Hae
Aino Mäkelä

Porkkanakakku-cakepops

Näin Joulun alla kaivoin teille arkistoista reseptin, joka on jäänyt vielä täällä blogin puolella julkaisematta 🙂 Resepti on jouluun sopiva, sillä se on upgreidattu versio perinteisestä jouluherkusta – porkkanakakusta! Suupala llinen terveellistä – gluteenitonta, maidotonta ja sokeritonta – ja silti niin herkullista, mukavan mausteista ja kehoa hellivää perinneherkkua ei tuota pettymystä yhdellekkään makunystyrälle.
Porkkanakakku-cakepops

PORKKANAKAKKU-CAKEPOPS

2 dl porkkanaraastetta
2 dl manteleita
1 dl pekaanipähkinöitä
12 taatelia
2 rkl kookosöljyä
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
ripaus vaniljaa

Raasta porkkanat ja poista raasteesta ylimääräinen neste. Lisää raaste, mantelit ja pähkinät tehosekoittimeen ja yksitellen kivettömät taatelit. Lisää kookosöljy ja mausteet, pyöritä tasaiseksi. Pyöritä valmiista massasta palloja ja nosta ne kylmään odottamaan kuorrutuksen valmistumista.

0,5 dl kookosmannaa
2 rkl cashewtahnaa
ripaus vaniljaa

Valmista kuorrutus sulattamalla vesihauteessa kookosmanna ja cashewtahna juoksevaksi. Dippaa taikinapallot kuorrutteessa ja nosta kylmään jähmettymään ennen tarjoilua.

Mikä on se herkku, jota eniten Joululta odotatte? Mä oon viime viikot hääränny sen verran ahkerasti omassa keittiössä, että omat tän vuoden suosikit taitaa olla jo aikalailla selvillä.. Niihin lukeutuu mm. vegaaninen taatelikakku ja viikunahillo. Mmmmm nam!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.