Hae
Aino Mäkelä

Huoleton helmikuu: Pieniä tekoja

Ensinnäkin ISO KIITOS eilisen sokeripostauksen kommenteista. Kiitos! Olin eilen päivän Tampereella koulutuksessa ja kotimatka sujuikin leppoisasti niitä lueskellessa. Vastailen niihin heti paremmalla ajalla, kunhan ensin hoidan yhden tentin ja Sokoksen kakkukekkerit pois alta sekä juhlistan ystävän syntymäpäiviä.

Tammikuun asukuvat

Takki: Nikita / Kumisaappaat: Viking

Viimeaikoina hommaa on riittänyt ja välillä liiaksikkin asti. Olen pohtinut paljon mistä vähentäisin, mutta kuten tavallista: ei ole mitään mistä haluaisin luopua. Pyysin teitä viikko sitten miettimään, onko teidän elämässä asioita jotka vie teiltä enemmän energiaa kuin tuo mukanaan. Omassa arjessani sellainen on aikatauluttaminen, joka voi olla joko uskamaton voimavara tai kaaosmaisen stressin luoja.

Pitääkseni pakan kasassa ja hymyn huulilla läpi pitkän päivän ilman, että korttilinna romahtaisi käytössäni on mitä parhain työkalu: rauhallisia hetkiä itseni kanssa kolme annosta päivässä. Se on pieni aika, jolla on uskomaton voima – varsinkin niinä hetkinä, kun tuntuu ettei loppupäivästä selviä hengissä.

Ensimmäisen hetken itseni kanssa vietän heti aamusta joogaten: aurinkotervehdyksiä sekä yleensä pieni kehoa avaava, liikkuva flow. Jooga parantaa keskittymistä, vahvistaa itsetuntoa ja antaa energiaa. Onko parempaa tapaa aloittaa aamua?

Lounaani pyrin syömään rauhassa, ilman puhelinta ja silmät kiinni keskittyneesti pureskellen – aistien ja nautiskellen ruoan eri mauista. Se on retki, joka vie pois nykyhetkestä juuri sinne minne mielikuvitus vain haluaa. Aina siihen ei tosin ole mahdollisuutta ja silloin saatan vain lukkiutua hetkeksi vessaan sulkemaan hetkeksi silmäni ja hengittämään syvään viidesti, hahha!

Hetki itseni kanssa tarkoittaa sitä aikaa, jolloin olen riippumaton muista. En näprää puhelinta tai kaipaa seuraa ympärilleni. Ne on hetkiä, jolloin olen täysin oma itseni omien ajatuksieni kanssa – niitä hetkiä, jolloin kuulostelen mitä mulle kuuluu. Silloin huomaan, jos korttitalo on alkamassa sortumaan.

Aamuhetkestä on hyvä aloittaa sillä se on kaikista helpoin toteuttaa. Sille ei tarvi löytää erikseen aikaa, kun voi vain herätä hieman normaalia aikaisemmin. Eikä sen tarvi olla joogaa tai mitään ihmeellistä, joskus itsekin vain istun lattialla teemuki kädessä ja kaivan varpaiden välejä. Mutta se voi olla joogaa, jos nautit siitä.  Aamuhetken aikana voi myös tehdä päätöksen siitä, että tulevasta päivästä tulee hyvä. Ja silloinhan siitä tulee 😉

Millaisia keinoja sä oot todennut hyväksi pitääksesi elämäsi hallinnassa?

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Armi kirjoitti:

    Yksinkertaisesti mulle paras hallintakeino omaan elämään on viikottainen terapia. Tunti psykologin kanssa tekee miulle ihmeitä ja huomaan heti jos en pääsekkään sinne – 1,5 viikkoa ja olen stressaantunut, ahdistunut, yritän tehdä kaikkea ilman päätä ja häntää… Tykkään myös hälinähetkinä tehdä tuota samaa kun sie, eli lukkiudun pimeään vessaan hetkeksi hengittelemään. Nopea helpotus 🙂
    Tuli vielä sokerista mieleen – kumpaa suosisit mielummin, keinotekoisia makeutusaineita vai sokeria, jos olisi pakko valita esim. syötävä suklaa? Kumpi on mielestäsi pahempi valinta ja miksi? 🙂

  2. sanni kirjoitti:

    Itsekin pitäis arjen keskellä osata antaa enemmän aikaa itselleen, mut jotenkin sitä aina päätyy vaan juokseen paikasta toiseen kauheella kiireellä ja unohtaa pienet rentoutumishetket kokonaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.