Hae
Aino Mäkelä

Smoothie-hullu

 
Mikä tätä bloggeri vaivaa kun tän tekstin asettelu menee ihan miten sattuu?? 🙁
 
Tutustuin toissaviikolla paremmin mun blenderiin ja useista blogeista inspiroituneena päätin kokeilla smoothien tekoa. En oo oikeen koskaan ymmärtäny, että miksi ne ainekset pitää muussata sekaisin – eikö rahkaa/jugurttia voi vaan syödä sellaisenaan? Mun mielestähän juominen ei siis oo syömistä, hahha 😉
 
Mansikka-banaani
Kokeilin smoothieta yhtenä aamuna aamupalaksi. Ajattelin sen olevan tarpeeksi kevyttä ja ”helposti alasmenevää” siinä kello viiden aikaan aamulla. Ja kappas! Sehän toimi – and I’m totally hooked. Sen aamun jälkeen taisin aloittaa mun jokaisen aamun smoothiella. Parasta näissä on se, että joka aamu sain ihan erilaisen makuelämyksen vähän hedelmiä ja marjoja vaihtelemalla 🙂 NAM!

Mustikka-banaani ja omena-banaani

Mun smoothien ”pohjana” on puolikas rahkapurkki ja loraus soijamaitoa sekä yleensä puolikas banaani. Sitten hedelmiä ja marjoja sekä ehkä jotain maustetta – kanelia tai vähän leivontakaakaojauhetta 🙂 Joskus nakkaan joukkoon myös siemeniä tai kaurahiutaleita, jos muistan.

Ananas-banaani

Parasta smoothieissa on leikitellä mauilla. Yleensä tykkään aamulla tehdä jonkun vähän kirpeämmän, että herään päivään paremmin. Positiivisin yllätys smoothiessa on ollut omena. Jotenkin kuvittelin että se olisi ollut tylsä, mutta ennakkoluuloni osottautui vääräksi, thank god 🙂

Mansikka-kiivi


Löytyykö muita smoothie-hulluja? Millaisesta smoothiesta tykkäätte? 🙂

Mun elämä on taas vähän helpompaa nyt kun mulla on loistava aamu/väli/iltapalajuttu johon en varmaan ihan hetkeen kyllästy 🙂

PSSSST! Haluan vielä jakaa loistvan blenderinpuhdistusvinkin! Mä aina ennen vihasin sen käyttöä, koska sen peseminen oli musta niin raivostuttavaa…sitten mun kämppis vinkkas, että heti käytön jälkeen kun sen täyttää vedellä ja käyttää hetkenaikaa päällä niin se puhdistuu siinä samalla 🙂 Kuinka kätevää!
PSSSST!
Lisäys 😀 Lisään vielä vinkkiini että mä laitan yleensä vähän pesuainetta siihen veden sekaan! Se vaahdottaa sitten huristessa sen koko blenderin sillä astianpesuaineella ja sitten voi vaa huuhdella :)”

4 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Hei mahtava puhdistusvinkki!! Eipä ole tullut mieleen että voisi olla noin helppoa.. Täällä jäänyt blenderi kaapin perukoille juuri sen takia kun ei jaksa alkaa sitä putsaamaan.. mielessä pyörinyt myös mehulingon ostaminen (olisi ihana saada vastapuristettua porkkanamehua!!), mutta tullut siihen tulokseen että tuskin sitäkään jaksaisi alkaa pesemään..

  • Aino kirjoitti:

   Joo siis mullakin oli blenderi käyttämättömänä just tuon pesuongelman vuoksi! Ajattelinkin että en oo ainut, kiva että vinkki tuli tarpeeseen 😀

 2. Sarppuli kirjoitti:

  Lisään vielä vinkkiini että mä laitan yleensä vähän pesuainetta siihen veden sekaan! Se vaahdottaa sitten huristessa sen koko blenderin sillä astianpesuaineella ja sitten voi vaa huuhdella 🙂 Smoothiet /,,/

  • Aino kirjoitti:

   Miten oon voinu unohtaa oleellisimman?? 😀 kiitos muru huomautuksesta! Ja vinkistä ylipäätään ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.