Hae
Aino Mäkelä

Näin treenaan: ennen & nyt

Moikka!

Musta tuntuu, että nyt kun vuosi on vaihtunut niin mä oon saanut jonkun aivan uuden vaihteen päälle – ihan kaikessa mitä teen! Raskaan loppuvuoden jälkeen mun keksittymiskyky ja motivaatio on puhjennut kukkaan, ja vitsit mä nautin tästä.

Musta on ihanaa, kun tää energisyys ja innostus heijastuu koko mun arkeen eikä vaan pelkästään sinne treenien pariin! Toista se oli ennen.. oikeastaan on tosi hassua miten paljon mun treenitottumukset on muuttuneet vuosien varrella. Siitä inspiroituneena aloin muistelemaan kuuden vuoden taakse ja sen aikaisiin treenitottumuksiin..

Näin treenasin 6 vuotta sitten

VIIKKO 2
Maanantai
Aamulenkki 45min + Salitreeni 1h 22min
Tiistai 
Lepo
Keskiviikko
Salitreeni 1h 24min
Torstai
 Hydrobic 45min + Aquazumba 45min
Perjantai
Salitreeni 1h 23min
Lauantai
Sulkapallo 1h + salitreeni 1h 20min
Sunnuntai
Salitreeni 1h 25min + palauttava kävely 1h

VIIKKO 3
Maanantai Aquazumba 45min + vesijuoksu 30min
Tiistai Salitreeni 1h 18min
Keskiviikko Lepo
Torstai Salitreeni 1h 27min + Hydrobic 45min + Vesijuoksu 20min
Perjantai Kuntopyöräily 30min  + Salitreeni 1h 27min + Sulkapallo 1h
Lauantai Lepo
Sunnuntai Aamulenkki 1h 32min + Salitreeni 1h 19min

VIIKKO 4
Maanantai Aamulenkki 1h 6min + salitreeni 1h 20min
Tiistai Salitreeni 1h 16min + hydrobic 45min & vesijuoksu 25min
Keskiviikko Salitreeni 1h 15min
Torstai Kotitreeni vatsoille 25min
PE-SU LEPO

Nää kaikki on siis otteita mun blogikirjoituksista tammikuulta 2013 😀 Muistan, että mulla oli tuolloin ajatuksena kasvattaa lihasmassaa ja kiinteytyä, mutta oikeasti menin ego edellä. Mitä enemmän treenasin ja mitä enemmän sain kommentteja, kuinka olin laihtunut, sitä enemmän mun ego riemuitsi! Ja vitsi sitä fiilistä, kun ne vatsapalat alkoi vihdoinkin vähän erottumaan!

Tuohon aikaan käytin oikeastaan kaiken vapaa-aikani liikuntaan ja maksimoin energiankulutukseni kaikin mahdollisin tavoin ja mun motto oli varmasti ”enemmän on enemmän”. Ja kyllä! Kyllähän mä laihduin. Samalla myös suolisto meni ihan rapakuntoon ja mun hormonitoiminta meni niin pahasti vinksalleen, että kuukautiset oli yli kaksi vuotta pois..

Kuinka treenaan nyt

Enää en pidä treenipäiväkirjaa, sillä en koe siihen tarvetta. Enää mua ei motivoi ulkonäkö eikä sen muokkaaminen, vaan ihan muut asiat! Saan treenaamisesta paljon energiaa ja se on mulle tärkeä voimavara etenkin huonoina päivinä. Treenaan, koska se on hauskaa ja saan tehdä sitä hyvässä seurassa.

Treenaaminen on mulle myös tapa ylittää itseäni ja täten vahvistaa mun itsetuntemusta, mikä heijastuu mun koko elämään aina ihmissuhteista työelämään. Kun onnistun jossain, musta tuntuu että pystyn ihan mihin vaan!

Nykypäivänä oon myös paljon järkevämpi treenaaja. Parin loukkaantumisen jälkeen mun tavoitteena on ennenkaikkea vahvistaa mun kroppaa, jotta se pysyis ehjänä. Sen vuoksi myös palautuminen ja kehonhuolto on nykyään tosi tärkeässä roolissa 🙂

Ajatuksena mulla olis treenata vähintään kolmesti viikossa ja siihen päälle tulee tietysti palauttavat metsälenkit koirien kanssa. Joskus se kolme kertaa tulee täyteen ja joskus ei – ja joskus treenaan jopa enemmän 😉 Oon todennut että kolme kertaa viikossa on sopiva määrä mun arkeen, jossa vapaa-ajalla on nykyään muutakin tekemistä kuin pelkkä punttien nostelu. Motto on siis nykyään kääntynyt päälaelleen ja voisi ollakkin ennemmin ”laatu korvaa määrän”. Ja hei – kyllähän hyvässä seurassa nauraminenkin kehittää vatsalihaksia! 

Millaisia teidän treeniviikot on? Onko treenien määrä vuosien saatossa vähentynyt vai lisääntynyt, ja mikä teitä motivoi treenien pariin?

<3 Aino

SEURAA MYÖS: IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.