Hae
Aino Mäkelä

Vahva vatsa, heikko alaselkä – kotitreeniä keskikropalle!

Pyöreät pakarat, leveä yläselkä, lihaksikkaat kädet, pyöreät hartiat ja kauas siintävä kiinteä sikspäkki. Siinä on asioita, joita monet treenillään tavoittelee, eikä siinä mitään väärää oo – sitähän minäkin teen 😉 Hahha! Mutta ulkonäköseikkoja tärkeämpää on ajatella kroppaa toimivana kokonaisuutena ja jos sitä ei harjoita tasaapuolisesti heijastuu se ennen pitkään epätasapainona lihasten välillä.

Monesti käykin niin, että treenataan vaan pelkkiä vatsalihaksia ja unohdetaan täysin se korsetin kääntöpuoli eli selkälihakset – jos alaselkä puutuu ja kipuilee herkästi, on hyvä hetki miettiä onko keskivartalon treeni kohdistunut lähinnä vatsoihin.. niissä tapauksissa nimittäin yleensä kehittyy lihasepätasapaino keskikroppaan mikä näkyy alaselän kipuiluna etenkin liikkeissä, joissa keskivartalon tuki on tärkeää.

Tässä onkin sitten erään lukijan toiveesta selkälihasliikkeitä, joita voi yhdistää omaan kotitreeniin 🙂 Alaselkää on helppo vahvistaa ilman minkäänlaisia lisäpainojakin, mutta halutessaan käsiin voi ottaa kevyet käsipainot tai täytetyn juomapullon. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA1. Jalkojen ja käsien nosto päinmakuulla.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Vastakkaisen käden ja jalan nosto päinmakuulla – vuorotellen molemmat puolet.3. Kosketa vastakkaisella kädellä jalkaa selän päällä – vuorotellen molemmat puolet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. ”Soutu”. Työnnä kädet pitkälle suoraksi eteen, lavat irti toisistaan ja vedä rauhallisesti taakse, lavat yhteen yläkropan noustessa kevyesti alustasta.

Ja vielä muutama ekstaliike teille, jotka pystytte hyödyntämään jumppapalloa treenatessa:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA1. Vartalon ojennus jumppapallon päällä – selän yliojennus yläasennossa on turhaa ja sitä tulisi välttää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 2. Jalkojen nosto jumppapallon päällä maaten – samalla saat myös loistavaa treeniä pakaroille ja takareisille!

Muistakaahan siis sikspäkkitreenien ohessa treenata myös selkää! Tasaisesti lihaksikas ja vahva keskiroppa on nimittäin sekä toimivampi että myös kauniimpi entä notkolla oleva 😉 Itse ainakin oon oppinut kantapään kautta, miltä tuntuu jos alaselkä on vatsaan verrattuna liian heikko.. tuntuu leuanvedot ikävältä ja kyykyssäkään ei saa keskikropasta tarpeeksi tukea – varsinkaan, jos vatsalihakset on ihan jumissa jatkuvasta rasituksesta.

Seuraavaksi voisinkin jakaa kanssanne tehokkaan kotitreenin vatsalihaksille, oisko teillä innostusta sellaiseen? 😀

Treeni-iloa kaikille! Ja loppuun vielä loistava palkkarivinkki – oon jo useaan otteeseen hehkuttanut kookosvettä loistavana treenijuomana, mutta yhtälailla sen vaikutukset tehoaa myös treenin jälkeen. RAW2U:lla on viikkotarjouksessa -20% suklaanmakuinen kookosmaitojuoma ja kun siihen sekoittaa suklaanmakuista proteiinijauhetta niin on superherkullinen palautusjuoma valmis! Nam 😉

<3 Aino

4 kommenttia

  1. Mervi kirjoitti:

    Ehdottomasti kiinnostusta vatsatreeniohjeisiin.

  2. Salla kirjoitti:

    Joo, vatsaliikkeitä tänne, kiitos! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.