Hae
Aino Mäkelä

Laku-vadelmamousse

Laku-vadelmamousse

Viikonloppuna mulla teki mieli jotain hyvää, mutta en yhtään tiennyt mitä. Vitsi, miten ärsyttävä tunne se on! Mulla oli oikeastaan vähän kipeä olo ja vähän laiskottikin, joten kaipasin jotain raikasta mikä hurmais mun makuhermot, mutta mikä ei ois liian vaikeaa valmistaa.

Aina tälläisen valinnanvaikeuden iskiessä rupean selailemaan blogin arkistoja ja tällä kertaa mun silmiin osui mun entinen herkkuresepti appelsiini-suklaamousse ja innostuin heti! Muistin, kuinka se oli ollut mun monien iltojen pelastus ja miten nopea se oil valmistaa. Mutta koska mulla ei tehnyt mieli appelsiinia eikä suklaata päätin vähän fiksailla reseptiä uuteen uskoon ja näin syntyi uusi lempparimousse, jonka makuparina loistaa lakritsi ja vadelma.

Laku-vadelmamousse

Laku-vadelmamousse

2 valkuaista
2 keltuaista
banaani
1 dl kookosmannaa
2 dl vadelmia soseutettuna
2 rkl kookosöljyä
2 tl lakritsinjuuriuutejauhetta
ripaus suolaa

Laita kookosmanna sulamaan vesihauteeseen. Muussaa banaani soseeksi ja sekoita sen joukkoon kananmunan keltuaiset. Laita valkuaiset toiseen astiaan ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi, niin että se pysyy kulhossa vaikka käännät sen ylösalaisin. Lisää banaanin ja keltuaisten joukkoon kookosmanna ja sekoita tasaiseksi minkä jälkeen voit nostella valkuaisvaahdon varovaisesti sen joukkoon.

Jaa sekoitus kahteen eri kulhoon ja lisää toiseen lakritsinjuuriuutejauhe sekä suola ja toiseen vadelmasose ja sula kookosöljy. Nosta kulhot jääkaappiin vähintään tunnin ajaksi odottelemaan, minkä jälkeen voit yhdistää niistä herkulliset annokset ja koristella vaikka lakupoppareilla, vadelmalla ja lakritsirouheella.

Laku-vadelmamousse

Helppoa, herkullista ja täysin synnitöntä! Eli ihan täydellinen jälkkäri tai vaikkapa välipala ihan sellaisenaan. Ja jos et oo koskaan kokeillut lakritsin ja vadelman yhdistelmää niin voin paljastaa jo nyt: se vie mennessään!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.