokado
1dl maitoa
1tl kaakaojauhetta
1rkl pellavansiemenrouhetta
1rkl chiasiemeniä
1tl maca-jauhetta
1tl kookosöljyä

Ja teko on älyttömän helppoa: kaikki ainekset blenderissä sekaisin ja sitten seos kaadetaan kulhoon ja laitetaan pakastimeen. Pakastimessa jätskin kannattaa antaa olla vähintään puolituntia – jos sitä pitää siellä kauemmin niin sitä kannattaa sekoitella välissä 🙂

Lähtet: täältä ja täältä

14 kommenttia

 1. Rita kirjoitti:

  Fitnessgurulta tilaaminen on kyl ihan ehdottoman helppoo! 🙂 Itse maksoin paypalilla, koska en omista luottokorttia. Tilasin sunnuntai-iltapäivänä, ja jo keskiviikkona olivat koittaneet toimittaa mulle niitä kotiin! Sähköpostiin saa seurantailmoituksen, jonka avulla voi seurata paketin liikehdintää. Mulla on OneWhey-jauhetta (ei isolatea) ja makuna vanilla-wildberry, on kyllä ihan ältsihyvää… 😉 Seuraavaksi aion tilata joko OneWhey Isolatea minttusuklaan makuisena tai OneWheytä suklaa-hasselpähkinän makuisena. Apua, kuin polttelee jo… 😀 Mut en voi ehdottomasti mitään muuta ku suositella!

  • Aino kirjoitti:

   Oiii ihanan nopea toimitus! Mä oon just himoinnu tota suklaa-hasselpähkinää ja pistaasi-kookosta, tykkään aina tilata useemman purkin kerralla niin ei tartte samanmakuista jokakerta juoda 😛

  • Anonymous kirjoitti:

   Paljon tuolla Fitnessgurulla on toimistusmaksut eli tuleeko kalliimmaksi tilata Ruotsista kuin jos tilais tuotteet Suomesta (fitnessfirst tms..) ?

  • Aino kirjoitti:

   Mä en itseasiasiassa oo ihan varma..! Joku asiasta tietävä vois kertoa enemmän, muakin nimittäin kiinnostais tietää:) Fitnesstukullahan ainaki. Suomessa on aika hintavat postarit, 7€…

  • Rita kirjoitti:

   Jos tilaa yli 500kr kerralla eli just joku 2 purkkii ja sheikkerin niin toimitus ilmaista, muuten toimitus 69kr eli joku 7e, mutta kun suhteuttaa sitten niitä itse purkkien hintoja vaikka Fitnesstukun hintoihin niin kyllä siinä säästää pitkän pennin. Porukalla tilatessahan tosta on hyötyä, kun saa ne postarit veke aika äkkiä jos on useempi ihminen tilaamassa.. 🙂 En voi kun suositella!

  • Aino kirjoitti:

   Kiitti tiedosta Rita!

 2. Anonymous kirjoitti:

  Hei,osaisitko suositella jotain proteiinijauhetta smoothien sekaan laitettavaksi? niin että niistä saisi sen myötä hieman tukevampia?

  • Aino kirjoitti:

   Hmmm no mä käytän aina ihan tota Whey-80:ää, muita en oo kokeillut niin en osaa niistä sitten sanoa.. Jos teen esim banaani-avokadopirtelön veteen ja lisään mitallisen protskujauhetta sekaan niin kyllä siitä tulee paksumpaa:)

 3. Anonymous kirjoitti:

  Nää ruokavalio jutut on aina yhtä kiinnostavia, tässä tuli paljon hyödyllistä tietoa! kiitos!

 4. Maria Paradise kirjoitti:

  Hei ! Todella hyvä blogi, kiitos! 🙂 Ihanaa kevättä.http://paradiseinu.blogspot.fi/ !!

 5. Essi kirjoitti:

  Todellakin suosittelen tilaamista Fitnessgurulta! Mulla on OneWheytä kiivi-jogurtin makusen, se on niiiiin hyvää. Varsinkin kun laittaa sekä vaniljan makusta protskua vähän sekaan, niin aaah oon taivaassa!! Juon sitä muutenkin vaan sillon tällön, ku se on nii hyvää 😀 Lisäks mulla on mansikka-valkosuklaa, mut petyin siihen ku maistu normi mansikalta, mutta ei siis pahalta kuitenkaa:) Noi Fitnessgurun OneWhey’t on paljon makeempia kun normista proteiinit on ja vähä ”kermaisempia” ja makeampi eli niihin saa laittaa enemmän vettä, mut silti ei koostumus mee liian vetiseksi. Eli jos tykkää pirtelömäisestä protskusta ja semmosesta jossa on makua, niin suosittelen;) Ite haaveilen kookos-pistaasista ja cappuchinosta, ne tilaan seuraavaksi (8

  • Aino kirjoitti:

   Joo siis mulla varmasti tulee olemaan ongelmana, että mitkä maut valitsen.. siellä on niin paljon ihanan kuulosia! Just tuo kiivi-jogurttikin, mmmmm :DJa just tommosta vähän ”kermasempaa” proteiinia oon kaivannut, toi mun nykynen on vähä sellanen et jos erehtyy laittamaan liikaa vettä niin sitten se menee vähän pilalle :/ Kiitos Essi suosituksista! Nyt mulla on hirvee kiire tyhjentää nuo nykyset pussukat, kun rupes kuumottelemaan niin paljon tehdä tilaus 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.