Hae
Aino Mäkelä

Vartissa valmis

Oon nyt päässyt vihdoin aika hyvään lomafiilikseen ja oottelenkin jo innolla edessä häämöttävää pidennettyä viikonloppua Berliinissä <3 Niiiin parasta! Lomafiiliksen myötä oon myös onnistunut sekoittamaan mun normaalin päivärytmin, jota oon niin kovasti rakastanut. Oonkin päättänyt, että elokuun koittaessa pyrin taas pääsemään siihen takaisin kiinni. Jos sitten vaikka viimestään syyskuussa ois taas ruodussa, hahha 😉

Aikaiset aamut on ihania – viettipä ne sitten tehokkaasti toimien tai rennosti peitonmutkassa nautiskellen. Halusin nyt kuitenkin koota itseäni inspiroidakseni (ja toivottavasti myös teitäkin!) parhaat vinkit siihen kuinka aamusta saa eniten irti ja miten voi päästä kaikista vähimmällä vaivalla samalla hoitaen kaiken oleellisen!

Kesän viileimmät
1. Mulla kaikista paras tapa pitää aamut tehokkaana on rajottaa puhelimen käyttöä! Instagrammiin, snapchättiin, whatsappiin ja facebookkiin on helppo upottaa moniakin minuutteja, useita kymmeniä, jos niille antaa vallan. Sen vuoksi mä en tutkailekkaan puhelinta ennenkuin oon päässyt turvallisesti ovesta ulos 🙂 Ja sitä kannattaakin jokaisen kokeilla!

2. Laita illalla vettä puolen litran tuoppiin ja jätä se hengaamaan huoneen lämpöön yön ajaksi. Lisää aamulla joukkoon viherjauhetta ja purista puolikkaan sitruunan mehu! Voit laittaa lisäksi myös MSM:ää tai vaihtoehtoisesti nauttia ihan vaan sellaisenaan ilman mitään lisähärpäkkeitä. Vesi on kuitenkin tärkeä ja sillä on hyvä aloittaa aamu kuin aamu. Mä juon ite aina nykyään kaks lasia: toisen savivettä ja toisen just edellämainittua MSM-viherjauhesitruunasoppaa. Ihan paras kombo!

3. Multitasking: harjaa hampaat ja pese naama samalla! Aamuiseen kasvojen puhdistukseen käy hyvin kasvovesi, joka puhdistaa, kosteuttaa ja ravitsee ihoa jättäen sen raikkaaksi ja antaen sille happea. Kasvovesi onkin varsinainen supertuote palauttaen samalla ihon pH-tasapainoakin jättäen ihanan raikkaan olon! Jokaisen naisen ”must have” tuote, ehdottomasti. Mun kesän hittituote on ollut blogin kautta saatu Madaran misellivesi, joka on erityisen tehokas toimien loistavasti puhdistaen jopa silmämeikit!

Superaamu
4. Take-away aamupala. Jos haluaa suoriutua aamusta kaikista nopeiten suosittelen valmistamaan tuorepuuron jo edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan. Monipuolisesti ja fiksusti koostettuna tuorepuuro pitää nälkää pitkään ja antaa paljon tärkeitä ravinteita 🙂 Inspiraatiota voi ottaa vaikkapa tästä superaamun reseptistä! Tuorepuuron voi nauttia joko kotona tai vaikkapa bussimatkalla töihin.

5. Toimi jo illalla, vaikka kuinka väsyttäis. Kannattaa pakata kaikki mitä seuraavana päivänä tarvitsee valmiiksi jo laukkuun, jotta aamulla ei mee turhaa aikaa tärkeiden tavaroiden etsimiseen.. Ainakin mun aivot on aamuisin aina vähän jumissa, joten jos illalla unohdan pakata on aamulla aina tuskaiset oltavat tiedossa. Mä valkkaan yleensä aina vaatteetkin valmiiksi, ettei vaan aamulla pääse käymään mitään hassua 😀

+ Ota päivä vastaan sellasena, kun se tulee! Hymyile ja naura vastoinkäymisille, äläkä heitä kirvestä kaivoon vaikka nukahtaisit pommiin. Mulle kävi niin viimeksi viime viikolla, mutta kappas, sit vaan kummasti se päivä oliki yks viikon parhaista. Asenne ratkasee 🙂

++ Jos haluaa tuplasti lisää tehoa ja energiaa päivään, voi kokeilla bulletproof kahvia tai matchaa! Paljon rasvaa, joka imeytyy heti kropan käyttöön piristää ja tehostaa aineenvaihduntaa kummasti. Jos kahviversio oli liikaa niin kannattaa kokeilla lempämpää matchaa, joka toimii ainakin mulle kuin rasvattu 🙂 Hehhe.

Onko teillä mitään hyviä vinkkejä tehokkaaseen aamuun? Oma aamuni yleensä jatkuu päästyäni ovesta ulos tehokkaalla treenillä, jonka jälkeen oonkin valmis päivän haasteisiin.

Reipasta maanantaita,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

2 kommenttia

  1. mOm kirjoitti:

    Huomenta! ♡
    Mitä on tämä bulletproof kahvi?!

    • Aino Mäkelä kirjoitti:

      Siihen laitetaan kahvia, kirkastettua tai luomuvoita ja sit MCT-öljyä/kookosöljyä – kaikki blenderillä sekas ja sit vaa ääntä kohen! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.