Hae
Aino Mäkelä

Pitsaperjantai!

Mähän tosiaan karppasin joskus aikanaan hetken. Löysin silloin tän ”pitsapohja” reseptin, joka nous suosikiksi ja nykyäänkin on käytössä paljon 🙂 Monet karppireseptit, just esim tälläset pitsapohjat jne, on hyviä mulle nykyään kun noudatan vehnätöntä ruokavaliota.

Pohjaan tarvitaan vain viisi kananmunaa:
erottele valkuaiset keltuaisista, vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon keltuaiset sekä vähän suolaa.
Laita 200asteiseen uuniin 10-15minuutiksi ja sen jälkeen lisää täytteet.
Laita uuniin vielä 20minuutiksi ja pitsa on valmis!
 
Helppoa kuin heinän teko! Ja hyvää 🙂 Eikä pohja ainakaan mun mielestä maistu yhtään kananmunalle vaikka pelkkää kananmunaa se onkin 😀 Täytteeksi laitoin itse tonnikalaa, tomaattia, punasipulia, oliiveja ja juustoa 🙂 Parasta tässä ehdottomasti on se, että pohja on ihanan ohut ja rapea eikä vie makua täytteiltä. Mä en ainakaan koskaan oo saanu ohutta ja rapeaa pohjaa jauhoista aikaseksi..

Ootteko kokeillu tällästä vähähiilihydraattista ”pitsavaihtoehtoa”? Tai onko teillä jakaa ohuen ja rapean pitsapohjan reseptiä? 😀

6 kommenttia

 1. Aurora kirjoitti:

  Kiva blogi!:) Kerrotko karppaushistoriaasi? Miksi lopetit? Miten syöt nykyään? Selasin blogiasi ja aika karpisti vaikutat syövän edelleen 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Kiitos!Siis mun kämppiksen kans karpattiin pari kertaa ”kausiluontoisesti” ja oikeastaan jäi siksi koska musta ei tuntunut järkevältä syödä niin jäätäviä määriä rasvaa 🙂 Enkä halua noudattaa tiukasti mitään tietyntyyppistä ruokavaliota tai sulkea jotain mun ruokavaliosta täysin pois.Nykyään noudatan kasvispainotteista ruokavaliota ja aika suhteellisen karpisti joo – mä nimittäin kärsin vehnäallergiasta, joten monet hiilarilähteet on poissuljettuja (ja korvaavat tuotteet aika kalliita). Nyt pyrin kuitenkin lisäämään enemmän hiilihydraatteja ruokavalioon sillä haluan kasvattaa lihasmassaa 🙂

 2. indie by heart kirjoitti:

  Mmmmm uskomatonta mutta täytyy olla totta ! ^^ Kiitosta tästä, täytyy ehdottomasti lisätä ”try these”-listalle.Hauskaa uutta vuotta!Satu Indie by heart

  • Aino kirjoitti:

   Joo, ainakin tää on mun oma suosikki, toivottavasti maistuu sullekkin! 🙂 Hauskaa uutta vuotta myös sulle 🙂

 3. Anonymous kirjoitti:

  Minkä kokoinen tuli? :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.