Hae
Aino Mäkelä

Maanantaimunakas

Tälleen vähän kiireettömimpinä päivinä (tai kun yritän vältellä luentojen katsomista..) kokkailen yleenä jotain ”kertaluontoista”. Otan ruuanlaitolle hetken aikaa päivästä ja valmistan lounaani rakkaudella. Yks tälläsistä omista ikiruokasuosikeista on munakas! Fiilistelen niitä ihan hulluna – ollaan monesti jopa puhuttu, että pitäisi perustaa oma munakasravintola 😀
Lähes poikkeuksetta munakkaat onnistuu ja maku hellii makuhermoja siitkinä huolimatta, että itse ainakin tungen niihin aina vähän mitä sattuu kaapista löytymään? Sen takia munakas on ehkä säilyttänyt suosinsa mun ruokavaliossa, monipuolisuutensa vuoksi 🙂 Ja oikealla tavalla tehtynä, se on myös oikein terveellistä ravintoa!

Tänään mun munakkaaseen pääsii valkosipulia, pinaattia (pakasteesta), tomaattia ja soijarouhetta kahden kananmunan kera. Joskus teen munakkaan yhdestä munasta, joskus kahdesta ja joskus jätän toisen keltuaisen kokonaan pois – riippuu ihan fiiliksestä ja jääkaapin tilanteesta. Mausteina käytin chiliä (ylläri) sekä valkosipulista yrttimaustetta. Kokonaisuudessaan yksi parhaimmista munakkaista, mitä oon hetkeen syönyt!

Yleensä mä aina paistelen nää miedolla lämmöllä (tosin sipulit kuullotan kuumassa öljyssä ja samalla sulata sen pinaatin) ja paistan vaan toiselta puolelta siten, että toinen puoli jää hieman ”lötkömmäksi” 😛 Nam! Myös osittain siksi, että oon äärettömän huono kääntämään niitä ja mua ärsyttää kun lopputulos muistuttaa enemmän kokkelia entä munakasta 😀 Tänään oli taas vähän enemmän kokkelipäivä kylläkin..

Nyt mä jatkan takas luentojen pariin. Terveyden edistämistä ja semmosta ois aiheena – se on oikein jees, mutta en oo vielä päässyt tästä alkukankeudesta yli vaan yritän kehitellä itelle kokoajan jotain muuta tekemistä (järjestelin äskön mun firefoxin kirjanmerkit uudelleen).

Fiilisteleekö muut munakkaita, millasia täytteitä tykkäätte käyttää – enemmän vegeä vai lihapohjasta settiä?

Hallittu kaaos :–D

2 kommenttia

  1. Anonymous kirjoitti:

    Kokeile joskus että vaahdotat ensin valkuaiset, ja lisäät ihan viime hetkellä kevyesti sekoittaen keltuaisen joukkoon. Saa todella kuohkea munakkaan! Ja jos lisäät täytteitä niin ne uppoaa sen sisälle hauskasti 🙂

    • Aino kirjoitti:

      Hei aivan mahtava vinkki! Mä yleensä oon niin laiska, että rikon vaan munien rakenteen haarukalla rikki – kokeilen tota ehdottomasti ens kerralla 😀 Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.