Hae
Aino Mäkelä

Q&A: Minä ja arki

Tässä nyt ois ensimmäinen osa kysymyksistä joita mulle laitoitte tulemaan 🙂 Yritin jakaa nää karkeasti eri aihealueisiin ja nää kysymykset koskeekin aikalailla mua ja mun arkea.

Jos vielä joku juttu mietityttää, niin kysymyksiä saa toki edelleen esittää! Näitä vastauspostauksia kun on vielä tulossa ainakin muutama 🙂

Nollatoleranssi

Millainen on sun tyypillinen liikuntaviikko?
Mun viikot on aika eläväisiä, joten mitään tiettyä rytmiä mulla ei liikunnan suhteen ole. Pyrin kuitenkin liikkumaan päivittäin: neljä/viisi kertaa viikossa sekä kovatehoista crossfit-treeniä että rauhallisempia kävelylenkkejä, sekä pari kertaa viikossa kehonhuoltoa/joogaa. Lepopäivät pidän aktiivisina eli silloin yleensä käyn juuri kävelyllä tai teen rauhallista yin-joogaa.

Joogaatko?
Joogaan, enkä luopuis mistään hinnasta 🙂 Aloitan aamut lähes aina asanasarjoilla ja inversioilla, sekä käyn ari kertaa viikossa ohjatuilla tunneilla. Joskus teen kotona youtuben tahdissa jotain harjoituksia, varsinkin jos kroppa on erityisen juminen tai oireilee poikkeuksellisesti.

amazonia-16

Mikä on mielestäsi sinussa parasta?
Tietoisuus omasta itsestäni. Se tekee mun olosta rauhallisen ja itsevarman, arjesta mutkattoman, mielestä avoimen ja ymmärtäväisen – unohtamatta positiivisuutta.

Mitä kirjaa luet tällä hetkellä?
Biohakkereiden käsikirjaa! Hain sen toissapäivänä postista ja oon jäänyt siihen ihan koukkuun. Kevyempänä vastapainona on tällähetkellä ”Ylpeys ja ennakkoluulo”, joka on yks mun lempparikirjoista – luenkin sitä nyt varmaan jo kuudetta kertaa. Äänikirjana puolestaan kuuntelen Harry Pottereita, ihan parhaita!

Oonko enemmän pihi vai säästeliäs ihminen, miksi?
Säästeliäs. Koen olevani järkevä ja vastuullinen kuluttaja, ja yritänkin tehdä valintoja jotka palvelee sekä mua, muita että ympäristöä. Vaatteiden suhteen tosin teen välillä ihan tyhmiä heräteostoksia…

Retkieväs

Mitä asioita ilman en vois elää?
Oi tää oli ihana! Yksinkertaisesti pärjäisin kyllä loistavasti ilman kaikkea muuta, mutta ystävistä ja perheestä en haluais luopua mistään hinnasta. Tulisin varmasti hulluksi ilman. Ja pakko myöntää ettei normaalin arjen pyörittäminen tai töiden teko ei oikein sujuis ilman puhelinta, mutta ois aivan mahtavaa olla riippumaton materiasta.

Miten luomutukan kanssa menee?
Hyvin! Ja jatkuvasti paremmin itseasiassa. Lomalla kyllä hiostavan ja kuuman ilman takia käytin normaalia enemmän soodaa sen pesemiseen, mutta muuten riittää että vesipesujen ohella käytän sitä vaan noin kerran kahteen viikkoon mikä on tosi jees! 🙂 Tukka on myös viimeaikoina kasvanut tosi paljon, mikä on yllättäny positiivisesti.

Pidätkö luentoja?
Välillä, jos mulla on hyvä sauma valmistautua kunnolla ja se on muutenkin ajallisesti mahdollista 🙂 Nykyään kuitenkin muut työt pitää niin kiireisinä, ettei luennoille oo liiemmin aikaa – varsinkaan kun en niistä suorastaan mitään itse hyödy sillä en pysty tällä hetkellä ottamaan edes asiakkaita.

hormonit-6

Miten vietät joulua? Mikä on sinulle tärkeintä / mikä on parasta joulussa?
Oon jo parina vuonna leikitellyt ajatuksesta, että lähtisin jouluksi ulkomaille, mutta ei… En mä vaan pysty! 😀 Joulu on mulle tosi arvokasta aikaa hiljentymiselle ja rauhoittumiselle. Unohtamatta perhettä, joka on mulle todella tärkeä. Tänäkin vuonna siis matkustan vanhempien luokse ja otan siellä rennosti, kokkailen ja leivon mun tyylisiä jouluherkkuja ja nautiskelen niistä yhdessä perheen kanssa 🙂 Se kiireettömyys, läheiset ja lämmin fiilis on varmasti se tärkein juttu. Kotikulmilla nään aina myös kavereita ja saatan jopa innostua lähtemään Tapsantansseihin!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.