Hae
Aino Mäkelä
Kaupallinen yhteistyö

Kuivan talvi-ihon pelastus

Kaupallinen yhteistyö: PUR Hyvinvointikauppa

Musta on ihanaa, että mun lähipiiristä löytyy paljon osaavia omien alojensa ammattilaisia, jotka on yhden ääniviestin päässä auttamassa oli ongelma sitten mikä tahansa. Ja erityisen ihanaa on, että mulla on mahdollisuus jakaa näitä oppeja ja oivalluksia myös teille! Kuten nyt, kun kerron teille pittaihosta ja sen hoittamisesta, johon oon saanut paljon apua mun ystävältä Rosilta joka työskentelee kosmetologina PUR Hyvinvointikaupassa.

Mutta ihan ensimmäiseksi: jos ayurveda ja pitta on teille vielä vieraita käsitteitä, niin suosittelen ihan ensimmäisenä tutustumaan aiheeseen esimerkiksi Surya Ayurvedan sivuilla. Parhaimmillaan se syventää sun käsitystä itsestäs ja kehostas, ja sitä kautta mullistaa sun elämän – ja pahimmillaan vie vain hetkisen sun ajasta 😉

Mä oon itse kehotyypiltäni pitta ja oonkin kirjoittanut paljon aiheeseen liittyen, muun muassa pittaruokavaliosta. Kuitenkin yksi tärkeistä osa-alueista on jäänyt melkein kokonaan huomiotta ja se on pitta-iho. Se johtuu ehkä siitä, ettei mun omat pittaongelmat heijastu voimakkaasti iholle – paitsi näin talvisin..

Pittan lailla pittan iho koostuu tulen ja veden elementeistä ja se on itseasiassa suomalaisille kaikista tyypillisin ihotyyppi! Pittan iho onkin herkkä ja lämpöinen, ja usein öljyinen t-alueelta. Sen yleisimpiä ongelmia on akne, atopia, punoitus, rosacea sekä voimakas kuivuus ja tukkeumat joista itsekin kärsin – etenkin näin talvisin. Vaikka mun iho on muuten tosi hyväkuntoinen, niin kasvoilla on ollut aina paljon pieniä harmittomia mustapäitä.

Epätasapainossa olevan pittan iho on erityisen altis punoitukselle, ärsytykselle ,tulehduksille, ylimääräiselle öljyydelle ja aknelle. Puolestaan pittan ollessa tasapainossa pittan iho hehkuu! Ei siis ihme, että saan kehuja hehkuvasta ihosta niin usein  🙂

Talvi on mulle itselleni sitä aikaa, kun mun iho kuivuu ja se onkin itseasiassa pittan iholle tyypillistä. Ongelmia mulle aiheuttaa myös se, että kylmällä mä oon palellut tosi herkästi ja sen vuoksi ”sortunut” syömään kaikkea lämmittävää mikä ei tee pittalle eikä pittan iholle hyvää.. Veikkaan, että ne lämmittävät ruoat on yhdessä kylmän ja kuivan ilman kanssa saaneet mun ihon oireilemaan entistä enemmän.

Onneksi sain tänä talvena hätäapua PUR Hyvinvointikaupalta, josta sain testiin ihastuttavan Rasasaran Pitta Starter Kitin.  Musta on ihan mieletöntä, että kaikki Rasasaran tuotteet valmistetaan käsityönä ja niissä käytetään vain 100 % luonnollisia ja syötäväksi kelpaavia ainesosia, suositaan luomusertifioituja ja biodynaamisesti viljeltyjä raaka-aineita sekä vapaana ja villinä kasvaneita kasveja ja ayurvedisia yrttejä!

Pittapaketti sisältää kaiken, mitä kasvojen päivittäiseen hoitamiseen tarvitsee: Kasvosaippuan puhdistukseen, Kasvoöljyn ihon ravitsemiseen, Kasvoveden kosteutukseen ja Kasvonaamion&kuorinnan yhdistelmän.

Pakkauksesta löytyi ihania tuotteita, jotka on suunniteltu juuri pittalle eli herkälle sekaiholle jossa on myös epäpuhtauksia. Jes! Jo hetken käytön jälkeen huomasin, että tuotteet oli hellävaraisuudestaan huolimatta todella tehokkaita. Ja mikä parasta: raaka-aineiden laatu selkeästi näkyy ja tuntuu myös ihollakin!

Vaikka koko pakkauksen sisältö on ollut mulle tosi mieluisa niin erityisesti oon tykästynyt kasvovesisuihkeeseen, jonka pohjana on ruusuvesi. Ahh! Mun kasvot rakastaa sitä ja mä rakastan sitä ihanan viileää ja raikasta tunnetta, jonka se jättää jälkeensä mun kasvoille. Ja jos toisen suosikin saisi nimetä niin se ois ehdottomasti kasvoöljy, joka tuntuu pelastaneen mun pakkasen raatelemat kasvot.

Vaikka mä oon normaalisti tosi laiska hoitamaan mun ihoa, niin nää tuotteet on motivoinu mua aivan uudella tapaa eikä kasvojen hoito oo tuntunut enää samanlaiselta ikävältä rutiinilta 😀 Siitä saan kiittää hellävaraista saippuaa, joka puhdistaa kasvot tehokkaasti ilman, että kasvot jää kiristävän tuntuiseksi. Se jopa tuntuu ihan siltä, että se on valmis ottamaan kaikki sille tarjotut ravinteet ja kosteuden vastaan! Ja niin varmasti tekeekin, sillä lopputuloksena on niin pehmoinen ja hengittävä iho.

Kun kyselin Rosilta vinkkejä erityisesti talviseen ihonhoitoon ja tuon kuivuuden kanssa taisteluun, niin Rosi antoi mulle tosi toimivia vinkkejä. Rosi suositteli, että käyttäisin kasvoöljyä aamuin illoin ravitsemaan ihoa ja kasvovesisuihketta pitkin päivää puolestaan kosteuttamaan ihoa. Ja ne on kyllä tehneet taikansa! Ja kuivuuden lisäksi myös alkutalven satunnainen punoitus ja epäpuhtaudet on kaikonneet.

Näiden lisäksi Rosi muistutti mua öljyhieronnasta, jonka olin unohtanut lähes täysin.. vaikka se on ehkä yksi parhaimmista jutuista, joita ayurvedan kautta oon oppinut! Ja jos sun iho  tuntuu suihkun jälkeen kuivalta, niin suosittelen kokeilemaan öljyhierontaa. Ideana on siis ennen suihkuun menoa hieroa iholle pumppaavin liikkein kookosöljyä ja antaa sen vaikuttaa kymmenisen minuuttia. Tämän jälkeen öljy huljutellaan kevyesti vedellä pois, muttei kuitenkaan hinkata, jotta iho jää kosteutetuksi. Kookosöljy on tosiaan pittalle paras vaihtoehto, mutta näin talvisin myös lämmittävä seesamiöljy käy!

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua teillekkin! Rosin vinkit sekä pittalle erityisesti suunnitellut ja valmistetut tuotteet on ollu tänä talvena mun pelastus – ja veikkaan, että tulee olemaan tulevinakin talvina.

<3 Aino

SEURAA MYÖS: IG @makelaino / FB RAWinto

Kaupallinen yhteistyö: PUR Hyvinvointikauppa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.