Hae
Aino Mäkelä

Treenikuulumiset

Tiiättekö mikä on paras treenimotivaattori ikinä? No olla kuukausi treenaamatta! Kyllähän mä lomalla toki sukelsin ja vaeltelin viidakossa, mutta mitään varsinaista sporttailua en harrastanut. Ja taisinkin olla sen tarpeessa. Ainakin meikäläiseen treenitauko toimi ku häkä ja nyt juoksen into piukeena treenaamassa hädintuskin malttaen pitää lepopäiviä välissä.

Nää endorfiinit ja uskomaton energiabuusti sekä koko päivän kestävä virne naamalla on vaan yksinkertasesti ihan parasta! Kuka oikeesti ei halua pitää itestään huolta, kun tästä tulee niin mahtava olo?! Kysynpä vaan.

Hikinen huhtikuu
Loman aikana tein itselleni onneksi fiksun treeniohjelman seuraavaksi kahdeksi kuukaudeksi, jonka aikana maltillisesti kasataan kuntoa takas siihen pisteeseen missä se on joskus ollu. Treenit on tietty suunniteltu mun tavotteiden mukaan ja nyt vaan yritän pitää pääni, etten rupea kukkoilemaan itelleni ja innostuksissani ylisuorittamaan.

Treenisykli on maltillinen ja kahden salitreenin jälkeen seuraa lepopäivä. Treenit jakautuu hyvin yksinkertaisesti ylä- ja alakroppaan koostuen kokonaisvaltaisista liikkeistä antaen kropalle just sopivaa kuormitusta ja ärsykettä, joka takuulla puree ja kovaa! Ehottomasti yks parhaimmista jutuista loman jälkeen onkin se tunne, kun lihakset ottaa treenin niin hyvin vastaan eikä domseilta voi välttyä. Hehhe, ja se onneksi pitääkin huolen niistä lepopäivistä sitten 😉Air yoga, Esport Bristol
Pelkkää salia ei kuitenkaan mun treenit oo, vaan joukkoon mahtuu myös kevyttä cardiotreeniä perus arkiliikunnan lisäksi sekä kehonhuoltoa lähinnä joogan muodossa. Mun uutena ”kakkoskotina” toimiikin nykyään uus, upea Esport Bristol jossa pääsen harrastamaan muun muassa air yogaa johon oon täysin hullaantunu! Ja jatkossa mun juttuja ravinnosta voi lukea myös Esportin blogin puolella ja lupaan linkkailla niitä aina sitten tännekkin, jotta ne ei vaan vahingossakaan mee teiltä ohi 🙂

Kokonaisuudessaan varsinaisia treenitunteja viikolle tulee kahdeksasta kymmeneen ja kun siihen vielä lisää päälle muun aktiivisuuden niin siinähän alkaa olemaan jo aika hyvä pakka kasassa! Viikkojen edetessä niin cardion kuin salitreenienkin intensiivisyys kasvaa minkä ansiosta uskon vahvasti saavuttavani tavoitteeni ihan ongelmitta. Ja jos ruokapuoli pysyy hanskassa niin varmasti muutoksen näkee myös peilikuvassakin kesän edetessä, mut se nähään sitten 😉

Ja mikä se tavoite sitten on? Hyvin yksinkertaisesti nostaa voimatasot ja kestävyyskunto normaalille tasolleen levon jälkeen. Ja ennenkaikkea tehdä se maltillisesti! Tällä kertaa aion välttyä ylilyönneiltä, lupaan sen.

<3 Aino

PS. Treenaaminen on parasta!!

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

TRANSLATION: After four weeks without training I’m back in business! And feeling great. I just love exercise and the feeling after it. Who doesn’t love the endorphins?! And the sore muscles after workout as a sign for a effective workout? 

For next two months I have a new training program to get me back to my normal levels with lifting and cardio as well. And not to forget the most important things: rest and yoga, hahha! Being patient and following my program I will reach my goals for sure – no doubt about it.

 

3 kommenttia

 1. Mea kirjoitti:

  Sattuipa sopivasti! Mullakin heinäkuussa edessä kuukauden loma ja mietinki miten järjestän treenit. Jotenkaan en ’uskalla’ kokonaista kuukautta olla treenailematta, huomasitko mitään suurempaa muutosta tona aikana kunnossa tai peilikuvassa? Vähän pelottaa meinaan että vaivalla nostettu kunto sitten rapistus tona aikana ja sitten ollaanki taas lähtöpisteessä 😀 toinen kyssäri; onko kallista harrastaa tota ait joogaa?

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Lomalla harvoin tulee kuitenkaan vaan maattua paikoillaan (varsinkin jos on muuten aktiivinen tyyppi), joten sinällään en jaksais olla huolissaan kuukauden treenaamattomuudesta 🙂 Enkä ite ois ees jaksanut kulettaa treenikamoja mukana sillä tavaraa oli muutenkin ihan tarpeeksi, heheh! 😀

   Ja siis ei se kunto ihan olemattomiin rapistu ja ainakin taas on sit kova motivaatio treenata ja tulokset näkee paljon nopeempaa, ku on vähän hölläilly 😉 Mitään suurempaa muutosta en kyllä peilikuvassa huomannu – ruokavalion muutokset ja sen aiheuttama kropan nesteisyys tietty vähän varmasti huijaa kans omalla osallaan.

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Ainiin ja siis tosta air yogasta, sitä ei voi mitenkään ns. erillisesti harrastaa Esportilla vaan se kuuluu jäsenyyteen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.