Hae
Aino Mäkelä

Porkkana-linssikeitto

Tälläisinä kiireviikkoina mä tykkään tehdä mun ruuat valmiiksi, jotta töistä kotiutuessa ruoka on valmiina eikä tarvi erikseen alkaa mitään kokkailemaan. Keitot on mun mielestä loistavia ruokia tähän tarkoitukseen – ensinnäkin niistä voi tehdä ihan minkälaisia vaan, ne on kevyttä ja terveellistä ruokaa sekä tekee tosi kylläisen olon 🙂

Tällä viikolla tein vaihteeksi porkkanakeittoa (en ois ihmetelly, vaikka oisin taas käyttänyt bataattia ;D), jonka rikastin käyttämällä myös linssejä – pitäähän sitä proteiinejakin löytyä! Keitoissa on myös hauskaa se, että niitä voi maustaa aika hauskastikkin.. ja pakko myöntää, että tälläkertaa mun maustekombo oli aivan täysin uudenlainen. Ehkä hauskimman (ja erikoisimman, positiivisella tavalla) makuinen keitto, jota oon koskaan syönyt 😀


Raejuustoa sekaan…namiiii!
PORKKANA-LINSSIKEITTO
tuore punainen chili
punasipuli
paprika
350g porkkanoita
2,5dl punaisia linssejä
purkki ehrmannin ranskankermaa
½ appelsiinin kuori raastettuna
korianteria
 
1. Kuori ja pilko porkkanat pienemmiksi.
2. Kuullota hieman öljyä kattilassa ja lisää hienonnettu chili sekä punasipuli sekä hetken kuluttua paprika.
3. Lisää n. 0,5litraa vettä sekä porkkanat ja huuhdellut linssit (tai niin paljon, että porkkanat ja linssit peittyy veden alle). Lisää vettä aina tarvittaessa!
4. Kun porkkanat ovat pehmenneet soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella.
5. Lisää joukkoon raastettu appelsiinin kuori sekä ranskankerma. Mausta korianterilla.
6. Nauti!!

Kiloklubin mukaan annos tätä keitto sisältäis: 164 kcal –  H 22.6g/56%, R 4.1g/23%, P 8.8g/22%
Kuinkakohan luotettavia ne tiedot on..? No antaa ainakin vähän suuntaa.

En yleensä edes käytä keittoja tehdessäni kermaa tai mitään vastaavaa, mutta jostain syystä tuo purkki tarttui kaupasta mukaani – halutessaan keiton siis voi tehdä ilman sitäkin. Keitosta löytyy ainakin paljon vitamiineja ja hivenaineita sillä se koostuu vain hyvistä raaka-aineista 🙂 Appelsiinin ja korianterin makuyhdistelmä on hurmaava ja mulla tulee ainakin mausta vähän itämainen fiilis.
 
Kokeilkaa ihmeessä reseptiä ja nauttikkaa kuumaa keittoa viltinmutkassa kylmänä talvi-iltana. Toimiva kombo 🙂 Ja chilin potku varmasti säikyttää sitkeämmänkin flunssan, jos sellaisesta sattuu kärsimään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.